Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?

Причина - бомбардировките на Алианса през 1999 г.
185
Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?
Снимка: Reuters

Ако през тази седмица се проведе референдум за присъединяване на Сърбия към НАТО, 68% от гражданите на страната ще гласуват "против", 11% биха били "за", а 21% изобщо не биха участвали в допитването, сочат данните от съвместна анкета на Центъра за свободна електроника и демокрация и Центъра за евроатлантически изследвания (CEAS), предава сръбското електронно издание European Western Balkans.

Западните ни съседи изтъкват като причина за противопоставянето си преди всичко бомбардировките на Алианса над Сърбия през 1999 година (47%), докато респондентите, които са посочили, че биха гласували за влизане в Алианса на потенциален референдум, биха го направили заради съображения за сигурността на страната (58%), предава "Фокус".

В коментара си за резултатите, директорът на CEAS Йелена Милич заяви, че 11% е стабилен показател, който не се е понижил независимо от дългогодишната анти-кампания в сръбските медии.


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
ако го няма нато ще има свобода и мир! нато ВЪН !
163
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
За какво им е НАТО ? Да играят по свирката на американците срещу Русия!
162
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все едно някой в НАТО иска Сърбия.
161
3
 
3
 
! Отговори
P. преди 4 месеца
До P.

Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци.
===
Тъй значи, пък аз се притеснявах, че не мога да направя едно цвястно дарение. Значи няма да има и скромно дарение вече!
160
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом нещьт тия мекерета в НАТО да си бият камшика при рус...тато.
159
0
 
3
 
! Отговори
P. преди 4 месеца
До Анонимен

...Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци.
158
3
 
10
 
! Отговори
P. преди 4 месеца
Отн.: ...яко бозаят тарикатите!

То и едни други съседи на юг са добри по извличане полза от всекиго (и не мога да кажа кои са по-добри в цицането. Само ние, българите стоим с пръст в устата.
157
3
 
6
 
! Отговори
Без коментар преди 4 месеца
11% е стабилен показател, който не се е понижил а 68% са нестабилен показател! Върви подмяната на историята и при братята сърби под американско влияние!
156
13
 
4
 
! Отговори
Вучич си отива преди 4 месеца
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
155
4
 
9
 
! Отговори
тонката преди 4 месеца
Що не казаха по-рано, сега цялото успешно европредседателството на бацката заминава в кофата ц ц ц
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От Уикипедия...
Варианти на руския „граждански шрифт“ днес ползват книжовният български език,
руският, беларуският, украинският, русинският, македонският, сръбският и
неговите варианти в страните от бивша Югославия, а също така
монголският и някои от езиците на страните от бившия СССР в Азия и
Източна Европа.

Разбрахте ли сега? Вие ползвате руски шрифт! :)
Това на което пишете в момента го наричат "руски граждански шрифт".
153
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледам много спорите за Русия, много от вас я защитават, много я ругаят.
Не знам, дали ще ви бъде интересно ако ви кажа, че в Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци. Отрича се типографията да е българска, обяснява се, че старата Кирилица е правена и в Сърбия. Говори се, че в България богослуженията са били на руски църковнославянски, а не български.
152
4
 
10
 
! Отговори
Благоев преди 4 месеца
Без НАТО, уж не може в ЕС! Сърбите обаче, вече са усвоили СЕДЕМ МИЛИАРДА ЕВРО по пред пресъединителни програми(повече от България)! Явно няма да влизат в ЕС, но яко бозаят тарикатите!
151
12
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 месеца
Разбираемо е, НАТО вече попари балканските им шовинистични мераци и им подгря зад.ниците, така че нека утвърждават "панславянските си ценности" с големия брат от сибирската бензинова губерния. Благодарения на него те получиха и Югославия, но се оказа че тя е бомба със закъснител, от която им останаха само прогорените гащи ... !!!
150
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сърбия се би с НАТО, би се със САЩ, с босненци, косовци со целио свет и со ООН.
Стана малка и мирна.
149
2
 
14
 
! Отговори
Справедливият преди 4 месеца
До БАСИ

Пич, явно си млад и не познаваш достатъчно историята. Разпадна се Варшавският договор - военната организация на социалистическите държави. НАТО си остана!
148
3
 
10
 
! Отговори
P. преди 4 месеца
До Анонимен
Беше ми приятно да прочета думите Ви относно какво се случи с България как 45 години хората бяха затворени в лагер. Аз бях родена през онези години, но малко по-късно. Мисля, че най-страшните години са били 15-те след 1944. Татко ми (бил на 20 тогава) е разправял как секретарят на общината и помощникът му са дошли на портата и молили дядо ми да ги скрие. Дядо ми им хвърлил 2 юргана и казал да се скрият в заревицата горе в градината.
147
10
 
7
 
! Отговори
Кико преди 4 месеца
Лепа Брена поздравява сърбите с песента "НАТО, НАТО, ти си злато!"
146
8
 
17
 
! Отговори
БАСИ преди 4 месеца
НАТО е пълна тапня, защо то когато се присъединиш сваляш гарда и в последствие ставаш слаба незначителна страна подобно на България. Утре НАТО ако се разпадне такива като нас ще изглеждат жалки на регионална почва.
145
4
 
7
 
! Отговори
до 149 от славянин преди 4 месеца
Абе то и днес на територията на бивша Югославия някой си гони и великоалбанският интерес, и великоислямският интерес, а въобще на Балканите и великоосманският интерес, ама за такива ''будни'' хора като теб най-лошият бил великосръбският интерес! Когато един ден великоосманският, великоалбанският и великоислямският интерес на Балканите се съединят териториално, още ли най-големият ти проблем ще бъде великосръбският интерес!? Самата България част от кой интерес ще бъде според теб!?