Германски крайнодесен лидер към Стив Банън: Не сме в САЩ!

Гауланд поля със студен душ плановете на политическия стратег
12 авг 2018 15:15, Петя Славова
29
Германски крайнодесен лидер към Стив Банън: Не сме в САЩ!
Снимка: БТА

Лидер на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" поля със студен душ плановете на Стив Банън, бивш политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, за широк популистки алианс против ЕС, предаде Ройтерс.

"Ние не сме в Америка", каза Александър Гауланд, един от двамата лидери на антиимигрантската партия, в интервю за вестникарското обединение "Функе медиенгруппе", публикувано вчера.

"Интересите на антисистемните партии в Европа са доста разнопосочни", добави той в изказването си, което Ройтерс определя като груб отказ за проекта на Банън от една от най-влиятелните крайнодесни партии в Европа.
Миналия месец Банън обяви, че основава политическа организация, базирана в Брюксел, наречена

"Движението", която да обедини националистките и популистки избиратели на изборите за Европейски парламент през май с цел подкопаване и парализиране на блока.

Гауланд обаче заяви, че макар другият лидер на неговата партия Алис Вайдел да се е срещала с Банън, той не вижда възможност за сътрудничество с него, предава БТА.

Още по темата

"Г-н Банън няма да успее да сформира алианс на съмишленици за европейските избори", заяви Гауланд.
По думите му "Алтернатива за Германия" е имала тесни контакти само с австрийската крайнодясна Партия на свободата, младши партньор в коалиционното правителство. Бившият лидер на неговата партия Фрауке Петри винаги е искала да работи съвместно с френския Национален фронт, но това не се получи.

Рахим Касам, говорител на "Движението", в отговор на Гауланд заяви: "Движението" е "клирингова къща" за идеи, а не организация за предизборна кампания, която би се стремила да има нещо общо с националната политика или кампаниите на "Алтернатива за Германия". Доволни сме, че високопоставени фигури от партията разбират проекта и поддържат всекидневен контакт с нас. Надяваме се да работим заедно с онези, които го желаят, за каузите, в които всички ние вярваме".

В интервюто си Гауланд каза, че партията му събира между 17 и 20 процента подкрепа в последните проучвания на общественото мнение и че подкрепата за нея може да нарасне още, докато канцлерът Ангела Меркел управлява.

Партията спечели 12,6 процента от гласовете на федералните избори през септември, влезе за първи път в германския парламент и стана третата политическа сила в страната. Гауланд признава, че неговата партия трябва да събере още сили, но очаква, че тя ще бъде готова да поеме роля в управлението в средносрочна перспектива.

Политически експерти твърдят, че тя може да стане най-силната партия в източните провинции Саксония и Бранденбург на регионалните избори догодина, което повдига въпроса дали традиционните партии ще сменят курса и ще склонят да образуват коалиции с нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Пропускаш Ердоган! Какво той да не живее ли!?
26
17
 
30
 
! Отговори
Да живее Путин! преди 5 години
На света има два вида политици - Путин и всичката останала плява.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо няма да стане,хващам се на бас,че пак глобалистите ще се върнат.Тръмп даде на заден ход,бяха писали във Фрога,че е имало заплашително писмо до него,мисля че беше в посолството им в Канада.Освен това НАТО държи под пълен контрол Европа,те първоначално са направени точно с тази цел,да държат Европа под тотален контрол,аи не само Европа.
24
3
 
10
 
! Отговори
От древни времена преди 5 години
До евро-зонаСлавяно-балто-германска общност!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНарича се волфрам,а не "фолфрам",явно си спал,докато са ви преподавали Мендлеевата таблица.
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележете колко много и важни неща са казани тук:1. Стив Банън, бивш политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, е за широк популистки алианс против ЕС;2. Банън обяви, че основава политическа организация, базирана в Брюксел, наречена "Движението";3. Лидерът на крайнодясната партия "АзГ" му каза "Ние не сме в Америка".Вярва ли някой, че сам Стив Банън може да основе политическа организация, базирана в Брюксел и, че това не е поръчка на определ структури?Пиндостан се бои от "АзГ"
21
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ПАК УЧИ ДРУГИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ, ЯНКИ ГО ХОУМ.
20
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ трябва да се залее със реки от Новичок и отгоре да им се пусне една атомна бомба, хак да им е.
19
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америкя ке падне
18
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На САЩ трява да се наложат санкции, мито, акциз, ембарго Студена война и да се турят визи, стоките им да се бойкотират и филмите им да се забранят и да гледаме само руски филми. Ще дойде време света ще узне, че Сталин беше прав.
17
6
 
17
 
! Отговори
евро-зона преди 5 години
бъдещето е или Афропа или Еврабия!
16
9
 
26
 
! Отговори
V преди 5 години
ЕС трябва да се разпадне. За дз може всяка страна да си защети интереса. И като гледам това скоро ще стане. Брюксел не може да балансира интересите. А защитава интересите на едни нацистки компании за сметка на интересите на всички останали.
15
9
 
14
 
! Отговори
амед преди 5 години
Германистан е наш!
14
10
 
21
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Германия скоро ще го ду.а яко за трети и последен път в своята кратка история!
13
6
 
16
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
значи Алтернатива за Германия са контролирана опозиция и клапа за изпускане на напрежението! нищо в Европа и Германия няма да се промени!!
12
3
 
18
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Викаш трябва им някоя кратуна, като тия дето си избирате безспирно, да ви дерат и да ви се смеят на мизерията. Оскотиха ви, превърнаха ви в завистлива мързелива, но покорна ***, ти за германците си се загрижил. Светлинни години е разликата.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте ама сте васали САТАНАТО ви брани САЩ ви рани нещо за плана Марш и фашизъма.
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия немци дори и нацистите им са *** дали.. тоя партията му трябва да го смени с някой,който не е ***..
9
7
 
8
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Хер,не го давай по тежко отколкото е нужно!Не бива да се перчиш много,когато в страната ти има много чужди бази!По добре виж в коя зона си!
8
5
 
32
 
! Отговори
Е хубава работа! преди 5 години
Германия е окупирана от САЩ и практически няма право на глас! Всичко се диктува от САЩ, следователно тя е част от САЩ...