ЕС ще отпусне още 4,9 млрд. евро за борба с коронавируса

Средствата са предназначени за проучвания за ваксина, тестове и лечение
27 юни 2020 20:14,
41
ЕС ще отпусне още 4,9 млрд. евро за борба с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Комисията и Европейската инвестиционна банка са поели ангажимент за допълнителни 4,9 млрд. евро, с които да бъдат подпомогнати страните-партньори в борбата им срещу коронавируса, съобщава БНР.

Още по темата

Средствата са предназначени за проучвания за ваксина, тестове и лечение, съобщи Фон дер Лайен в началото на световната среща за поемане на ангажименти в борбата срещу COVID-19, на която е патрон.

"Аз твърдо вярвам в това, че ваксината трябва да бъде многостранна. Да се мисли, че този вирус може да бъде победен, като ваксинираш само собствения си народ и пренебрегваш останалите, означава да действаш погрешно. Живеем в изключително свързан свят. Нито една страна няма да може да се завърне към нормалния начин на живот, ако останалите все още се борят с вируса", смята Урсула.

"Днес започна нов етап и ние трябва да направим повече усилия, за да може здравните системи да ни защитават по-бързо и по-добре срещу коронавируса", каза президентът на Франция Еманюел Макрон.

"Нека се мобилизираме. Да се откажем от принципа "Всеки за себе си". Нека продължим напред заедно. Франция и Европа са на мястото на срещата днес, ще бъдат там и утре", допълни още той.

Очаква се срещата да продължи с концерт на Шакира, Колдплей, Ъшър, Дженифър Хъдсън, Джъстин Бибър и други звезди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До АзГ/34Не само. Освен заради корупция при поръчките, тази се издъни и при оперативното ръководство дотолкоз, че военните отказваха да я поздравяват. Заради многото скандали Меркел се чудеше как да се отърве от нея и я прати в ес.ПП. Това последното е от анализ на немски политолог.
29
0
 
3
 
! Отговори
АзГ преди 3 години
Урсула стана председател, въпреки че Вебер беше насрочен за такъв от ЕНП. Тази дама като Военен Министър в Германия раздаде безотговорно и неоправдано 200 милиона евро като "хонорари на консултанти на Военното министерство" - само за 1 година. Имайте предвид какъв човек е начело на ЕС.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС всеки Божи ден отпуща пари и Борбата продължава . Но желанието на хората е водят нормален образ на живот , а не всеки ден в борба .
27
1
 
3
 
! Отговори
УЖАС ЗА БСП... ХА ХА преди 3 години
ПАК ПАРИ ЗА ГЕРБ.. ХАХАХААА....ЩО БЕ КОРНИ... РЕШЕТНИКОВ НЕ ВИ ЛИ ДАВА НИЩО... ХАХАХААА АА..??!!БСП СЕ ЧУВСТВАТ, ВЕЧЕ, КАТО... "ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ"... ОТ МОСКВА!!!!!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма страшно гербераста мухобойко ще ги усвои всичките
25
2
 
7
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Да живеят печатарските машини за пари....
24
0
 
6
 
! Отговори
жендъри преди 3 години
24 години по-късно:"Нагази ни грипен вирус от Ухан"- това заглавие, колкото и актуално да звучи, не е от днес, а от преди 24 години. Да, точно така! Още през далечната 1996 г. китайският град е дал името на нов вирус, който поразява организма и причинява сериозни дихателни проблеми.Снимка на статията от брой на в-к "Труд" от 1996 г. циркулира в социалните мрежи от няколко дни и предизвиква широк спектър от реакции сред читателите в интернет. Затова решихме да потърсим кое е общото и кое - различното тогава и сега.Грипът "Ухан'95" предизвиква сериозни усложнения при възрастните хора и чес
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много закъсняхте бе госпожо!На никой не му светна лампичката какво става в Китай и ,че тези мерки не са случайни.СЗО ,ами полетите да не се спират,границите да не се затварят,маските няма нужда,пълна неадекватност ,дори и когато Италия измемогваше.И като тръгна заразата из Европа ,затвориха границите,ама оправяйте се сами.Е оправихме се!А СЗО вече препоръчва трислойни маски на закрито,щото много работа свършиха и след анализи разбрали Е какво са разбрали,кога?Не разбрали,а прибрали!
22
3
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Няма никакъв вирус.
21
0
 
16
 
! Отговори
Тези пари преди 3 години
ще са с лихви.
20
0
 
8
 
! Отговори
Кого преди 3 години
ще изберем да ни управляват?ИНТЕРЕСНО вече разбрахме всичко е корумпирано.Колкото намаляваме по корумпирани ставаме.Свински черва и куче диря няма.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейската Комисия е най-съвършенната МАФИЯ !
18
2
 
10
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Всички държави имат сметка от вируса. И всички претендитар че се борят с него! Голяма далавера се оказа за юса....китай затвори заводите си и имат време да си ги преместят обратно в юса...само не знам в юса ще работят ли за по-малко от 6000$ на месец за да понижът себестойността на продукта както в китай...
17
1
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
Като видях 4,9 се сетих за информация в един чужд сайт. Българските малко куцат. Та 4,9 милиона автомобила правила напоследък Германия. Китай 21 милиона, САЩ 10 милиона ,Южна Корея 3,9 милиона. И по зле ще става. Германия няма да е фактор при електромобилите. А преди две години биеха тъпани колко били добре. От две години една статия няма за обемите на производство .Що тъй ? И как това ще се отрази на еврото ?
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятели, хайде кажете сега приятели, на изборите кого ще си изберем за да сменим омразните ГЕРБ и Бойко Борисов, хайде приятели, кажете кого?
15
0
 
15
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Въпросчо милиардите идват от твоя джоб моя джоб и джобовете на всеки работещ европеец и отиват в джобовете на всеки не работещ но свикнал на хубав живот евро и национален депутат както и с антуража им любовниците им децата им и разбира се за подкупи вече ясно ли е.==============Най-вече влизат в нощните шкафчета, а притежателя им "не знае" :))))))))))
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросчо милиардите идват от твоя джоб моя джоб и джобовете на всеки работещ европеец и отиват в джобовете на всеки не работещ но свикнал на хубав живот евро и национален депутат както и с антуража им любовниците им децата им и разбира се за подкупи вече ясно ли е.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тия от международната здравна организация дето трябва да я прекръстят на профсъюз за подпомагане на икономическия монопол на технофашистките корпорации се чудя защо така се са фиксирали на тая ваксина опита показва че за такива вируси много трудно а повечето пъти въобще не се намира ваксина а се преборват с други методи.Този път обаче акцента не е на ефективно лечение а само на ваксина.Май намирисва на игрички на биг фарма в комбинация с техноелита нали.
12
2
 
8
 
! Отговори
чичо Бил преди 3 години
Време е да слагате чиповете иначе ще пусна по-страшен вирус да ви изтрепе
11
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
болестта се разпространява като верижната атомна реакция , 1 заразява двама , двамата от своя страна заразяват четирима , тези четирима заразяват 8 и т.н. за 24 часа един носител на вируса може да зарази най-малко 10 000 - 12 000 души ..