Застрахователната компания "Олимпик" обявена в ликвидация

Над 200 000 българи са потърпевши от фалита й
30 юли 2019 14:50, Елка Василева
9
Застрахователната компания "Олимпик" обявена в ликвидация
Снимка: архив, Булфото

Застрахователната компания „Олимпик“ беше обявена днес в ликвидация от Окръжния съд в Никозия. Делото за нейния фалит започна на 12 септември миналата година.

Съдът назначи днес двама постоянни ликвидатори на компанията, които ще действат заедно. Това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, който бе предложен от най-големия кредитор – Фонда за автомобилно застраховане /кипърския Гаранционен фонд/, както и официален представител на Република Кипър.

Застраховка в "Олимпик"? КФН: Търсете си парите в Кипър!

Очаква се днешното решение на съдия Ангелос Давид да бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър.

Още по темата

На всички потърпевши от фалита на компанията, сред които са над 200 000 българи, ще бъде предоставена подробна информация за процедурата, която следва, изискванията и условията за подаване на исковете за обезщетения или възстановяване на суми, съобщи БНР.

Делото за обявяването в ликвидация на застрахователната компания „Олимпик“, действаща в България и Кипър, започна на 12 септември миналата година. Преди това кипърският Застрахователен надзор отне лиценза ѝ за извършване на дейност, а съгласно кипърския закон всички застрахователни договори на „Олимпик“ както в Кипър, така и в България, бяха прекратени от 17 август миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой опита ли до сега да съди фонда за частта, за която отговаря?
6
1
 
8
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
На полицата на Олимпик пишеше съвсем ясно, че това са пари за гаранционния фонд!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за това не е виновен Тиквата.Не, и дума да не става.Тиквата е *** и за нищо никога не носи отговорност.Той е само един дипломат без диплома, международник без да знае никакъв чужд език, стратег без да знае колко е 112 на квадрат и плоска ли е земята или кръгла.Абе изобщо Тиквата си е ТИКВА.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мислеща2% не е този фонд, а данък, който е върху всички застраховки и отива в държавата..Не съм си правил гражданска отговорност в Олимпик и не знам дали са събирали въпросния гаранционен фонд, който е мисля около 10-12 лева...
3
0
 
14
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Най-скандалното в случая беше не това, че ЗК "Олимпик" фалира, а че нямаше пари в гаранционния фонд. На всяка полица беше посочена 2 % вноска за този фонд, но накрая нямаше никаква компенсация от него и всички пихме по една студена вода!
2
0
 
11
 
! Отговори
1234 преди 4 години
За кого мислите изтеглиха посмедните 200 млн? Не е за самолетите, за тях бяха предишните 500. Сега е за спасение отново! Сещайте се на кого пак
1
1
 
24
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Исковете ще бъдат разгледани от арменския прелат на Кипър архиепископ Хорен Дограмаджиян в най-кратки срокове.