15 г. затвор за зверското убийство в Тръстиково

"Искам да се поправя", прошепна убиецът, който 16 пъти намушка 18-годишния Светлан Стоянов
29 апр 2009 16:00, Екип на Dnes.bg
67

Варненският окръжен съд осъди на 14 години и 11 месеца затвор 19-годишния Мартин Радев от село Тръстиково за жестокото убийство на 18-годишния Светлан Стоянов.

Подсъдимият се призна за виновен и това му донесе присъда под минимума.

Зверското убийсто стана на 22 ноември 2008 година в село Тръстиково.

Убитият младеж е бил намушкан 16 пъти с нож, след като е причакан от нападателя си.

Днес убиецът изрази съжаление и изказа съболезнования на семейството на Светлан.

"Искам това да свърши по-бързо и да се поправя", допълни той.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
ГЛАДИАТОР преди 12 години
РЯБВА ДА МУ ОТКЪСНАЪ ГЛАВАТА НА ТОЗИ ***, ДАНО КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ПАНДЕЛАТА СЛЕД 5 ГОДИНКИ ДА ГО ИСКОРМЯТ НА УЛИЦАТА, ТЕ МОЖЕ ДА СА МУ ДАЛИ 15 ГОДИНИ АМА НАДАЛИ И 5 ДАЛИ ЩЕ ЛВЖИ С ТЕС КЕРЛИВИ САДИИ И С ТУИ СКАПАНО БЪЛГАРСКО ПРАВОСЪДИЕ
66
1
 
1
 
! Отговори
ххх преди 14 години
познавах го от моето даскало беше не заслужаваше това ;(
65
0
 
4
 
! Отговори
hino преди 14 години
убиеца е на 19год.значи на 33 вече е на свобода че то живота е пред него и семейство може да създаде и детето на съдийката може да заколи и много други да изкорми.трябва доживот,тъпо българско правосъдие.
64
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
а бе,Османчо какво ни занимаваш с тая въшлива Турцията нали там преди седмица разстреляха 45 души на една сватбанамерила си коя страна да ни даваш за примеростави я тая Турция-тя за нищо не ставаизбери си друга страна:)))))турците са бита карта-и у нас и в Турциятова е държава,която е водила само войни,но не е оставила нищо след себе сиТурция няма култура !!!!!!!!!!
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Ама бащата му каза - ще го чака да излезе.И щом излезе трябва да си иде тоя убиец по същият начин - пред майка му, да го види как се гърчи и умира и че не може да му помогне. Само тогава ще има възмездие!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Като европейци и по-развити в цивилизационно отношение, ние трябва да приемем, че винаги ще бъдем против смъртното наказание, защото нямаме никакво право да отнемаме живот. Но България трябва да приеме, че издаването на доживотни присъди за някои особено зверски престъпления е практика, която ще спомогне за доверието в съдебната система и като силен пример за обществото.
61
0
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 14 години
Дали съдиите ще осъдят на доживотен затвор жесток убиец ако жервата е от тяхното семейство или ще му подарят 15 години с оправданието, че депутатите в парламента са решили че законите трябва да са както се казва за някой добряк, че: " на мравките път сторва"? Ако нещастното момче, което жестоко го убиха беше дете на депутат, този депутат ще иска ли доживотна присъда или просто ще се примири и ще си замълчи?Този жесток убиец след 15 години ще излезе от затвора още по-жесток и още по-опасен...така че престъпника след 15 години като излезе на свобода кого ще срещне по пътя си никой не знае, дори децата и внуците на тези които създават закони и тези които раздават правосъдие не са затраховани, нито избирателите на тези депутати са застраховани.... а това престъпление не е единичен случай в България а е част от цялата система, която е боледува защото гражданите се страхуват да се обединят в активно гражданско общество, да се борят за достойна и правова държава и за забравили заветите на апостола Васил Левски, на Ботев и на всички родолюбци. Много българи искат да се изселят завинаги от България и не ги интересува родолюбивия пример на Алеко Константинов, който не пожелал да остане в Чикаго и се върнал в Родината да се бори с личното си присъствие и талант за да помогне на младите поколения да развиват здрава и достойна държава...Но противно на заветите на Васил Левски, една част от българските граждани чакат да чуят какво ще каже чичо САМ, а друга част от гражданите чакат какво ще е мнението на дядо Иван, а какво е казал Дякона Васил Левски, че всички честни и почтени люде, независимо от тяхната националност са равни пред закона и трябва всички заедно да сме единни и да се уважаваме и спазваме законите...това колко процента от гражданите реално ги интересува дори когато заставят пред неговия паметник?Вижте колко много граждани сами се поставят над всякакви закони като пешеходци или шофьори масово нарушават безопасните правила, а това са избирателите, които си избират такива управници, които им разрешават да нарушават законите като се почне от улицата, вандализма по стените, замърсяването на населените места кой където свари и така нататък....Масово много граждани безотговорно нарушават законите и така освобождават от отговорност и самите управници които сами са си избрали...а за оправдание казват, че: "Рибата се вмирисвала откъм главата"...Сами вижте как малко над 50% от пешеходците и шофьорите нарушават законите и после постепенно вижте как нагоре от широката основа обществената пирамида ще стигнете до тесния връх където се намират депутатите.Какъв е народа, такива са му управниците, които използват народа като огледало на което те самите се оглеждат.Както е казал Васил Левски...ние сами трябва да борим и да разчитаме на себе си в единно гражданско общество, а не да чакаме на чужди държави да ни управляват от " една ръка разстояние"......никъде по света не дават наготово!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
mimoia преди 14 години
Не само албанците са мръсни ,но тия наши *** ни усраха и упикаха пътищата в чузбина.Но не е само това времената се промениха доста.Жалко за младото момче да мие лека пръст неможе да се върне назад всичкото сторено.Единствените виновници са само компютърните игри и телевизията.Там може да се виде само насилие и убииства.Нямаго вече това задружие както преди години.На днешно време всеки ден има убити от *** независимо от коя нация са.За в бъдеще може само едно да се стори е то че бъдещето поколение трябва да възпитаваме на обич и доброта и да ценят живота както своя така и на чуждия
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Османе, ти какво си гледай твоята къща! Наглост е да даваш мнение. Роден си в БГ, живял си в БГ. Когато ти скимне си турчин, когато ти е удобно си българин. Имай срам малко и уважение! Престъпници има навсякъде по света в това число и в Турция.Що се отнася до присъдата единственото, което ме притеснява е, че този хубостник ще стане един великолепен престъпник във цветуща възраст, когато излезе от панделата. Дано няма втора жертва и дано не тероризира нормалните хора след 10-15 години!
58
0
 
0
 
! Отговори
jsvg преди 14 години
Трябва да се променят законите, за умишлено убийство- или смърт или доживот без право на обжалване. Убийствата зачестяват, животът в България не струва нищо, ако искаме това да спре трябва да се променят законите. Никой човекняма право да отнема чужд живот. Също така при доказана самозащита човекът не трябва да бъде съден, а оправдан. Иначе какво се получава- нямаш право да се защитаваш и лудите и агресивните убиват и излежават няколко години, а нормалните, неагресивни хора стават жертви, които дори нямат право да се зажитят. Това е абсурд. Трябва промяна и много строги наказания и връщане на смъртното наказание...нехуманно, недемократично, а хуманнно, но единствен действащо при такъв манталитет. За педофилите също не трябва да има никаква милост- или доживот или...
57
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
Не че искам да се изживявам като защитник на съда, но в случая реално са дали максималното възможно наказание. НПК предвижда, че ако подсъдимият реши да признае вината си, съдът е ЗАДЪЛЖЕН да му наложи наказание ПОД ПРЕДВИДЕНИЯ МИНИМУМ. Т.е. ако предвидената в НК присъда за това деяние е била от "15 до 20 г. или доживотен затвор", то съдът е бил задължен да наложи наказание под предвидения минимум. В случая са дали 14 г. и 11 месеца, НЕ МОГАТ да определят по-голямо наказание от това. А защо в НПК има такава *** разпоредба... Ами питайте депутатите от последното Народно събрание, които писаха и приемаха този нов НПК.
56
0
 
0
 
! Отговори
Кали Юга преди 14 години
19 + 14 = 33. Тъкмо като излезе от затвора ще е научил занаята и ще си имаме един истински убиец на улицата :) Да ни е честит!
55
0
 
0
 
! Отговори
антиосман преди 14 години
драги ми османлио що не си ходиш по турско и да не се бъркаш в работите на комшиите ти, писна ми от тази ваша турско-*** хитрина да се врете там дето има келепиринтересно ми е обаче как си се добрал до компютър при все че не е характерно за вас да имате досег с техникатаняма да ти пожелавам да умираш, достатъчно *** и ограничен си да го направиш сам или да ти го направят само се чудя *** що дреме в тоя форум и допуска такива писания
54
0
 
0
 
! Отговори
xph преди 14 години
Ти в нашата къща не гледай, гледай в твоята. И когато коментираш що за *** са бъгарите в Европа, позамисли се преди това, коя е една от най-бруталните мафии в Европа, занимаваща се с проституция, наркотици, убийства и т.н. Определено това не са българи, а албанци, косовари, само *** карабини, като ТЕБ *** проклето! И заради такива като теб, които живеят с БГ паспорти, *** с БГ паспорти в чужбина, България има това име. Колко Турски учени са известни в историята с нещо, моля те кажи ми като си толкова отворен?!!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
http://retv.bg/?video_cat_id=4Вижте документалният филм "Случаят борилски" по РеТВ. Българското правосъдие е мъртво!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Скапан дебел убиец
51
0
 
0
 
! Отговори
stefo преди 14 години
gorkite mu roditeli namom4eto koeto e ubito kakav stimul imat da jiveqt toq ne dojivoten zatvor ami publi4no nabivane na kol da go omartvqt po nai jestokiq na4in toq psihopat
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
A ako ne se priznae6 za vinoven ,6te te opravdajat !! Ha ha ha !
49
0
 
0
 
! Отговори
marin преди 14 години
Тия варненски съдии за пореден път се дънят. Ако искате да убиете някой отидете във Варна и кълцайте наред и навред. После се признайте за виновни и до 5 години ще сте на свобода.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ами ти какво се чудиш ?! Те 5 каруци струват къде къде повече от някакъв си човешки живот в България,пък бил той и на млад човек ! Хвала на такова правосъдие ! Ми нали с такива крадци на каруци си измиваме ръцете пред Европа и показваме мускули колко сурови присъди получават престъпниците в България .....