Шойбле: Няма лесен път за Гърция

Германският министър се надява страната да има правителство след 17 юни
Обновена: 9 юни 2012 14:28 | 9 юни 2012 14:28,
119
Шойбле: Няма лесен път за Гърция
Гърция живя десетилетия наред над възможностите си, смята Шойбле. Снимка: архив, Reuters
Недопустимо е да се казват лъжи на гръцкия народ, няма лесен път, Гърция живя десетилетия наред над възможностите си и не направи необходимите реформи. 
Това заявява германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за местен вестник.
 
Шойбле изказва надежда, че резултатът от повторните парламентарни избори в Гърция на 17 юни ще доведе до съставянето на едно бързо функциониращо правителство, което да реализира задълженията за оздравяване на икономиката на страната, съобщава гръцката агенция АНА-МПА. 
 
Шойбле изтъква, че Гърция не е достатъчно конкурентоспособна, за да се сдобие с жизнения стандарт, който гърците основателно очакват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
нев преди 11 години
не може да сравняваме Румъния и България с кризата в ЕС защото и в двете страни се стараят да ядат това което произвеждат а виждате че то е много малко ! Популизъм на чужд гръб е това едно правителство да харчи много пари само и само да го харесат избирателите пък след тях каквото стане !Ако искаха от ЕС можеше да изчислат веднага БВП на всяка една от държавите и всяко едно евро отгоре да е отрязано ! Но явно и те като БГ банките са раздавали за да може да ги притиснат след време !
110
2
 
5
 
! Отговори
ЕС и СССР Фалито! преди 11 години
Гърция,Италия,Испания нещо става с ЕС!За България и Румъния без коментар!Скоро време ще се спука балона над Европа.
109
2
 
3
 
! Отговори
SUUM CUIQUE******* преди 11 години
основателно е да се очаква качествен, жизнен стандарт, при положение, че си неспособен да си го позволиш.. или как?! шойбле се опитва да бъде строг но справедлив в изказванията си но истината е, че е некомпетентен по въпросите за които говори и му личи. това, че на гърците няма да им бъде лесно, трябваше да го каже преди 10 години, когато се виждаше какви ще са последствията от инвестицийте в туристическа страна без промишленост и в съмнителна политическа обстановка. шойбле сега не е нужен на никой с гениалният си извод и в действителност е един от преките виновници за икономическата ситуация в европа. министър на вътрешните работи се превръща във финансит и обединител по времето на правителството, което сее мизерия и до ден днешен.
108
2
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Много глупости си написал приятелю!
107
1
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Или по-точно: няма евтин път за Гърция.
106
2
 
0
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Много точно си го написал!
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега 'напускаме' България, а преди 89та използвахме термина 'избягам на Запад'.А сети си, що е така бе, другарю!Предполагам не от много хубаво!А за последните 20 год. БСП/БКП НЕ е спирала да управлява!Та въпросите си спокойно може да ги отнесеше на Конгреса на Партията!Всички комунисти станаха първи капиталисти!Няма бизнес в БГ, който не е контролиран от бивши милиционери и партийни другари!НЯМА!Социализмът чисто и просто ФАЛИРА!и това само много простите хора не го разбраха!
104
1
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Такава глупост скоро не бях чел...
103
2
 
3
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
Провери на кое място сме по самоубийства, дай си обяснение защо се стига до това.
102
3
 
8
 
! Отговори
До 108 преди 11 години
А каква тогава беше реституцията, на кого се връщаха "заграбените" заводи? Как се сдобихме с АЕЦ, дунав мост кога е построен при Русе, защо за повече от 20 години вече още не могат да направят при Видин мост? Преди имаше ли безработица? А сега колко е. Тогава имаше България.Имахме ли заводи, които работеха или ще кажеш, че не сме имали. Ако сега сме по добре, защо напускаме България?
101
7
 
8
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
А защо мислиш всичко се унищожи за да може да им бъдем слуги на западняците.--И затова е виновна БКП, тъй като изби българските индустриалци и им ограби капиталите. Когато социализмът фалира, оставяйки ни гигантски заеми, бедност и разрушена икономика, всички българи бяхме бедни и нямаше как да развиваме българската индустрия и земеделие - за това са нужни капитали. Комунистите убиха България.
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bankite gi e strah da nebi garcite da im pokajat "sreden prast"! Za6toto 6te gi posledvat i drugi strani ! I tova e tvarde vazmojno ! Islandia go napravi i se opravi !
99
10
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
Повечето заводи в България по време на социализма работеха на загуба. Затова правителството взе огромни заеми от Запада, които не можеше да изплаща и соца рухна, заводите фалираха, заплатите и пенсиите паднаха до няколко долара на месец, магазините бяха празни, ток има през два часа, безработицата мина 50 %.... Ето това е крайния резултат от управлението на БКП - разруха и бедност. По същата схема сега минава и Гърция - създаване на социализъм със заеми! За кратко просперитет, след това бедност.
98
5
 
6
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
Как са съсипали българската икономика БКП, когато зная всички, че имаше много заводи-А кой, ако не БКП съсипа България? Кой управляваше през тези години, от 1944 до началото на 90-ге години - именно БКП!Построиха заводи, но България беше най-бедната държава в Европа, полиция и армия пазеха границите хората да не бягат на запад, за да живеят по-добре. А преди БКП България беше по-богата от Гърция. БВП на Гърция се срива, а на БГ се увеличава. БКП е чумата на БГ, която ни върна 50 г. назад!
97
3
 
6
 
! Отговори
ДО 87 ИЛИ „666“ преди 11 години
Как са съсипали българската икономика БКП, когато зная всички, че имаше много заводи, които след 10 ноември бяха приватизирани (раздадени за жълти стотинки), а след това унищожени за скрап. На тяхно място сега се издигат МОЛове. 23 години от къде идват пенсиите, от осигуровките ли? НЕ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ИДВАТ ПАРИТЕ В НАШАТА ДЪДРЖАВА, НО НЕ ОСТАНА ВСИЧКО ПРОДАДОХА.А защо мислиш всичко се унищожи за да може да им бъдем слуги на западняците.Как мислиш, не можем ли да правим и тук МЕРЦЕДЕС
96
6
 
8
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Виждам някои коментатори яростно защитават гърците и плюят по българите, избивайки комплекси. Най-вероятно са нещастници, които слугуват на гърците, те и фамилиите им. Бършат ***, проституират... Тяхна си работа! Но Гърция се срива надолу, а България върви нагоре - за ужас на българската прислуга в Гърция. Когато се върнат в БГ, те ще установят, че отново ще трябва да слугуват, този път на българи, които се успели в БГ. Защото ние градим нова България, която е по-преуспяла от Гърция.
95
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
101Подхлъзнал си се яко по динената ***, която ти е подложена - много повече арабите са заплашвали и нападали Израел, отколкото Израел е нападал арабите. И колкото и да не им се харесва на някои хора - Бог е обещал да пази евреите и го прави.
94
11
 
6
 
! Отговори
до 99-та преди 11 години
Що ли ми се струва, че се нервиш?!!Та нали за ПРАВОТО говорехме, за ПРАВОТО на бедния източноевропеец да бъде унизяван, и на Богатия европеец да назидава и унизява.ПРАВОТО на Цветанов да заспи милиционер и да се събуди милионер.Правото на гинеколога Лъчо-мозъка да консултира охранители за шестцифрени суми, правото на премиера да обещава закрила на Мишо бирата....и т.н.За ПРАВОТО говорехме, за международното ПРАВО на Америка и ЕС да сриват цели държави само и единствено заради природните им богатства, за ПРАВОТО на евреите да избиват безнаказано араби...и въобще за ПРАВОТО на силния, богатия и алчния да унизява.Разбрах, че си мислиш, че разбираш от Европейско право, но и разбрах, че нищо не разбираш.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо не става въпрос за ГЕРБ Борисов и т.н.! Пак подчертавам- СТАТИЯТА Е ЗА ГЪРЦИЯ, НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ - КАКТО И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАМЕСВАТЕ БЪЛГАРИЯ- НЕ СТАВА! Не ме интересува ГЕРБ, МЕРБ или друга политическа партия. Не живея в село и не е лесно политик да ме манипулира:) Впрочем- събота вечер е и Ви пожелавам приятна почивка.
92
7
 
3
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
Не ми отговори на въпроса какво сториха евроориентираните управници с осемте милиарда и половина резерв?!!!Между другото знаеш ли какво е "резерв"?..и не вярвай толкова на Бойко ;)

Спонсорирани публикации