Македонският премиер отговори на Кирил Петков

Настоява, че правата на етническите групи в страната се спазват
16 май 2022 22:42, Росен Стойчев
62
Македонският премиер отговори на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че неговата страна е поставила въпроса за правата на малките етнически групи на изключително високо ниво, съобщи Нова Македония.

Македонският представител отговори на думи на българския премиер Кирил Петков. Той настоя за институция за правата на българите към македонското правителство.

"Ние сме единствената държава в Европа, която има министерство на малките етнически общности.

Още по темата
Работата и помощта по тази тема могат винаги да се увеличат и това е добре, защото всички граждани тук имат равни възможности", заяви Ковачевски.

Допълни, че в Северна Македония има закони, подкрепят правата на малките общности във всякакъв смисъл. Това включва използването на езици, намирането на работа, както и участието в различни държавни програми и институции.

Ковачевски настоява, че всички граждани, включително и българите, имат равни шансове за професионално развитие.  Той  е готов да води разговори по тази тема.

България и Северна Македония търсят споразумение, за да може страната да започне преговори за европейско присъединяване.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
министерство на малките етнически общности - ковечевски, ти не разбра ли, че българите са ДЪРЖАВОТВОРНИЯ НАРОД на твоята държава, и не са малцинство!? както и да ги наричат господарите ви от белград.
56
35
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Ако някой лъже,то тава сме ние българите.Не разбрахте ли най сетне,че Македониа е една независима съседна държава на България.Носталгията на българите по мини империята на три морета е отдавна само история.
55
5
 
56
 
! Отговори
Тот преди 1 месец
Тоя вече се разсипа да лъже..Имате министерства които не работят.Там само се вземат заплати.То и ние имаме намерения да ви пуснем в ЕС "Но друг път".Стига сте лъгали само да може да бъдете във власта.Рудия ви прави за смях.Сърби Българи,Албанци и други.Вдички се пишат Македонци от алчност.
54
7
 
56
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Леле как лъже тоя ! Имало права за всички ! Пробвай в Македония да търсиш държавна работа като българин и после пак ще говорим
53
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Българската история какво е?
52
87
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македонците са Македноци и не са анти-Българи.Стига с тези Путински пропаганди.По-скоро Българите са анти-Македонци.Македонците не оспорват Българите и България.Преди ветото Македонците бяха най-големите фенове на България.Сега не е така.
51
5
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Югославския македонизъм няма място в ЕС. Колкото и да се опитват да ни го пробутат под разни опаковки,същноста му е антибългарска. България няма да допусне раковото образувание на македонизма да влезе в ЕС.Това сектантско учение не се основава на факти ,а на измислици и фалшификации,най-вече на българската история и култура.
50
2
 
2
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 месец
В рс.македония да имат прав,а според конституцията...
49
43
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята не е материално нещо , а е нещо като теза за дадена ситуация или период от време.Няма как да вярвам на нашата история,като виждам какво се пише всеки ден.Разбира се не вярвам и на Македонската.Всичко е манипулация ,а Вие вярвате в нея.Бъдете здрави.А Македония трябва да влезне незабавно в ЕС.Това за нас е най-важно да се случи възможно най-скоро.
48
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да в Македония има много прости селяни,но в България май са повече и се стрелят по бензиностанции и се бият на пътищата и на детски площадки.
47
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не вярвам че Македония ще се разпадне.По скоро ние да се разпаднем.Но и това не вярвам.И това ,че Петков е в добри отношения със САЩ,нищо не означава.В САЩ се знае за зависимоста на България от Путин.Македония ще.влезне скоростно в ЕС.Политиците ни се изложиха отново по темата Македония.Няма как да не се изложат.В какво не с се излагали до сега.
46
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македония ще влезне в ЕС с или без България.Лошото е,че нашите политици показаха силна зависимост от Путин и Русия.Сега на ЕС и НАТО им е пределно ясно какво се случва и защо нашите политици блокират Македония. Даже на децата в детската градина им е ясно,че Ние и Унгария сме държави зависимимот Пуитин.Президенти,премиери бившин настоящи,партии ,фирми всичко е свързано с Путин.Пишете каквото искате,но даже Сръбия е по-малко зависима от Путин.Защо няма Ф-16 в България?
45
9
 
42
 
! Отговори
Специалист преди 1 месец
Македонците са прости и нахални селяни. Тяхната комична интелигенция цялата страда от комплекс за величие. Само Гърция успя да излекува тази болест с бой. Ние няма да успеем, защото наистина сме прости като тях.
44
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РСМ ше се распадне и без това. Искуствена държава както Югославия само че направена от САЩ. Не може държава която крадне или лъже да остане дълго време. Първо албанците ще поискат западна северна а после ще остане малка етническа група маке в Скопие и селата. Останалото ще бяга в бг.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42 Никой не е против маке. Нека си ги има но са извън ЕС. Ама искат Ес, но тогава и бг иска нали.
42
4
 
31
 
! Отговори
Специалист преди 1 месец
Лошото е, че тази псевдодържавица ще влезе в ЕС и винаги ще е против България. Тя затова е направена.
41
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без значение какви са били и как ги наричате ,в момента има дръжава Р.С.Македония ,там има мнозинство Македонци,които говорят Македонски език и има 3500 Българи.Това е реалността.Който иска може да я приема,който не иска пак може да не я приема.Демокрация е.
40
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докажете произхода на Българина и след това проявявайте претенции към другите.
39
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България има оръжие и е един от големите производители на оръжие.И не изпращаноръжие ,а продава.Президента на България каза, че Крим е Руски и до преди седмица наричаше войната в Украина като операция и е срещу военно подпомагане на Украина.Македонския президент е обратното на Българския.Та за какви зависимости говорите че е имало в Македония?Добре че я има войната за да се изясни на хората ,колко и какво влияние има Путин.
38
5
 
20
 
! Отговори
Нямам думи преди 1 месец
Докъде я докараме? "Малка етническа група". Така ви се пада български кретеннни! Некадърни политици