ЕК ще излезе с нов план за мигрантите през есента

Първо страните трябва да се споразумеят за възстановяването
25
ЕК ще излезе с нов план за мигрантите през есента
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще бъде готова с плана си за реформа в сферата на миграцията най-вероятно през септември, предаде БНР като се позова на ДПА.

"Готова съм да представя пакта за миграцията и предоставянето на убежище, когато му дойде времето, вероятно през септември", заяви европейският комисар за вътрешните работи Илва Йохансон.

Преди това обаче държавите членки на ЕС трябва да се споразумеят за плановете за икономическо възстановяване след коронавируса и дългосрочния бюджет, каза тя в интервю за ДПА.

Предлагането на плана и постигането на споразумение между 27-те държави по въпроса с миграцията е едно от най-големите предизвикателства за Йохансон.

От години южните членки на блока обвиняват останалите в липса на солидарност, а други отказват да приемат квоти за разпределение на десетките хиляди мигранти, които всяка година стигат до ЕС през Средиземно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: есекмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 22Какво разбираш па ти.Програма Европа 2030 предвижда вноса на 100 000 000 имижпанта.ПП. За светлото европейско бъдеще на изпълнителите и ли си гласувал.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пикакви пактове и споразумения, да се връщат от къде са дошли, изтъпления като в Щатите не ни трябват, континента ни е малък и пренаселен
20
0
 
4
 
! Отговори
Тотална преди 3 години
Демагогия !
19
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Инак браво на ес - като има доволно стадо, ще прави каквото си иска.
18
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 13Тамън ще изпълнят програма Европа 2030 за внос на 100 000 000 на ес и плевнелиев.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо трябва да бъдат разпределяни, вместо да бъдат връщани, след като незаконно преминават границите.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A кога ще се отмени Дъблински регламент, който е абсолютен анахронизъм в 21 век?
15
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪН МИГРАНТИТЕ!никой не те пита искаш или не искаш мигранти...не е въпроса дали а кога българия ще се напълни с чужденци.така че времето на целувките и прегръдките с ердоган свърши.бойко му даде половин българия и цялото черноморие в замяна на това спокойни граници на югоизток.сега ердоган иска цяла българия и ако не я получи,българия ще получи 2-3 млн.африканци и азиатци.
14
2
 
31
 
! Отговори
ВЪН МИГРАНТИТЕ! преди 3 години
В България имаме достатъчно мигранти от Индия които още не можем да интегрираме, НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ!!!!!??? Българите намаляват, а тия от Еврогейския Съюз искат да ни пращат още араби и ннегра НЕЕЕЕ НЕ ИСКАМЕ МИГРАНТИ! Искаме си паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, а не след време да ги обявят мюсюлмано-мразци и педофили !!!!!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки безработен пълнолетен нашенски ром се дават по 553 лв в брой месечно плюс други помощи на стойност около 450 лв, а той има право да отказва предложената му работа, ако реши, че заплащането не го удовлетворява. Но държавата вади по 1 000 лв месечно от нашия джоб, за да му ги дава наготово.Издръжката на един бежанец обаче беше около 1 600 лв доколкото си спомням.Де е Киро? На Кирия!
12
0
 
18
 
! Отговори
И какво излиза? преди 3 години
За трудовите ни пенсионери - нашите родители с по 40 години стаж, държавата ежегодно отпуска по 10-15 лв за увеличаване на пенсиите им, според някакво швейцарско правило.На инвалидите по 4-5 лв. Да не забравяме все пак, че има и истински инвалиди.А за здрави и прави пълнолетни мързеливци дава над 4 милиарда?!?! Защото трябвало да им гарантира месечен доход около 1 000 лв на човек, състоящ се от пари в брой и други помощи!Откъде накъде, бе?И сега да ни пращат още такива?
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече не ги гоните, толкова повече ще идват.Колкото повече ги оставяте да правят каквото поискат, толкова повече зулуми ще има.Колкото повече ги храните, толкова повече ще се множат.За плъховете говоря, да не помислите нещо...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам колко са зле тези бюрократи - африка и близкия изток са в демографски бум - следващите 30 години там ще има 2 милярда повече хора (общо 5-6 милярда) - комбинирано с унищожаването на техния хабитат от глобалното затопляне това човешко цунами може да унищожи европа и белия човек като цяло. Вече не става въпрос за милосърдие а за оцеляване на тази раса хора!!!
9
0
 
13
 
! Отговори
В своя статия, преди 3 години
във в. "Уикенд" преди 3 години, в бр.27 (712), с. 31, Г. Атанасов наречени едни наши сънародници "агенти на хаоса", като изброи всичките характерни за тях дивотии, нежеланието им да учат и да работят. Съобщи също, че ежегодно за тяхната издръжка отиват 60% от социалния бюджет.Тази година прочетох, че за социални плащания у нас ежегодно били отделяни по около 7 милиарда. 60% от 7 милиарда е сума над 4 милиарда. Толкова харчим за хрантутене на онези, а сега искат да ни натресат още от същия вид!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-доброто решение на проблема с емигрантите е развъждането на бели акули в Средиземно море
7
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Решението трябва да бъде само едно-окончателното.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесно решение на проблема в една единствена, лесна и евтина стъпка: депортирай!
5
0
 
13
 
! Отговори
Какво си въобразяват преди 3 години
Какви планове крои тази г-жа Йохансон?Да ни тръсне няколко десетки хиляди ислямисти, които ние да хрантутим през четирите обещани им "интеграционни години", през които те не са длъжни да работят, а да бъдат на пълна издръжка на гостоприемника и с правото да докарат тук роднините си въз основа на международните споразумения за разделените семейства?И кадъните им да дойдат тук всяка с 10-те си деца и с намерението да роди тук още 10?Нали такъв беше пер.верзния намек на криСталинка Георгиева?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плана е *** - шутове и ритници и аут - безплатно ще го напиша няма да искам 20евро на месец заплата като евробюрократите...
3
0
 
15
 
! Отговори
Куку-либерализъм преди 3 години
Вместо програми за развитие на страните, откъдето напират "видните интелектуалци и специалисти", хайде да предвидим още средства за натрапването им в Европа, където да си безчинстват на воля, да мързелуват за сметка на местните хора и да дърпат обществото надолу до пълен примитивизъм.