Възстановяват парите на бюджетните организации в КТБ до 1 февруари

Изплащането ще бъде в левове
3 дек 2014 21:30, Бойчо Попов
4
Възстановяват парите на бюджетните организации в КТБ до 1 февруари
Снимка: Reuters
Бюджетните организации, които са имали сметки и депозити в Корпоративна търговска банка (КТБ)  (с отнет лиценз), ще си получат парите до 1 февруари, реши на днешното си заседание правителството. С решението от днес е определен не само срокът, но и начинът за възстановяване на наличните към 30 ноември средства.

Възстановяването ще се извърши за сметка на средствата от централния бюджет чрез бюджетите на съответните първостепенни разпоредители еднократно или на траншове - в зависимост от необходимостта от осигуряване на тези средства за извършване на плащания от съответните бюджетни организации.

Възстановяването ще се извърши в левове.

За бюджетните организации, които имат средства в чуждестранна валута, е предвидено да се приложи обменният курс на Българската народна банка за съответната валута към 30 ноември 2014 година.

Средствата по сметки и депозити на бюджетните организации ще се трансформират в безсрочен безлихвен левов депозит на централния бюджет с титуляр Министерството на финансите при запазване на съответните обезпечения, които са предвидени в Закона за публичните финанси, а сметките и депозитите на бюджетните организации ще бъдат закрити.

С днешното решение ще бъде възстановено финансирането на текущите дейности и проекти на бюджетните организации и ще бъде защитен публичният интерес, без да се накърняват правата на останалите вложители в банката, посочват в свое съобщение от Министерския съвет.

Още за КТБ четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
KTB преди 9 години
До Анонименвчера се разхождам и виждам дупки на няколко места в града... Чак сега ми светна, че това са откраднатите банки :D
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говорете кавото си искате мръсни ку4и синета,троината открадна парите от КТБ,а гн Боико Методиев Борисов им ги върна,говорете мръсни ***,плуите сре6то Боико.За това никога пове4е няма да видите власт мекерета 4ервени.Ако си бе6е Боико на власт никога няма6е това да допусне да откраднат Банката.Да Живее ГЕРБ.
2
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 години
До Миткотова е дескриминация на другите големи вложители
1
3
 
10
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Възстановяване с държавни средства на пари на бюджетни организации в фалирала частна банка по кой закон е?Защото закона за защита на влоговете има друго виждане по въпроса... Министерският съвет в качеството на какъв ще възстановява средствата по сметки и депозити на бюджетните организации в КТБ? Собственик на КТБ ли е, гарант по влоговете ли е? И откъде-накъде възстановяването ще става за сметка на бюджета?