В Германия арестуваха мъж и жена за подготвяне на атентат

В дома им открили сериозен оръжеен арсенал
30 апр 2015 16:38, Елка Василева
4
В Германия арестуваха мъж и жена за подготвяне на атентат
Снимка: Reuters

Германската полиция арестува близо до Франкфурт мъж и жена, заподозрени в подготвяне на атентат, съобщи интернет изданието на в. "Велт", цитирано от Франс прес.

Според всекидневника в дома на двойката, близка до салафитските среди, е било открит сериозен оръжеен арсенал, както и самоделна бомба. Говорител на полицията в провинция Хесен потвърди за АФП арестите, но отказа да даде подробности по случая.

В жилището на задържаните в градчето Оберурсел близо до германската финансова столица били намерени автомат и боеприпаси за тежко оръжие, посочва "Велт".

Задържаните, идентифицирани само като Халил и Сенай Д., били наблюдавани от полицията в продължение на няколко дни. В края на март двамата заподозрени били засечени в магазин от типа "Направи си сам", след като купили от там необичайно голямо количество водороден пероксид (познат също с името "перхидрол") и спирт за горене, използвайки фалшива самоличност.

Цитирани от "Велт" следователи посочват, че Халил Д. поддържа връзки със салафитските среди във Франкфурт и с мрежата Ал Кайда.

Според говорителя на полицията в Оберурсел и в момента се извършват обиски.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари