Униформени пострадали леко при стрелбата в "Горна баня"

Операцията е извършена професионално, оцени Вучков
Обновена: 23 яну 2015 12:17 | 23 яну 2015 11:16, Камелия Цветанова
29
Униформени пострадали леко при стрелбата в "Горна баня"
Архив: Булфото

Няколко полицаи са пострадали леко при операцията по задържането на мъжа, който стреля снощи в „Горна баня“, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

Те са с драскотини, прегледани са от лекар и са продължили работата си, уточни той.

Още по темата
Според него операцията, ръководена от директора на СДВР, е била извършена професионално и законосъобразно.

„Само помолих директора да действа стриктно и съобразно закона, да се употребява сила и оръжие само в случай на необходимост“, добави Вучков.

Той смята, че може би трябва да се потърси начин такива хора, които са освидетелствани с психични заболявания, да бъдат изолирани от обществото отвреме навреме, за да не застрашават съседите си.

Министърът потвърди, че стрелецът е в МВР болница без опасност за живота.

Драмата с него започна вчера вечерта в 19.25 часа, когато на тел. 112 е подаден сигнал, че психично болен мъж се е барикадирал в дома си, стреля по съседни къщи и чупи прозорци.

При пристигането си полицаите установили, че 35-годишният мъж се е заключил в една от стаите на къщата си и отказва да излезе.

Цяла нощ психолози се опитвали да преговарят с мъжа, но без резултат.

Оказало се, че освен с газово оръжие, той е въоръжен и със сабя. Бащата на барикадирания разказал, че синът му има националистически убеждения и влизал в ролята на опълченец и революционер.

Мъжът страдал от шизофрения отдавна. Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство. Преди години брат му сложил край на живота си с пистолет пред дома им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе, казаха в новините че човека е революционер ..:))) но що пък не май ни е нужна революция,както виждате 25г ни мачкат едни същи хора с по 7 мандата в НС ,тия там ще се пенсионират.
23
1
 
4
 
! Отговори
друг жениха преди 9 години
Била проведена професионално....смеееееех, ако не стреляше със сачми перкото, какво правим?
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се полага на баща, който добре знае,че синът му не е с всичкия, но е въоръжен?Излиза, че е имало и друг син, който не е бил наред с нервите и също е имал достъп до оръжие!Има и друг въпрос: След като и двамата синове имат психични проблеми, значи това се предава по наследство. Що за типове са тези, които създават потомство, знаейки, че партньорът (партньорката) им не е с всичкия?ЗАЩО ЗАКОНЪТ ПОЗВОЛЯВА ТОВА? Кой има полза от размножаването на психично болни?!
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО под ножа! Огън за натовските бази в БГ!
20
2
 
5
 
! Отговори
Оле-мале преди 9 години
И ЧЕТВЪРТО....С две думи..За нищо не ставате ;))
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪРВО - газовото (а не въздушно) оръжие на лудия е било преработено в бойно. ВТОРО - има пострадали полицаи, защото в държавата в която служат, ако не дай Боже вземат че прострелят или ранят лудия, ще ги уволнят, а след това ще ги влачат по арести и съдилища с години, сякаш са последните престъпници !!! (справка случаят Иван Лулеов). И ТРЕТО - този ХЛЕВОУСТ, изперкал от злоба народец НЕ ЗАСЛУЖАВА, НИКОЙ , АМА НИКОЙ да си рискува живота или здравето за неговата безопасност.
18
6
 
6
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 9 години
Е..ем ти и милицията скапана,пълна с женички и манекенки в униформа,хрантутници негодни....тоя ще го неутРализирам точно с един тупаник между веждите и е готов....Тея *** цяла нощ седяли и се обарвали в патрулките и си представяли,че са в някаква заложническа драма...докъто през това време жените им се порили с комшията яко..;()) Е..ем ти и педерунгелите онодини от всеки ;())) Оле,оле,оле !! Олеелеее !! Синове да ви се родят...ЗЕТЬОВЕ да ви доведат !!...Специално за КАТ-Луковит,клетвата Х 6 !
17
2
 
9
 
! Отговори
боко преди 9 години
Баси панаира Гергино
16
5
 
9
 
! Отговори
винкилист преди 9 години
Тиква на власт - аман от поръчковите убийства.Жал за държавата.
15
3
 
20
 
! Отговори
С по БГ преди 9 години
Боже! Доживяхме! група полицаи срещу един болен човек с въздушна пушка. И всички ранени. Това държава ли е ?
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом министър на Тиквата организира операцията значи е действано "професионално" но ако беше човек на Ореха това щеше да е ПРОВАЛ.ОТВРАТ!!Някакъв луд с ВЪЗДУШНА пушка ранил куп полицаи барабар с шефа на СДВР.Представете си какво щеше да е ако имаше бойно оръжие.
13
3
 
21
 
! Отговори
me преди 9 години
Аз не разбрах драскотинитена полицаите от меча ли са или от въздушната пушка :) Честно казано, според мен цялата история беше димка, за да не се говори за НАТО и идеята тук да има контингент.
12
11
 
7
 
! Отговори
Някой преди 9 години
В новината се казва, че мъжът имал националистически убеждения и се мислел за опълченец и революционер, имал сабя и газов пистолет. Прави впечатление, че не се казват нито име, нито дори инициали.Да не би да са В.С.- Волен Сидеров? Той отговаря на описанието.
11
3
 
20
 
! Отговори
добре, преди 9 години
нямаше пострадали сериозно,има си проблеми човека.Ама пък телевизиите се пос.аха,то не бяха директни,индиректни,разказвачески включвания.Прекалиха.
10
1
 
7
 
! Отговори
Ivo преди 9 години
Много ми е интересно, как чупи прозорци с газовия патлак. Освен ако не е преработен или журналята бъркат газово с въздушно оръжие...
9
7
 
7
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Почнаха се мутренските години. Убийства поръчкови, фалити и т.н. БСП + ДПС наследството трудно ще се изкорени. А Тиквата си мисли, че усвояването на европарите е най-важното нещо и че да направиш доброто на хората ще спаси страната. Като Бареков -> пари от ЕС и рахат по гръб.
8
2
 
15
 
! Отговори
льжата преди 9 години
А дали им сложиха инжекция против тетанус да не се ИНфЕКТИРаТ страшните им рани???Мамини геройчета.
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените *** са изперкал и от глад.Няма я авантата при Орешарски, а?
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нож срещу мутренското робство! Огън по властта!
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не минава и една гръмка милиционерска акция без вйрховна излагация.абе закривайте я таз паразитна структура.