Chevrolet показа робокар с автопилот

Концептът FNR се задвижва от електромотори в колелата
21 апр 2015 21:49,
8
Chevrolet показа робокар с автопилот
Снимка: Chevrolet

Един от най-впечатляващите на външен вид концепти, представени на автосалона в Шанхай, безспорно е Chevrolet FNR. Прототипът е разработен съвместно от General Motors и китайската SAIC Motor, като представлява електромобил с функция за автопилот.

Chevrolet FNR е получил капсуловидна каросерия, която повече прилича на малък космически кораб, а не на автомобил. Машината е оборудвана с лазерна светлини в предната част и със система за зареждане без кабел, разположена в задната част на купето.

Прототипът се задвижва от електромотори, разположени в главините на четирите колела. На покрива е поставен радар, който благодарение на огромен брой датчици осигурява автономно управление на возилото.

При включване на автопилота предните седалки се обръщат на 180 градуса, като по този начин помагат за по-комфортното общуване между пасажерите. Същата схема бе използвана и при концепта Rinspeed XchangE на базата на Tesla Model S. За да се върнат в нормално положение и колата да премине на ръчен режим, водачът използва система за контрол с жестове.

Както и се очаква, не може и дума да става за пускането на подобен модел в серийно производство. В Chevrolet обаче са на мнение, че някои от компонентите и технологиите от шоу-кара могат да бъдат внедрени в бъдещи модели на марката.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Chevrolet
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo vi se iska da imate takava kola, samo che vie samo ne dovolstvate I zatova durjavata ima samo bay ganovsci, I taka shte si umrete od yad, neshtasten narod.
2
2
 
3
 
! Отговори
Путлераст преди 9 години
Ей това извънземното на снимката лично другарят *** го измисли, след като не спа 196 часа през което време не яде и не пи вода също така. Но лошите *** и хамериканците му откраднаха чертежите и така лишиха братския православен народ от този великолепен автомобил. Но нищо, Жигулито и Москвича по нищо не отстъпват на дизайна на тази кола.
1
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 9 години
прилича на каската на дартвейдар