Още една марка се качва на конвейера в Ловеч

Брандът луксозни SUV автомобили HAVAL дебютира у нас
9 окт 2015 15:24,
12
Още една марка се качва на конвейера в Ловеч
Щандът на HAVAL по време на автосалон Шанхай 2015. Снимка: Ройтерс

Българският автомобилен производител Литекс Моторс въвежда на пазара още един бранд - HAVAL. Премиерата на луксозните SUV автомобили ще се състои на Автомобилен Салон София 2015, който ще се проведе между 17 и 25 октомври.

Марката HAVAL е собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, сочи официалната информация от Литекс Моторс.

Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гама от малки, средни и големи, премиум клас SUV-та – общо 8 модела – с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии, се казва още в съобщението.

Всъдеходите ще могат да бъдат снабдени с редица интелигентни системи и асистенти, сред които технология за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора у водача, системи за автоматично паркиране и много други. Дизайнът на автомобилите е дело на белгиеца Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.

Моделите HAVAL ще започнат да се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч от средата на следващата година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. Подробности за гамата, която ще се произвежда в България ще бъдат изнесени през идните месеци. Тогава трябва да бъдат разкрити и пълните технически характеристики, както и цените.

Гамата от модели на HAVAL вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това ще е дърво като предните им коли - нищо не става от тях!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молкото ***, ментето на Яриса, що го спряха от производство ? Щото вече задоволи пазара и минават на по-големото ***....? До нивото на Дачия ще стигнат след 100 години, а Дачията ,както знаеме е ***.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E, най-после! Супер луксозната марка HAVAL за която се избиват богаташите по целият свят, ще се прави у нас. Усещам как мултимилионерите ще си купуват имоти в Баховица ,та да могат да слетят по-отблизо как върви сглобката на лимузината им.
9
0
 
27
 
! Отговори
ди преди 8 години
То и за Huawei никой не беше чувал до преди няколко години...
8
1
 
24
 
! Отговори
М преди 8 години
Че тази никому известна марка е пълен кавал, е ясно, но важното в случая е, че има препитание за немалко хора в региона.
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е да има производство и да се продават. Няма значение дали са марсиански или китайски. Тя и Дачията е смешен ***, но я купуват! А заводите и растат! Най-важното е, че с това темо, цехът ще се разшири, а през това време хората трупат опит и се учат! Това е добра почва за бъдещо развитие и инвестиции. Ако се отвори и един център за нови технологии в автоиндустрията във връзка с този цех, ще е още по-добра. Да видим.
6
3
 
51
 
! Отговори
Угодия преди 8 години
До 1 АнонименЕ няма угодия - като няма производство- защо няма, като има - защо е такова а не онакова.Никой нете кара на сила да купуваш китайски коли.Важното е завода в Ловеч да работи, да се развива и да има хляб за хората от региона.Другото е бош лаф работа.
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хм..., "литекс моутърс"! к'ви мотори праи?
4
1
 
19
 
! Отговори
кавал преди 8 години
Объркали сте първата буква на марката.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това съм аз ... Льоклер!
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години чакахме инвеститори, и накрая най голямия инвеститор се оказва Китай! хахаКАПИТАЛИЗЪМ
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МаЙкОооо.......бЕГАЙ ;((