Владо Койлазов: Излязох на сцената и забравих всичко!

"Дяволът е в подробностите", обяснява носителят на "Оскар"
22 фев 2017 12:44, Петя Славова
14
Владо Койлазов: Излязох на сцената и забравих всичко!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двама българи успяха да покорят световната българска сцена. Компанията на Владимир Койлазов и Петър Митев получи приз за изключителен принос в развитието на кино технологиите. През последните години над 150 световни блокбъстъри са реализирани, благодарение на младите момчета - сред най-успешните заглавия са "Аватар", "Игра на тронове", "Дедпул", "300", "Доктор Стрейндж", "Капитан Америка".

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Койлазов и Петър Митев разказаха за впечатленията и преживяванията си по време на церемонията по награждаването.

"Това, което прави впечатление е колко добре е организирано всичко и как всичко е по конец и е направено наистина много добре. Всичко е по часовник, всичко е на минутата, хората са много свестни, има много силен заряд - много добра организация", сподели Петър.

А Владо, който се качи на сцената, за да получи отличието си, разказа: "Първите минути бяха щастливи. В момента, в който излязох, забравих всичко. Но си го бях повтарял цял ден общо взето и успях да си изпея песента".

Приказката започва през 90-те години, запознават се в университета, виждат, че мислят еднакво.

"Започнах да пиша някакви неща, видях, че ми е интересно. В един момент се оказа, че това, което правим е доста по-добро от това, което другите предлагат и Петър реши да започнем и да го продаваме", разказва Владо.

Правят прототип, показват го, хората са били умерено впечатлени и ги насърчават да продължават нататък. Идеята за софтуера се появява години по-късно, но той се оказва незаменим в сфери като кино и архитектура. На практика много по-лесно и удобно е вместо реални снимки на пустинята, изгледът да бъде създаден чрез компютър.

"Идеята беше да се направи достатъчно бърз и лесен за употреба софтуер. Иначе нещата като математически формули са ясни отдавна, но както и в повечето неща дяволът е в подробностите", разказва Владимир.

Най-важното за двамата е да работят с желание. Доволни са и, че клиентите – в случая филмовите студиа са доволни и им казват, че благодарение на проекта им, могат да си свършат добре работата.

"Това дава самочувствие, че техният софтуер прави живота и на тях по-лесен", обяснява Петър Митев.

Към днешна дата имат 230 служители, над 100 клиенти от цял свят и офиси в България, САЩ, Япония и Южна Корея.

"Ако сме искали, сме можели да се изнесем", обяснява Владимир, а Петър допълва: "Хората се раждат еднакво глупави или умни по целия свят. Въпрос на желание е да се изгради екип тук, за да се свърши работата".

Любим филм с тяхно участие на Петър е "Дедпул", тъй като хуморът е като неговия – краен. "Капитан Америка" е  фаворит за Владимир. Противно на очакванията световният хит "Игра на тронове" не получава одобрението им.

"Страхотна визия, силен емоционален заряд, но са загубили смисъла на историята", обяснява Митев.

Компанията им от 2015 г. има приходи от 26 милиона, от които 6 милиона са печалба.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Пояснение преди 3 години
Браво за това постижение, дано има още такива! А сега, един въпрос към автора на статията: Бихте ли ми разтълкували началното изречение: "Двама българи успяха да покорят световната българска сцена". Мооооля?
12
4
 
1
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Браво за постижението, но едно не ми хареса - "Ако сме искали, сме можели да се изнесем".
Да, може ли сте, ама дали щяхте да имате 230 служителя?
Знам много добре как се прави ИТ фирма в няколко западни държави и мога да кажа, че ИТ бизнесмените в България са разглезени до безкрай - наготово обучени кадърни кадри, нула инвестиции, ниски разходи за заплати, готова печалба! Да ви кажа ли колко по закон се плаща в западна държава за сферата на образованието, което е отделно от данъците? 15%!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те работят в България! И са много добри. Това, което правят за киното е една малка част от нещата им, но пък носи най-голяма популярност.
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което му връчиха не се състоя по време на официалната церемония за Оскарите!
Долнопробната и фалшива церемонийка на която присъстваше той ,само отзад на фона имаше изобразени оскари на картинка, а всъщност някаква друга награда му връчиха която нямаше нищо общо с Оскар.Всичко беше нагласено за да може ЛА индустрията да избегне критики и нападки от висшите комитети и профсъюзи че не зачита чужденците от из.бл които работят в индустрията, и им замазаха очите с някво желязо за награ
9
1
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Стахотни специалисти! Пожелавам им още множество успехи в бъдеще!
8
1
 
19
 
! Отговори
ФХ преди 3 години
Много се радвам, че има новина, която е изцяло положителна, както и коментарите!
7
0
 
7
 
! Отговори
Christov преди 3 години
Sladuri! :-)
6
1
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
БРАВО!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УСПЕХ И НАСЛУКА МОМЧЕТА
4
1
 
27
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Ей, хора да срещна една статия, която си заслужава да се прочете. Егати
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на този младеж прекрасната му усмивка никога да не слиза от доброто му лице!
Нека да работят със своя партньор, да бъдат едно цяло и де постигат още повече!
Приятелството, единомислието, трудолюбието и постоянството в стремежа си да се развиваш, дава този голям плод.
Ако можеше това да бъде навсякъде!
2
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво повече да се говори.
Освен да ги поздравиш за хъса и куража им! И късмет!
1
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това са истински патриоти и достойни българи, прославящи България и вдъхващи надежда за останалите българи, а не тези, които наричат себе си такива.