Пари за пътища от Брюксел отидават за дихателни апарати

Освобождават повече средства за борба с коронавируса
14
Пари за пътища от Брюксел отидават за дихателни апарати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Постоянните представители на страните-членки на ЕС одобриха позицията на Съвета за втория пакет от мерки, които целят освобождаване на повече средства от структурните фондове за операции, свързани с пандемията.

Страните-членки ще могат да прехвърлят пари между различните фондове за собствените си нужди.

Още по темата

Например, предназначените средства за инфраструктура ще могат да се използват за дихателни апарати, в подкрепа на малките и средни предприятия или да се инвестират в краткосрочни схеми за заетост.

Новите мерки ще позволят временно премахване на условията, според които регионите трябва да получават подкрепа, което ще даде възможност ресурсите да се пренасочват към най-засегнатите от кризата райони, допълва БНР.

Като временна и изключителна мярка, страните-членки ще могат да изискват до 100 процента финансиране от бюджета на ЕС за програми, свързани с влиянието на пандемията, между 1 юли 2020 и 30 юни 2021 година.

Позицията на постоянните представители трябва да бъде одобрена от Европейския парламент, след което се очаква тя да бъде приета от Съвета на ЕС чрез писмена процедура.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отидават това нов глагол ли е, ***? Такива ли ви произвеждат вече в СУ? Страхотен правопис. На статия от 5 изречения и грешка в заглавието. Явно вече двойкарите почнаха да назначават, кадърните си заминаха.
8
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Не затова. Щото не са си мръднали пръста да оборудват болниците с апарати за масовите пациенти с усложнения от грип. За което са за Прокурор
7
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Но парите за джендъри, сътрудници и афроараби са свещени!
6
1
 
4
 
! Отговори
Влад преди 1 месец
Хемус не е с пари от ЕС. Струма е с такива пари.
5
2
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Значи "Хемус" и този век няма да го бъде
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
значи западните държави където храта мрът с хиляди и пълнят европейския бюджет трябва да плащат и на *** великолепни великия нагъл крадец да строи пътища и къщи за гости и да присвоява пари защото имал около 20 -30 смъртни случая ли?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
че защо парите на другите ще се дават за пътища на *** велики да ги краде? защо внася 1 милиард и краде 4 и ще се пръсне от величие най великия европеец а всъщност един обкновен нагъл крадец?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грамотници, вижте си заглавието.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да одобрят позицията до края на юни.