ЕК ще излезе с нов план за мигрантите през есента

Първо страните трябва да се споразумеят за възстановяването
25
ЕК ще излезе с нов план за мигрантите през есента
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще бъде готова с плана си за реформа в сферата на миграцията най-вероятно през септември, предаде БНР като се позова на ДПА.

"Готова съм да представя пакта за миграцията и предоставянето на убежище, когато му дойде времето, вероятно през септември", заяви европейският комисар за вътрешните работи Илва Йохансон.

Преди това обаче държавите членки на ЕС трябва да се споразумеят за плановете за икономическо възстановяване след коронавируса и дългосрочния бюджет, каза тя в интервю за ДПА.

Предлагането на плана и постигането на споразумение между 27-те държави по въпроса с миграцията е едно от най-големите предизвикателства за Йохансон.

От години южните членки на блока обвиняват останалите в липса на солидарност, а други отказват да приемат квоти за разпределение на десетките хиляди мигранти, които всяка година стигат до ЕС през Средиземно море.


25
Още по темата: ЕСЕКмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 22

Какво разбираш па ти.
Програма Европа 2030 предвижда вноса на 100 000 000 имижпанта.
ПП. За светлото европейско бъдеще на изпълнителите и ли си гласувал.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пикакви пактове и споразумения, да се връщат от къде са дошли, изтъпления като в Щатите не ни трябват, континента ни е малък и пренаселен
21
0
 
4
 
! Отговори
Тотална преди 1 месец
Демагогия !
20
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Инак браво на ес - като има доволно стадо, ще прави каквото си иска.
19
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 13

Тамън ще изпълнят програма Европа 2030 за внос на 100 000 000 на ес и плевнелиев.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо трябва да бъдат разпределяни, вместо да бъдат връщани, след като незаконно преминават границите.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A кога ще се отмени Дъблински регламент, който е абсолютен анахронизъм в 21 век?
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВЪН МИГРАНТИТЕ!
никой не те пита искаш или не искаш мигранти...не е въпроса дали а кога българия ще се напълни с чужденци.така че времето на целувките и прегръдките с ердоган свърши.бойко му даде половин българия и цялото черноморие в замяна на това спокойни граници на югоизток.сега ердоган иска цяла българия и ако не я получи,българия ще получи 2-3 млн.африканци и азиатци.
15
2
 
31
 
! Отговори
ВЪН МИГРАНТИТЕ! преди 1 месец
В България имаме достатъчно мигранти от Индия които още не можем да интегрираме, НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ!!!!!??? Българите намаляват, а тия от Еврогейския Съюз искат да ни пращат още араби и ннегра НЕЕЕЕ НЕ ИСКАМЕ МИГРАНТИ! Искаме си паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, а не след време да ги обявят мюсюлмано-мразци и педофили !!!!!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всеки безработен пълнолетен нашенски ром се дават по 553 лв в брой месечно плюс други помощи на стойност около 450 лв, а той има право да отказва предложената му работа, ако реши, че заплащането не го удовлетворява. Но държавата вади по 1 000 лв месечно от нашия джоб, за да му ги дава наготово.
Издръжката на един бежанец обаче беше около 1 600 лв доколкото си спомням.
Де е Киро? На Кирия!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто трябва да им спрат социалните помощи и да ги транспортират обратно в Африка.Тва за естествената им среда която била унищожена са пълни глупости.Имат по 5-10 деца.След 10 години тия деца ще влязат във фертилна възраст и ще направят същото като родителите им.И така от едно семейство за 25 години излизат 100 човека.Всичките на социални помощи клошари,престъпници,изнасилвачи убийци,терористи.Сигурно има и изключения ама до сега не съм чувал за такива.
12
0
 
18
 
! Отговори
И какво излиза? преди 1 месец
За трудовите ни пенсионери - нашите родители с по 40 години стаж, държавата ежегодно отпуска по 10-15 лв за увеличаване на пенсиите им, според някакво швейцарско правило.
На инвалидите по 4-5 лв. Да не забравяме все пак, че има и истински инвалиди.
А за здрави и прави пълнолетни мързеливци дава над 4 милиарда?!?! Защото трябвало да им гарантира месечен доход около 1 000 лв на човек, състоящ се от пари в брой и други помощи!
Откъде накъде, бе?
И сега да ни пращат още такива?
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото повече не ги гоните, толкова повече ще идват.

Колкото повече ги оставяте да правят каквото поискат, толкова повече зулуми ще има.

Колкото повече ги храните, толкова повече ще се множат.

За плъховете говоря, да не помислите нещо...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да повярвам колко са зле тези бюрократи - африка и близкия изток са в демографски бум - следващите 30 години там ще има 2 милярда повече хора (общо 5-6 милярда) - комбинирано с унищожаването на техния хабитат от глобалното затопляне това човешко цунами може да унищожи европа и белия човек като цяло. Вече не става въпрос за милосърдие а за оцеляване на тази раса хора!!!
9
0
 
13
 
! Отговори
В своя статия, преди 1 месец
във в. "Уикенд" преди 3 години, в бр.27 (712), с. 31, Г. Атанасов наречени едни наши сънародници "агенти на хаоса", като изброи всичките характерни за тях дивотии, нежеланието им да учат и да работят. Съобщи също, че ежегодно за тяхната издръжка отиват 60% от социалния бюджет.
Тази година прочетох, че за социални плащания у нас ежегодно били отделяни по около 7 милиарда. 60% от 7 милиарда е сума над 4 милиарда. Толкова харчим за хрантутене на онези, а сега искат да ни натресат още от същия вид!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-доброто решение на проблема с емигрантите е развъждането на бели акули в Средиземно море
7
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Решението трябва да бъде само едно-окончателното.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лесно решение на проблема в една единствена, лесна и евтина стъпка: депортирай!
5
0
 
13
 
! Отговори
Какво си въобразяват преди 1 месец
Какви планове крои тази г-жа Йохансон?
Да ни тръсне няколко десетки хиляди ислямисти, които ние да хрантутим през четирите обещани им "интеграционни години", през които те не са длъжни да работят, а да бъдат на пълна издръжка на гостоприемника и с правото да докарат тук роднините си въз основа на международните споразумения за разделените семейства?
И кадъните им да дойдат тук всяка с 10-те си деца и с намерението да роди тук още 10?
Нали такъв беше пер.верзния намек на криСталинка Георгиева?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плана е прост - шутове и ритници и аут - безплатно ще го напиша няма да искам 20евро на месец заплата като евробюрократите...