Нови и "солени" наказания на пътя в Гърция от днес

За някои от нарушенията се предвижда и затвор
31
Нови и "солени" наказания на пътя в Гърция от днес
Снимка: Reuters

Всички, които планират пътуване в Гърция, е хубаво да се запознаят с новите промени в Наказателния кодекс на южната ни съседка, които влизат в сила от 1 юли, призовават от Външното ни министерство.

МВнР обръща внимание на българските граждани, планиращи пътуване в страната, че новата уредба предвижда редица изменения относно наказанията за нарушения на правилата за движение по пътищата.

Разпоредбите, засягащи водачите на МПС, са визирани в чл. 290 А "Опасно шофиране", в който са определени следните наказания: който шофира в нетрезво състояние или под влияние на наркотични вещества, или шофира по национален или второстепенен път в насрещното платно, в пешеходни зони, на тротоар, или шофира технически неизправен или претоварен автомобил, или участва в гонки и причини риск за човек, се наказва с лишаване от свобода поне една година.

Ако в същите случаи бъде предизвикана опасност за чуждо имущество, наказанието е лишаване от свобода за срок до 3 години или глоба, а при причиняване на тежка телесна повреда или щета върху обществени съоръжения, наказанието е лишаване от свобода при строг режим до 10 г.

Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 4 години
"Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим".А нашите депутати все мъдрят този закон и все повече смъртни случаи има.Що народ не осъдиха,а колко много хора загинаха.СКАПАНИ ДЕПУТАТИ не могат да напряват справедлив закон,а институциите се множат.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мнение 26Важното е че сме наследили правешките мурафети и вяра във величието ни!
23
1
 
36
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Първо в Гърция пътищата са два пъти по-широки от тук. "Банкета" е колкото платно за движение. Второ - ограниченията са ясни, обосновани и няма умишлени безумни ограничения, места хранилки. Трето - в Гърция пътищата са околовръстни и има добре осветени с улично осветление детелини за подход към населеното място (не говоря за автомагистралите). Има още 100 неща, които могат да се напишат по темата и то все в положителен аспект. Шофирането там е спокойно и приятно без "състезатели".
22
1
 
8
 
! Отговори
а преди 4 години
сигурно този закон с движението в насрешното изглежда така: Булгари които пътуват нощно време в насрещното по магистралата със 180 и бибиткат, псуват и викат на останалите участници в движението нещо за майките им прости да гледат къде карат.....
21
0
 
20
 
! Отговори
човек преди 4 години
Ей, че хубави закони!Защо да не ги въведем и у нас?Иначе - тук глобичка, там актче и нищо!Бедният българин кара културно и внимателно, защото няма пари.А баровците, бандитите и приближените на властта си карат Ламборгинита, Мерцедеси и Бентлита, газят хора и не им пука щото ги пускат под гаранция.
20
0
 
20
 
! Отговори
Учителя преди 4 години
Не ходете в Гърция, там е льошо, много льошо! Ходете само на нашето мутро-черноморие, ще бъдете мутро-обслужени, че може и бой да ядете ако имате много претенции...
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим."В БГ-то се напиеш като куче, изшмъркаш половината кока в студентски град убиеш 2-3 *** и те осъждат 2 години условно с 3 години изпитателен срок... то и другите ни наказания са такива...
18
6
 
27
 
! Отговори
Шишо Б. преди 4 години
Браво на гърците, и тук трябва така!И най-вече, да отпадне възможността за условна присъда.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България кога ?
16
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От километри смъpди на пopъчковa статийка!
15
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И въпреки това потокът към Гърция не само не спира, ами и се е увеличил с 25%. Хората вече не ги плаши това, че трябвало да спазват правилника :D
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, наказанията в България са по-строги, но не се прилагат, т.е. КАТ спи и не работи.
13
2
 
48
 
! Отговори
Курортист с кола преди 4 години
Не скачайте веднага.Предупреждението е за джигитите от нашите пътища.В Ситония съм/Метаморфози/ и няма никакво полицейско присъствие или притеснение на водачите. Просто трябва да знаем че тук нашите номера не минават и трябва да се спазват правилници и знаци.Всичко е нормално и чудесно ,ако и ти си нормален
12
2
 
50
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Много съм доволен, че дори в коментарите има единомислие, че всички тези новини са напълно тенденциозни. Много съм доволен от развитието на нещата с БГ Морето, май не вярваха пишман чорбаджиите че е възможно. Освен в Гърция се е случвало да ходя и по нашето море, та бях в един покъртителен Хотел в Кранево. Ами оня ден му гледах коментарите в Букинг - няма чужденец който би стъпил, след като прочете. В тези времена на комуникация, свърши приказката ден година храни - като те нахранят онлайн=OUT!
11
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължава промиването на мозъци, колко е лошо и опасно да се ходи в Гърция, особено лятото, особено в разгара на сезона. Явно умишленото размотаване по границата в следствие на устната заповед на суджука, не дава нужния резултат. Треска ги тресе уредените бизнесмяни, хотелчетата празни. Аз от петнадесет години ходя на едни камънаци в Гърция, на много гадно място, без бетон, за бедняци,както и всички останали наши познати и приятели. Даже съм забравил как изглеждат татуираните скотове.
10
4
 
23
 
! Отговори
11 преди 4 години
Токущо всички пра българи се отказаха да ходят на море в Гърция :D
9
8
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, няма как да не карате в лявата, но какъв е проблемът да спазвате ограничението?
8
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 километрова отсечка от "Тракия" с ограничение 90км/ч.... А дясната лента е леш и няма как да не караш в лявата и над ограничението. Класически пример за хранилка, *** управление и поддръжка... Превишаване от 31 до 40 км/ч - глоба 300 лв и 6 точки в едната посока и толкова на връщане! В Гърция пак излиза по-евтино...
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето и превода имаме! Какъв е проблема? Директно закон!
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така,така,само така!