Европа погна фирмите, превъртащи километражите на колите

Манипулацията вече ще се наказва от европейското законодателство
23 фев 2015 18:47,
19
Европа погна фирмите, превъртащи километражите на колите
Снимка: VW

Нов закон, който забранява дейността на фирмите, занимаващи се с манипулиране на реалния пробег на автомобилите, влиза в сила на територията на ЕС от май 2018 г., съобщи Autonews.

Европейският парламент официално е одобрил забраната, засягаща дейността на фирмите, който предлагат като услуга намаляването на изминатите километри от различните транспортни средства. Инициативата е на чешкото правителство, което настоява за сериозни санкции срещу подобни компании.

„Директивата на ЕС означава, че в случай на откриване на манипулация с цел намаляване на показвания пробег на транспортното средство или дезинформация на клиента за реалните изминати километри от автомобила, всяка държава има право да наложи съответното наказание на извършителя“, заяви секретарят по транспорта в ЕС Виолета Булк

Тя бе категорична, че Европейската комисия приема, че предоставянето на подобни услуги вече не може да се счита за легална практика и компаниите, занимаващи се с него трябва да понесат цялата строгост на закона.

В момента в някои държави на територията на ЕС се предлага в свободна продажба апаратура, с чиято помощ може да се превърта километража на автомобила. Според някои проучвания около 80% от по-старите машини, пуснати на пазара, са с манипулирани показатели на пробега.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Бай Онзи преди 9 години
Всичко е до късмет при колите.Един мой познат си купи от Горубляне Шевролет Нубира,има няма след 1000км километража спря да отчита и си седи на 0/казаха че е заради връщанетио на километража/.Най-сериозното нещо беше филтъра за твърди частици и полуоска и три четири пъти тампони на носачите и две биалетки и задни накладки това за 50000км.А още не е сменил ангренажа и ролките..колата е като нова и в момента.кой как уцели,лично аз късмет нямам.Нова кола от магазина да взема пак ще уцеля ***..
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От много време искам да си закупя автомобил втора употреба на 350-400 000 км. и все не мога да намеря! Всичките дето се продават на 10-15г. са все пазени в гараж,карани само по празници и уикенди и за това са на 100-130 000 км.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е много просто.ако нямаш достатъчно пари за читава кола...ами не си купуваш кола.или сте готови да си дадете малкото спестени пари за *** само и само да имате кола.а за хващането...не са искали...не са ги хванали.а и има хора и фирми на които си плащаш и ти оглеждат отгоре до доло колата която си харесал...казват струва ли си или не за тези пари и така....достатъчно е да се поровиш из нета малко
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аа 7Много си "досетлив" бе селчо.Едната ми кола е 2007 и е на 50 хил а другата е 2009 и е на 60 хил.По твойта "досетливост" това е менте,а?И двете съм ги купил на 0 километра от Германия.Клоун!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9Манипулацията са хваща много лесно в сервиза а наказанието е пандиз!Много е лесно и няма мърдане.Идва немският прокурор, хваща те за ушите и те води в немският дрънголник.В *** е ясно че подобно престъпление няма доказване.
12
0
 
14
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Това е за Европа бе, не за България.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се коркате. Виждате стоката, колата. Преценявате дали си заслужана да си дадете парите и толкова. Километлажи? Простотии. Пазар, думата сама ви дава отговор, а той е па-зар, зар, късмет. Имаш очи да гледаш и ум, да мислиш. С"о"юзот къде се слага, да ви замести ли? При пазара може да загубих, или да спечелиш. Важното е да не се вживяваш, за да не се поболееш.
10
0
 
18
 
! Отговори
Перничанин преди 9 години
Ами то Дупнишките търговци на коли трябва до един да влязат в затвора. Няма кола, на която да не е превъртян километража. Даже с блажна боя пишат км, на които уж е сменен ремъка. Автовносители са ми казвали, че имат наето бунгало в един мотел в Италия, всички плащат наема и там пишат с блажна боя измислени км. После в Б-я превъртат километража или направо унищожват тази част от компа, която пази инфото.
9
0
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
На колата, която купих - втора употлеба от автокъща данните от компютъра са тотално изтрити и не показват нищо. Оказва се, че са срязали някакво краче на интегралката, която съхранява реалните километри.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влизаш в немското mobile и колите са на 400-500 хил. км, влизаш в българското 150-200. Как става това? И както пишеше в един форум, не вярвайте на истории за италиански 70 годишен художник, който е карал колата си само н неделя. ...И не на последно място как ще хванат манипулацията и какви ще ка последствията.
7
3
 
25
 
! Отговори
Аа преди 9 години
Най-накрая! Макар че и с малко мисъл може да се досетиш, че кола на 10-11 години да е на 110-120 хил. км (обикновено) е някак си несериозно просто...
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И КАК ЩЕ ГИ РАЗБЕРАТ ЧЕ СА ИМ НАМАЛИ ЛИ КИЛОМЕТРИТЕ? ИМА ТАКИВА ШПЕЦОВЕ ЧЕ САМО С ПОГЛЕД ГИ ПРЕНАВИВАТ НА ОБРАТНО.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До anonганьо а ти и на 350 никога няма да имаш
4
2
 
34
 
! Отговори
anon преди 9 години
хаха... сега като свършат 15 годишните коли "на 140к км" и как ще се чувстваме на далавера като ги купваме на реалните им 350к км? *** ще плаче....
3
8
 
20
 
! Отговори
Веско преди 9 години
До КъркорийЗа дизелите е 99%. Никой нормален човек не си купва дизелова кола ако няма да прави поне 100 хиляди на година!
2
1
 
48
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
80% ли? Бях за малко в бранша, почти без изключение са смазани от каране, но с превъртян километраж. Кола на 5 години спокойно може да е на 300-400 хил. километра, салонът е като нов, а другото е гробница.. А бе втора ръка кола си е на късмет, никакви закони няма да променят това!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 2018 KAKVO SHTE PRAVIM...SHTE KARAME KOLI UBIITZI NA KUSMET?