Започна мащабно разследване на атентата в Лондон

Има задържани при операция в Бирмингам
23 мар 2017 09:54, Елка Василева
25
Започна мащабно разследване на атентата в Лондон
Снимка: Reuters

Спецчасти на британската полиция претърсиха апартамент на Хагли Роуд, намиращ се над магазини в квартал "Еджбастън" в Бирмингам малко преди полунощ, съобщиха местни медии.

От полицията не потвърдиха, че това е във връзка с вчерашния терористичен акт в Лондон, но следите водят към Бирмингам, откъдето е наета колата, марка "Хюндай", с която нападателят прегази десетки хора на моста "Уестминстър", предаде БНР. Колата е наета от клон на компанията "Ентърпрайс" миналия четвъртък.

При операцията в Бирмингам има задържани, съобщи телевизия Sky News.

Още по темата

Бирмингам е град, в който британските ислямисти са влиятелни. Един от заподозрените за атентатите в Париж и Брюксел - Мохамед Абрини, е живял там преди нападенията.

Броят на жертвите на вчерашното нападение близо до сградата на британския парламент се увеличи на пет, след като е починал още един от ранените при атаката.

Началникът на антитерористичните сили на Лондонската полиция Марк Роули е заявил пред репортери, че се работи по версията, че нападателят е бил вдъхновен от ислямистки тероризъм. Роули добави, че полицията смята, че е установила самоличността на извършителя, но отказа да даде подробности.

Започна широкомащабно разследване на терористичните нападения. Голяма част от зоната около парламента беше напълно отцепена. Британските власти съобщиха, че разглеждат "случилото се при Уестминстър като терористичен акт до доказване на противното".

Британското правителство обяви, че няма да увеличи нивото на антитерористична тревога. То ще остане "сериозно", което е втората най-висока от общо пет степени, както и през последните повече от две години. В идните няколко дни обаче по улиците на британските градове ще бъдат изкарани допълнителни въоръжени полицаи.

Властите посъветваха пътуващите тази сутрин да избягват района на Уестминстър, тъй като той ще остане блокиран.

Пострадалите при нападението са 40 души, сред тях има трима полицаи и трима френски ученици. Много от ранените са в тежко състояние. Няма информация сред тях да има български граждани.

Засега никой не е поел отговорност за атентата.

Това е нападението, довело до най-много жертви във Великобритания след самоубийствените атентати на 7 юли 2005 г., при които загинаха 56 души. Отговорността за тях пое Ал Кайда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
MONING преди 7 години
A DO SEGA SPACHA. XEM ERDOGAN IM KAZA..TEZI GRANDOMANI NE SLUCHAT NIKOI... GALKO ZA XORATA I POLIZAIA..ONAZI S MNOGOTO CHAPKI SAMO GI KOTKA..
19
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Поредната в ЕС операция "след дъжд, качулка".....Сами си внесоха и развъдиха мюсулманите. Въпрос на време просто беше този атентат!
18
0
 
4
 
! Отговори
кой преди 7 години
Какво разследване,в Лондон и големи европейски градове мюсюлмани затварят цели квартали и властта не смее да влезе там?кой позволи да се случи това?а сега се правят на изненадани и леят крокодилски сълзи.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, некъф блъска народ, налита на чингифай с ножка, а вие се чудите дали е тероризъм? Било работна версия?Тоя либерализъм съвсем ви е изпил мозъците.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започна мащабно разследване на атентата в Лондон.е какво да разследват разследващите, като то разследването е ясно ... :))
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНападнал е парламента. Това е опит за преврат..:)) Вчера беше 22-и. А 22 = 11+11 ... :)) 11 ли казах ?! познато число... :)))
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган ги предупреди ама кой да слуша. Практиките им ще водят до това.
13
0
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Явно си някой тарамбука - камилар с име Хасан, Ахмед и нещо подобно. Отвори интернет и провери какви демонстрации се правят от брадатковци с бели шапцици, скандирайки против полицията, християнството и Англия. Толкова гнусни, нагли и гадни! Полицаите го охраняват, те им крещят но не смеят да юипна и едно ченге. Предимно пакистанци и от Бангладеш. Свобода, свобода но това е прекалено. Ако не ги натикат по затворите до един, ще си отстрелват ингилизи. Проблем на Тереза Мей.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нападнал е парламента. Това е опит за преврат. Да се освободят задържаните, нали това искаха и за задържаните от Ердоган за участието в пуча..
11
1
 
4
 
! Отговори
Дам преди 7 години
Навремето за един убит ингилиз са избивали стотици тарамбуки , а сега си ги отглеждат със социални помощи ...
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко сте гледали в интернет, има радикални групи крайни ислямисти как преминават по улиците и крещят заплашително против Англия, полицията и Християнството.-даже ги има и заснети викаш. Много бърз джипиес са имали тия оператори - още преди ислямиста да си помисли да викне, оператора вече извадил камерата. :))що ли пък се пускат такива всяващи страх кадри на всеобщ достъп? аз бих се страхувал още повече, ако гледам такива кадри, даже бих изапднал в паника... :))
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ейййй, тези се събудиха но за кратко. Известен амуджа, бил в затвора, от години е радикален, ингилизите както винаги толерантни и беззъби. Започнало разследване днес?? Защо днес, къде дремаха досега? Ако сте гледали в интернет, има радикални групи крайни ислямисти как преминават по улиците и крещят заплашително против Англия, полицията и Християнството.И полицията ги....охранява???Ето резултата. Великата Англия, МИ 5, МИ 6, сульовци! Убити са деца бе, нещастници!!Какво ще обясните на родителите?
8
7
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Аз предлагам всички бабаити от форума барабар с мъдератора да заминават в земите на ислямска държава и да се врязват в тълпите ислямисти с квот могат ...да викат Христос воскресе.....циника може да ги координира от еврогейска Германия....
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хСлед дъжд качулка..ама от тия белите островърхи с две дупки на очите, нали ?викаш - хубаво е да има дъждец, че после да има повод и за качулка, нали !?
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanМухамедя ми е "любимия" заподозрян!.пък аз подозирам този, дето подозира другите, щото ми е най-подозрителен
5
1
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
До Анонимен 4Мухамедя ми е "любимия" заподозрян!
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanЕ, заподозрени поне бол!.ти кого подозираш?
3
0
 
10
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Е, заподозрени поне бол! Десетки милиони нови европейци, вече!
2
1
 
11
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Започнете с запознаването на учението на исляма и с подпомагане християнството. Там е корена на проблема. Няма как да сложиш полицай до всеки ислямист, а те ще стават все повече в Европа, заради раждаемостта и миграцията.
1
1
 
13
 
! Отговори
х преди 7 години
След дъжд качулка. До следващия Мехмед, Али и т.н.