Искат четвърт милион долара за Мерцедес на 700 000 км

Колата от 1963 година отива на търг в Атланта
7
Искат четвърт милион долара за Мерцедес на 700 000 км
Снимка: AutoMedia.bg

Търговците на употребявани автомобили много обичат израза "като нов" и използването му е безогледно до степен, че днес той вече е почти изпразнен от съдържание. И все пак, добрата новина е, че има и автомобили, които опровергават тази тенденция.

Един от тях е този Mercedes 220 SEb, навъртял малко над 722 000 километра и както показват снимките е в отлично здраве и състояние. Колата се продава в Motorcar Studio в Атланта, Джорджия и от екипа на специализираната компания за търговия с класически автомобили изрично посочват пробега на този Mercedes.

Автомобилът е произведен за американския пазар и сега километражът му показва 49 000 мили, но вече е превъртян 4 пъти, така че реалният пробег е много по-голям.

През по-голямата част от живота си този 220 SEb е принадлежал на един собственик, по-точно 54 години – от купуването на колата като нова през 1963 до смъртта му през 2017 година и огромната част от пробега дължим на този покоен господин. Същото важи и за отличното състояние на автомобила, който се продава с оригиналната си сервизна книжка, която е допълнена с още няколко нови книжки плюс документи за ремонтите на двигателя.

2,2-литровия мотор е претърпял два основни ремонта, като последният е бил преди малко повече от 80 000 километра.

Черната каросерия на този 220 е в отлично състояние, а червеният кожен интериор е безупречен. Все пак, трябва да се знае, че интериорът е наскоро претапициран, а единствената разлика с оригиналното състояние е добавянето на климатик и радиокасетофон.

В Motorcar Studio цената на германската лимузина е 249 000 долара, като според независими анализатори това е оправдано с оглед на състоянието и историята на колата.

Още снимки на ретро колата вижте в AutoMedia.bg


7
Още по темата: МерцедесАтлантатърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Бивш депутат преди 3 години
Заменям един апартамент в " Златен век" за подобен автомобил.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам запазена бричка на 350 000км за 124к usd. Моля само сериозни купувачи да ми се обаждат. За ценители. Без бартер ;)
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
френските и италианските сапунерки се чупят след 50 000 километра,
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
коя съвременна кола ще навърти толкова и ще изглежда така
1
7
 
7
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
това е като Баце мерцедеса