Базата на Lufthansa Technik в София – най-голямата в Европа

В световен мащаб по-голяма е само базата във Филипините
26 окт 2017 18:53, Надежда Бочева
11
Базата на Lufthansa Technik в София – най-голямата в Европа
Снимка: Lufthansa Technik Sofia/Facebook

Германският концерн Lufthansa Technik е приключил с разширяването на базата си в София, като тя става най-голямата в Европа. В световен мащаб по-голяма е само базата във Филипините. Това обяви пред журналисти Даниел Хофман, изпълнителен директор на Lufthansa Technik София.

Той показа новопостроения хангар за ремонт на самолети в базата на компанията на столичното летище, с който линиите за капитални ремонти на машините стават осем.

"Откакто компанията заработи в България през 2007 г., в развитието й са инвестирани 100 млн. евро в джойнт венчър с Bulgarian Aviation Group. В последното разширение съвместната инвестиция е 40 млн. евро", каза Пламен Атанасов, изпълнителен директор на Bulgarian Aviation Group.

Той посочи, че при навлизането в България Lufthansa Technik е заработила с 250 служители, а сега са 1100, с тенденция да стигнат 1300.

"Причината за разрастването е централизирането на дейности в компанията и прехвърлянето им в София", заяви Даниел Хофман.

По думите му, в момента около 550 души работят директно по базовото обслужване на самолетите, а останалите 550 са в логистиката. Планирането на ремонтите, поръчките на части и материали, както и други дейности за поделенията на компанията се извършват централизирано в София.

Хофман съобщи още, че само капиталните ремонти от създаването на софийското подразделение са 750.
Новопостроеният хангар позволява ремонта на три самолета едновременно, а за да се поберат машините, две от тях ще влизат с опашката напред.

Въпреки конкуренцията в цял свят, според Даниел Хофман, Lufthansa Technik е с дял от 25% на пазара на авиационното обслужване в Европа, което, по думите му, означава, че компанията е пазарен лидер.

"До края на лятото през 2018 г. всички самолети от групата на германската авиокомпания ще бъдат оборудвани с интернет", съобщи още мениджърът. Монтирането на антени за интернет продължава три дни заедно с тестовете.

Започнало е оборудването на самолетите на Lufthansa, Eurowings и Germanwings, като половината флота на групата вече предлага достъп до мрежата. От есента на следващата година услугата ще се предлага и за самолетите на авиокомпании извън групата.

Lufthansa Technik монтира антени за интернет и в другите си бази по света, но само в София това става със специално съоръжение извън хангарите, обясни Хофман.

Българското поделение е основано в края на лятото на 2007 г. и е открито през октомври 2008 г. Lufthansa Technik Sofia (LTSF) е джойнт венчър между Lufthansa Technik AG (75,1%) и Bulgarian Aviation Group (24,9%). B Coфия ce peмoнтиpaт caмoлeти oт вида Аіrbuѕ 320 и Воеіng 373. Oбщият бpoй нa ĸлиeнтитe, ĸoитo имaт дoгoвoр, е 60. Оcнoвнитe ca Lufthаnѕа, Rуаnаіr, Qаtаr Аіrwауѕ и др.

Повече подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
До 4- попо преди 6 години
Ще напишат, ама акционерът с 25% ще закрие още утре тази "медийна" група. Как ще хапят ръката, която ги храни ;)
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Видин ,германска фирма отвори шивашки цех,с мераци да намери евтини работнички,от планираните 500,едва и се вързаха стотина. С такива намерения за заплащане на западните инвеститори, никога няма да дръпнем напред.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите бази в България и ......Филипините!!!!Явно за германците работника е евтин,колкото в далечната азиатска държава!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзИ от нископлатената работна ръка, най вече. А какво ли ремонтират в халетата, само те си знаят..
5
2
 
11
 
! Отговори
попо преди 6 години
До 1-ви коментарКви глупости пишеш ? Я провери в форумите и в бг работодател какво ти казват служителите. Имам и 2 *** познати които се махнаха. За тия заплати дето дават в България може 10 бази да направят
4
1
 
23
 
! Отговори
попо преди 6 години
Това е от години , защо чак сега го пишете? А защо не пишете заплатите в Луфтханза в България ? Я проверете и направете матерял . 900 лева взимат механиците
3
3
 
16
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Така е ! Вече се виждам на три морета и няколко океана !
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето, че има и чужди инвестиции.
1
10
 
20
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Можем само да се гордеем, че българска фирма е направила джойнт венчър с такава известна немска компания, а още повече и, че се развиват, което означава, че Луфтханза явно са доволни от партньорите си и работата си в България!

Спонсорирани публикации