Чилийският бизнес се интересува от наши компании

Представители на чилийския бизнес са проявили интерес към корабостроенето в България, приватизацията на БМФ и “България Ер"
11 яну 2005 11:54,

Представители на чилийския бизнес са проявили интерес към корабостроенето в България, приватизацията на БМФ и “България Ер”, съобщи Министерството на икономиката.

 

Това е станало по време на работната среща на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева с чилийски бизнесмени в Търговската камара на Сантяго вчера.

 

На срещата г-жа Шулева е представила икономиката на България, като обърна специално внимание на възможностите за инвестиции в страната ни. Представителите на чилийския бизнес са останали впечатлени от атрактивната данъчна политика на правителството и най-вече от ставките на корпоративния данък и на данък общ доход.

 

"Презентацията на икономиката ни беше навременна и успешна, тъй като България е почти непозната за Чили," коментира министър Шулева. Страната ни представлява интерес и като бъдеща членка на Европейския съюз, от чието развитие чилийският бизнес е силно заинтересован.

 

По време на разговорите са били обсъдени възможностите за разширяване на търговско-икономическите отношение между България и Чили, които в момента са на незадоволително ниво.

 

Една от тях е създаването на Смесена търговско-промишлена палата, която ще спомогне за задълбочаване на контактите между българския и чилийския бизнес.

 

"Що се отнася до интересите на български фирми в този регион на света, те трябва да са информирани, че позиционирането им в Чили означава възможност за безмитна търговия със САЩ, Латинска Америка и Южна Корея. Много скоро Чили ще подпише такива споразумения и с Китай и Япония," подчерта министър Шулева. Амбицията на Чили е да се превърне в страна платформа за инвестиции в Южна и Северна Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание