Поредните четири измамени по телефона баби

Възрастна жена от Разград и още три от Пловдив се вързаха на познатата схема
18 ное 2008 13:59,
39
Поредните четири измамени по телефона баби
Снимка: Dnes.bg

Жена на 74 г. от Разград е била измамена с 1760 лева, съобщиха от Областната дирекция "Полиция". Непознат мъж й съобщил по телефона в понеделник, че неин родственик е катастрофирал и му трябват пари.

Жената дала парите на измамника пред блока, в който живеела. Малко по-късно тя разбрала, че е измамена.

По случая е образувана проверка по чл. 209 от НК, уточниха от полицията.

В Пловдив цели три жени попаднаха в клопката на телефонните измами. 62-годишна пловдивчанка се раздели със 7000 лева и стана поредната жертва на телефонна измама.

По познатата схема непознат мъжки глас се обадил на домашния телефон на Р. Ж. и се представил за следовател. Мъжът съобщил тревожно на жената, че дъщеря й и зет й са катастрофирали и са причинили смъртта на 14-годишно дете.

За „освобождаването” им от ареста били необходими 7000 лв., съобщиха от пресцентъра на ОДП в Пловдив. Майката се доверила на измамника и осигурила парите, като ги разпределила в два плика, съответно - 6850 лв. в единия, и 150 лв. в другия.

Още същия ден около 16,30 ч. пред магазин „Зара” на бул. "Шести септември" жената предала парите на посредник, пратен от мнимия следовател.

66-годишна жена от село Ръжево Конаре бе манипулирана по идентичен начин и загуби 2100 лв. Сумата била предадена на 12 ноември около 16,30 ч. на автогара „Север” в Пловдив с цел „освобождаване” на племенника й, който при катастрофа ударил тежко човек.

Вчера на същото място около 15 ч. 82-годишна пловдивчанка дала на непознат мъж 2000 лв., за да „спаси” внука си от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
мишка преди 15 години
и на мен са ми звъняли и даже ме нарекоха майко- беше някаква инфантилна , а аз съм под 20г, много са нагли - роми ли са какви са не знам, но е време полицията да се захване сериозно !
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що за *** народец...
36
0
 
0
 
! Отговори
geri преди 15 години
Случи се и на една позната. Жената няма много пари. Обаждат и се и тя на секундата взима по 500 лева от приятелките си. Събира сумата от 3000 лева. Да ви кажа,спестявания,продаване на имоти,роднини,приятели...все някак си,когато става за близък човек ще се изнамерят тези пари. Въпроса е как да го предотвратим? Предупреждаваме близките си,даваме им указания. А ***,които печелят пари по този начин трябва да бъдат арестувани,а не да не им се обръща внимание и едва ли не да се толерира престъпната им дейност!!Просто е време да започнем да се подкрепяме и да правим нещо по подобни въпроси не тихичко да мрънкаме под носа си заключени в домовете си!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
напълно заслужено са ги ограбили. Всеки, който е нарушил закона трябва да си търпи наказанието. Откъде накъде ще плащат подкуп да спасяват внуците. Корумпирани баби. Народ с корупционен манталитет иска да няма корупция???
34
0
 
0
 
! Отговори
mafiq преди 15 години
какви са приликите и разликите между мафията и полицията у нас ?
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това става с покровителството на полицията и мафията. например секс телефоните и досега ги има и жилят за много повече пари, но никой не ги закрива, защото носят кинти
32
0
 
0
 
! Отговори
Raina преди 15 години
Abe tezi xora ne gledat li TV,ne chetat li vestnici,niama li koi da im kaje da ne se vrazvat.To tova stana kato kogato lajeca ti kaje "Dobar den" ,a ti da poglednesh slanceto.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес по познатата схема са се обадили на майка ми и непознат мъж й е съобщил, че "синът" й е причинил смъртта на дете на пешеходна пътека. Попитал я как се казва, но майка ми е печена и отговорила, че "синът" й много добре знае името й. След няколко неуспешни опита да научи името й, "капитан Петров" затворил телефона. Така че от днес вече си имам "брат"! Все пак майка ми каза, че сигурно е щяла да се притесни, ако от другата страна на телефонната слушалка хлипала "дъщеря" й.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Категорично трябва да се вземат мерки. Бях предупредила майка ми, че има такива случаи и как действат измамниците. Но като й се обадиха, така я разстроиха, че независимо че се е усъмнила и ги нахокала, може би месец след това рева на "внука й" в телефонната слушалка не й излизаше от съзнанието. Това е терор и той трябва да се преследва и наказва, независимо дали се е стигнало до реализиране на изнудването или не.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези обирджии са *** и трябва да бъдат линчувани!
28
0
 
0
 
! Отговори
pl преди 15 години
Колкото се борят с тероризма толкова ги и интересува туи че някои извършва такива измами по телефона.Ако някои се обади за бомба еди-каде си полицията нищо неможе да направи зада залови този които се е обадил, както и в случая месеци наред немогат да заловят тази банда така да се нарече която се обажда.Полицията гледа само как да прехвърля вината я върху някои др. институция я върху потърпевшия направо че по лесно.Полицията гледа само откаде да фане някои лев без много усилия, или по точно някои им подхвърлил информация за нещо и даи те веднага там и големите герой.Досега какво са направили зада се опитат да ги заловят тези хора абсолютно нищо, нито раследване нито нищо, ква е тая полиция тя за нищо нестава.Само лесни пари им даи и толкова, с разкриване на престъпления и измами неги занимаваите.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
О.к. полиция, бтк, данъчни и т.н. ВИНОВНИ - нищо не правят,а ние обикновенните граждани какво правим... и ние нищо, защото сме в България и толкова, значи всички са виновни.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1.Как така измамниците се обаждат предимно на възрастни самотни хора, или на такива. на които се води телефона. Моето подозрение е ,че са се снабдили от БТК с тази информация естесвено срещу заплащане.2.Какво прави полицията? Защо не призовава в такива случаи възрастните хора да направят уговорка с измамниците и след това да се обадят на МВР за да могат да бъдат заловени.Защо след като измаматите са масови МВР не създава специализирано звено за противодействие на тях , което да проучи и обстоятелствата ,посочени във въпрос 1.3.Какво прави съдебната система особено разследващите органи? Показаха по телевизията огромните къщи на измамниците - цели фамилии се занимавали само с това. Данъчните защо не проучат произхода на парите за построяване на къщите, купуване на колите и т.н.Въпросите могат да продължат до безкрай. Във всяка нормална страна такива измами биха били разкрити за дни и след получаване на заслуженото от извършителите им, никой не би помислил да прави подобно нещо. Но ние сме в България и за жалост така и ще продължава...
25
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Денят е много динамичен. Времето винаги нестига, не съм убедена, че МЛАДИТЕ обръщат нужното внимание на по-възрастните хора. Когато станем ние на тяхно място дано нашите деца и внуци да са по отговорни.Възрастните са като децата, а особено след определена възраст,т.е. тябва да им се повтаря постоянно.Както при децата ВНИМАВАЙ.........!!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен трябва Полицията да разпраща листовки по местата кьдето си взимат пенсиите с някакво предупреждение
23
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
най-странното е, че точно тези четат нон стоп вестници и всичко "дето го пише по вестниците е истина" и не можеш да излезеш с тях на глава, че половината са измишльотини. Ама "като го пише или като са го чули по телевизията"-това е! Е, тогава, не го разбирам вече. Зареждат се от 6 сутринта до вечерта, минават през всички емисии и накрая, като им звъннат за плика с парите, тичат като обезумели да го носят!Не е луд този, дето яде баницата....
22
0
 
0
 
! Отговори
Теляк преди 15 години
От къде възрастно хора имат толкова пари!? Както е тръгнало ще докарат че са спестили цела дупедатска заплата.
21
0
 
0
 
! Отговори
yana преди 15 години
Майтапът настрана,но успяха да измамят дори психоложка-Обаждат й се по телефона и казват-Ето говорете с дъщеря си.Отсреща истеричен плач на младо момиче:"Мамо,мамичко,лицето ми..."И нататък-"Катастрофирах,лицето ми е обгорено,ще ми помогнете ли,имате ли пари?"Майката припада.Ами естествено-има дъщеря,дъщеря и е студентка и ползва семейната им кола....Пет минути по-късно отново телефонно позвъняване ,докато свестяват майката и тогава става ясна кондиката:"Ама то при катастрофата е загинало и дете.Положението става много сложно.Вижте,говорете с хората от полицията..."..Такива ми ти работи...Очевидно е,че методите им са различни,някои добре си изиграват картите и резултатът е шок и ужас..без кавички.....Аааа,да добавя.Когато психоложката е съобщила в полицията, са й казали:"Амиии,госпожо,пазете се сами.Тооо,ние сме им по петите,ама още не можем да ги хванем..."
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещо не си много на ясно със ситуацията.Младите нямат въобще никаква вина поне поради 2 причини.1-по радио и ТВ достатъчно се говори за този проблем,но освен сапунки и поредната сбирка на Бузлуджа със Сергейчо,пенсионерите не ги интересува нищо друго.2-Синовете и дъщерите на много от пенсионерите съм сигурен,че са ги предупредили ПЪРВО на тях да звъннат ако им се обади някакъв подобен по телефона,но пенсионерите са адски твърдоглави,не слушат и както казах по-горе ги интересуват други неща.Мога да изброявам и още причини за да ти докажа,че много бъркаш като бързаш да обвиняваш младите!
19
0
 
0
 
! Отговори
Теляк преди 15 години
От къде възрастно хора имат толкова пари!? Както е тръгнало ще докарат че са спестили цела дупедатска заплата.