Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!

Преговарят още за специфичен данък върху автомобилите
4 сеп 2019 12:00, Елка Василева
432
Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!
Снимка: архив, Reuters

Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си завод. Така поне излиза от думите на чешкия премиер Бабиш, който заяви, че германският гигант планира голяма инвестиция в Турция. Същото твърдят и вътрешни източници, пише Дойче веле.

Фолксваген планира голяма инвестиция в Турция, заяви чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изявление на вчерашната пресконференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

„Чешката република е важен производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и със сигурност бихме искали да си сътрудничим", каза Бабиш.

"Фолксваген е почти готов"

Тези дни агенция Ройтерс научи от вътрешни източници във Фолксваген, че Турция има добри шансове да получи новия завод на германския автомобилен гигант, който ще се изгражда в Източна Европа.

Още по темата

Автомобилният концерн от Волфсбург вече е почти готов да инвестира 1 милиард евро в тази страна, заявиха цитираните вътрешни източници.

Те поясниха, че в момента с властите се водят разговори около един специален данък за автомобилите, който е валиден в Турция.

Фолксваген вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

Недостатъците на Турция

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации.

Фолксваген знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
34
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Кой и кога е смятал, че България изобщо има някакви шансове?Какво общо има свободата на словото с бизнеса?Сигурно ли е, че заводът ще бъде построен в Югоизточна Европа? Да не се окаже в Северозападнала Азия?
35
0
 
17
 
! Отговори
хахахаааа..... преди 4 години
Само немска тоалетна чиния.............(само за вас)
34
1
 
15
 
! Отговори
Оракул преди 4 години
БМВ ке ойде в Турския ви лето 2019 и Бойчето знае това !!!
33
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се че ще е в Турция! Тоя огромен пазар.Няма да го изпуснат немците!-:) А за нашия бърборко 1 " ви в държавата" Му останаха празните приказки както за всичко до сега! Този човек трябва да си ходи на изборите вече за винаги! И ще си отиде!
32
1
 
17
 
! Отговори
Koko преди 4 години
Вервайте им... ще дойде, няма да дойде.... Решението е взето
31
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** народ, ръководен от МУТРА ! Сигурен съм, че *** знае за избора на VW от поне година !
30
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният шамар за БеБе от Европа.
29
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да е в туркие , до сега щяха да са го потвърдили официално !! Пазарлъците продължават
28
1
 
27
 
! Отговори
Sas преди 4 години
Трудно е да наречем измир източна европа, но щом така е по-лесно да се продаде идеята за ивестиция в турция, здраве да е
27
1
 
40
 
! Отговори
Нашият преди 4 години
напоследък се прегръщаше с една германка и един германец, те му разправяха колко сме проспериращи, ама явно VW не са се впечатлили.
26
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежка участ има България, подритват я като използван презерватив на улицата напред-назад. В ЕС не ни имат за човеци и само ни използват, правителството ни направи кръвни врагове с Русия - нашата единствена упора. Турция ще ни глътне до десетина години без бой. За американците сме само заменим био-разграждащ се материал.
25
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът върти бизнес а в Бегето управляващите усвояват евросредства
24
0
 
18
 
! Отговори
отговор преди 4 години
До Анонимен 28За истински независимите (не и за тъпата България) държави похватите и опитите на налагане на политики от САЩ не минават.............
23
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да дадем 4 милиарда на Фолксваген да дойдат да отворят завод да им работим евтино!
22
2
 
44
 
! Отговори
иванова преди 4 години
и къде е сега ония *** който беше много сигурен, защото той самия голяма заслуга имал да изберат бг ....защо мълчи
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка работа... ама немска.
20
11
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ами да им дадем терен безплатно, да им дадем помещения и халете безплатно, да ги подпомогнем финансово да си пренесат поточнотите линии и машините да ги инсталират, да ги подпомогнем и Фолксваген дамо да дойдат и българите да им работим евтино.
19
27
 
14
 
! Отговори
EU member преди 4 години
Турция не е член на ЕС и турците не могат да работят свободно в Германия, затова заводът е там. Фолксваген никога няма да отворят завод в България защото един българин ще предпочете да ми улиците в Германия отколкото да работи за 1200 лева заплата в завод на Фоклсваген на конвейра като по 10 часа, само най-изпадналите могат да се хванат да работят във Фолксваген.
18
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баще какво ще каже? Защо всички отива принеговият приятел Ердоган. Там отиде и " Южен поток", там атомни централи с по неколко руски реактора докато умуват на АЕЦ " Беляне", сега там отива " Фолцхаген" макар, че не е в ЕС. Но май това е и от полза. За нас хвалбите, потепванията и от рода стабилни сте, много сте добре и пр. ....
17
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено , че ще предпочетат Турция пред нас. Турция има икономика и ще подпомогне инвестицията с милиони а нашите наведени управляващи подпомагат икономиката на САЩ като дадоха милиарди за стари тенекии ф16