Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Лоша постановка, лоши изпълнители
18 юли 2016 11:00,
138
Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг
Снимка: Reuters

Лошо режисиран театър, лоша постановка, лоши изпълнители. Така председателят на партия "Нова алтернатива" и бивш министър на отбраната Николай Цонев определи опита за военен преврат в Турция.

"Ако армията беше решила наистина да извърши преврат, то би го извършила. Смятам, че това е постановка от турския президент, който по този начин ще затвърди своята диктатура. Жалко за загиналите хора", коментира Цонев в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Два дни след преврата близо 7 хиляди души са уволнени, арестувани, идентифицирани като участници в преврата.

"Това значи, че или се е знаело за преврата от преди това, или това е списъкът на всички, които са недоволни от Реджеп Ердоган?", попита експертът по сигурността Николай Радулов.

"Ердоган трябва да го впишат в Гинес. Не може за толкова кратко време някой да потуши един преврат", категоричен бе журналистът Мажд Алгафари.

Радулов пък посочи, че е немислимо турските спецслужби да пропуснат толкова очевидни неща.

"Дори и да е имало някакъв опит за преврат, той е бил известен от самото начало. Ердоган и хората около него са чакали да щракне капанът, за да го използват за своите нужди", настоя той.

"Или този преврат е абсолютно фалшив, или тези, които са били заети в него са свързани с терористичните актове пряко", заяви той.

На въпрос какво предстои оттук насетне за Турция, Николай Цонев каза, че Ердоган ще се опита да затвърди властта си, да я узакони, за да може противниците му да влязат в затвора и да бъдат отстранени.

"При едни избори Ердоган ще ги спечели с много по-голяма сила, ще промени Конституцията и ще направи това, което от много години иска да направи", прогнозира журналистът Мажд Алгафари.

"Да не допускаме напрежението, което е в Турция, да влияе на нашия живот", настоя той.

Николай Цонев заяви, че трябва да засилим вниманието си върху нашата национална сигурност, да предприемем охранителни мерки, с които да възпрем евентуално някаква агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
4
 
! Отговори
СЕГА!! преди 7 години
Опасността е какви СДЕЛКИ и ЗАГОВОРИ ще сключат ПУТИН и ЕРДОГАН в ролята на ТРОЯНСКИ коне: Никога не трябва Турция на Ердоган да става член на ЕС. СЕга ще е готов да продаде на Путин всички тайни и да се обединят в "НЕСИМПАТИИТЕ" си спрямо България, ЕС,САЩ и др. страни.
96
6
 
3
 
! Отговори
a sega преди 7 години
aksam.tr/ekonomi/613-milyar-dolarlik-dev-yatirim/haber-476439Затова извода е никакви пари на военни!!! Е на нащи кат си нямат нищо няма преврати!!! Всичко е пеи сърце и чалга!!! Смятаи Винету кат им даде едни 2000лв. на воиник какви преврати ще почнат!!! Ама те тогава само за чест и слава ще мислят!!! Затова драги ми СМЕХУРКО аз съм за едно още 50% намаление на армията!!!
95
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Няма достоверна информация. Направо си спретна превратче, Ердоганчо и се бетонира на власт до живот. Чудя се само как успя да излъже хората да излязат за пушечно месо и то през омразните му и забранени социални мрежи? И веднага след това уволни хиляди съдии по непонятни причини, най-вероятно са преброени и подготвени предварително-
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Турция се сблъскаха три сили - патриотични военни /Ердоган/, НАТО-вски стуктури/САЩ/ и МИТ/разузнаването Саудитска арабия и Катар/.Какво касае това България?НАТО нацели гредата засега. Ако Ердоган победи/а това далеч не е сигурно/, то краят на сегашната върхушка/без значение ГЕРБ, БСП, или ДПС и пр./ в България е близък. Затова е истерията в София. Притисната между Москва и Анкара, без армия и разложена полиция, фалирала икономика, сама ще се разпадне и самоунищожи. Което е добре, много даже
93
0
 
5
 
! Отговори
Преди 2 века преди 7 години
На 15 юни с.г. на цариградския площад Ат мегдан се събират около 20 000 еничари и вдигат бунт с настояване да бъде отменено решението на султана. Великият везир на империята призовава еничарите да се приберат в казармите. След като те отказват да се подчинят са изпратени верни на султана войски, които блокират площада и избиват всички бунтовници.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
султан Ердоган - радетел за демокрация с истинска диплома.Асад още ли е лош, или вече е добър?
91
0
 
3
 
! Отговори
Преди 2 века преди 7 години
Султан Махмуд II води политика на модернизиране на империята, в т.ч. и на армията ѝ. Той преценява, че Еничарският корпус е остаряла за времето си военна организация, с твърде голямо влияние върху политическия живот и неконтролирана власт. Ето защо, султанът свиква разширен съвет и на 29 май 1826 г. издава указ за ликвидиране на Еничарския корпус и създаване на редовна и модерна османска армия, съставена само от мюсюлмани.На 15 юни с.г. на цариградския площад Ат мегдан се събират около 20 000 еничари и вдигат бунт с настояване да бъде отменено решението на султана. Великият везир на им
90
1
 
19
 
! Отговори
селянин преди 7 години
Що ли си мисля,че Ердоган е пътник? Най-много година още да изкара,и...ще има истинска постановка,не водевил,като неговия.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация не съществува.Само я използват пред Света за интересите на някой групировки.Първо превратаджиите казваха че ще се борят за демокрацията в Турция.Второ ЕРДУХАН каза че той е демократично избрания.Значи всички са демократи.Едни диктатори са лоши.А други диктатори са добри.НЯМА значение демократ ли си комунист ли си Диктатор ли си.Важното е всички хора по света да живеят мирно и равно.Но Богатите не дават, да загубят статуквото.Затова ще има още много комфликти по цялата земя
88
0
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Ние бежанци не приемаме! Ти кво стана, нали щеш да идваш за арестуваш Динко на границата?
87
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсват ми компетентните коментари на бялата Златка! Само треторазрядните му помощници се изявяват тук. Елементарно и безинтересно!
86
1
 
22
 
! Отговори
...... преди 7 години
Да не ставаш за нищо ....това е талант ! "Преврата" да беше го направил поне няколко дена ала бала интриги това онова .....и как може да жертваш собствения си народ не знам !
85
1
 
23
 
! Отговори
Оа преди 7 години
на Оскарите му дайте Оскар за режисьор и най-добър актьор на тоя...
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Турски сериалДЪРВЕНА В СМИСЪЛ, ЧЕ ПЕТАТА КОЛОНА ИЗЯДЕ ДЪРВОТО
83
1
 
28
 
! Отговори
Турски сериал преди 7 години
Много дървена постановка !'' Метежниците'' 600 човека и 10 танка ,мухаха13 души ще превземат президентския дворец , мухахаа -охраната а мустака има нема 1000 човека , Танкове стрелят срещу парламента , ама вътре нема никой , превземаме телевизията с 20 аскера и не обяваваме никакви искания, масовката ,която изскочи по улиците кога успя и с знамена да се снабди ,самолета на мустака бил прихванат от изтребители , ама те не стреляли , много недодялано и некадърно изиграно . Язък за войничетата
82
0
 
31
 
! Отговори
Онуфри преди 7 години
Или тия превратаджии са най-*** *** на света, или Ердоган си мисли, че целия свят е толкова кух, че да не види, че става дума за театър."Метежниците прихванали самолета на Ердоган с 2 изтребителя, но не го свалили или принудили да кацне на контролирано от тях летище, а го пуснали." ... такъв умен превратаджия май няма по целия свят.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО *** ТЕЗИ ПРЕВРАТАДЖИИ, СИГУРНО СА ГЛЕДАЛИ МНОГО ЕКШЪН ФИЛМИ
80
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На КПП - Лесово преди няколко години разговарям с наш изселник в Турция. Той каза, че му оставало 2 години да се пенсионира и веднага се прибира в България. Питам, защо, там нали икономически възход и т. н., а човекът заяви, че не може да ги понася ,,ония там с техните ислями...''. Дано да се е прибрал, жив и здрав, а тея там да правят каквото щат.
79
0
 
3
 
! Отговори
Яница преди 7 години
твърде насочващи коментари на бг он еър. Дали пък всички новини по темата не насочват към същото. Че е знаел за преврата е ясно, но дали някой не е искал/допуснал Ердоган да узнае?!
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
английското влияние бе парирано