Освободените вчера трима автокрадци са задържани в ареста на РПУ-Ловеч

Срещу тях са заведени две дела за автокражби
18 май 2005 13:42,
Освободените вчера трима автокрадци са задържани в ареста на РПУ-Ловеч
Луксозните джипове БМВ често са обект на автокрадци Снимка: Булфото

Тримата автокрадци, които вчера бяха освободени под парична гаранция от 1500 лева от Районния съд в Стара Загора, са в ареста на РПУ-Ловеч, тъй като срещу тях са заведени две дела за автокражби по член 346 от НК, съобщи днес на пресконференция директорът на РДВР-Ловеч полк. Светослав Петров, цитиран от БТА.

Делата са образувани заради откраднатите от групата два луксозни джипа БМВ-Х. Първият, в който те бяха задържани, вече е в двора на РДВР в Ловеч, а вторият е намерен в нает гараж на 16 май, като колата е обявена за издирване от РДВР-Русе през декември миналата година.

По същото време в областния град е открит още един гараж, който се е използвал като депо за крадени коли. В него са намерени части от БМВ-та, аудита и други луксозни марки.

Засега Любомир Димитров (Прасето), Георги Станимиров и Павел Петков, които са доведени в ареста късно снощи, са задържани за 24 часа, като следобед се очаква районният прокурор на Ловеч Венцислава Кулева да поиска нова мярка за неотклонение - задържане под стража за 72 часа, каза още полк. Петров.

Любомир Димитров, който е от Ловеч, има две висящи дела за кражби на автомобили по същото обвинение - по чл. 346 от НК - във Велико Търново и в Севлиево. От 1997 година досега полицейските производства срещу него са 6.

Тримата не са свързани с групата от петима автокрадци, която бе разкрита в Ловеч през март тази година, уточни още Петров. За разлика от ловешката група те са се специализирали в кражби за откуп, като последният е платен от плевенски бизнесмен - 25 000 лева, за луксозна марка джип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание