Великобритания - изправена пред опасността от недостиг на храна

Предупреждението е за преходния период при напускане на ЕС
17 окт 2020 14:50, Петя Славова
40
Великобритания - изправена пред опасността от недостиг на храна
Снимка: Pixabay

"Може да има краткосрочен недостиг на пресни храни, когато преходният период за напускане на Великобритания от Европейския съюз приключи през януари", заяви Джон Алън, изпълнителен директор на най-големия британски супермаркет.

"Не можем да изключим възможността да има известен недостиг на някои видове прясна храна, поне за кратко", каза Алън в интервю за телевизия Bloomberg.

Очакванията му са всякакви смущения да се "нормализират бързо", като алармира, че е излишно потребителите да се паникьосват или да трупат запаси.

"Националните доставки на храни ще продължи, но може да има някои неща, без които да се научим да живеем в продължение на няколко седмици, вероятно няколко месеца", допълни той.

Алън, който е и вицепрезидент на Конфедерацията на британската индустрия, заяви, че перспективата за затруднения на входните точки на Великобритания се случва във "най-лошия възможен момент за хранителната индустрия". Оттеглянето на Великобритания от единния пазар и митническия съюз следва натоварения коледен период, когато складовете на хранителни стоки са пълни с празнични продукти и има "много малко свободен капацитет за изграждане на запаси."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
SNP преди 3 години
До Христо Христов Ако референдума беше сега, независимостта беше гарантирана. А и с петрола от Северно море по-скоро на англичаните ще им трябва виза. А и щях да забравя поздрави на англофилите от Банокбърн и крал Робърт Брус ALBA GU BRATH!
32
2
 
7
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Те стотици години сами си правят супата,не ги мислете.ЕС са в паника-няма да има по 600 милиона на седмица от Англия,няма кой да храни горките новодошли при баба Меркел и Макарон.Ламанша ще напълнят с мрежи -да хващат лодките с бягащи от ЕС,а парите в Лондон не свършват...Турските домати и пипер-също.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15, 20 и 26 е една и съща тypска мacтия и не може да сдържи жлъчта си срещу северозападните му съседи.Не се хаби, всички знаем, че сте анадолска измeт.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
готови са на всичко само да не плащат заплатите и еврокрадектите на наглите смърдящи връзкарски българи бизнесмени милионери хахаха
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще хапват "новичок" ингилизите там от оная лаборатория в С/олзбъри дето го правят но некачествен и неможаха да отроват скрипал и Навали а тама са направили и ковид19 , и са го пуснали в китайския град ухан но китайците ще си отмъстят жестоко
28
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 21Угаждането на господаря е ес ценност.
27
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До VeskaНяма да се отделят. Защото не искат да имат граница и нужда от работни визи с/за Англия.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските хронични ганнююве и говнюювее са изправени пред най огромната опасност до момента - поумняването!
25
4
 
9
 
! Отговори
Veska преди 3 години
Важно е шотланското уиски да върви и гайдите да пеят. За другите ни е през фара. Скотите кога ше се отделят от старото крадство ?
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Амчи те прясна храна нямат, всичко е от склада поне на 3-4 месеца отлежало, вкл. плодовете и зеленчуците. Няма да го усетят изобщо недостига на прясна храна.
23
2
 
14
 
! Отговори
Antinwo преди 3 години
Важно е да има тоалетна хартия
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия има да хвърля храна на бо..к..лу..ка за още 20г а вие се пешете ка капитализма гние ..ей , това ко..му..ни..с..ти..че..с..ка..та пропаганда никога не си е отивала от бедната ни страница , *** каквито и демократи да се пишат управляващите ни ..Де е г-жа Габриел ,нали щеше да се бори с фалшивите новини
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какви глу..по.с.ти пак пишете , до преди месец -два пишехте ,че финансовите пазари щели да се изнесат от Ситито - що не се изнесоха , щяла да е изолирана - ми те си сключиха изгодни договори за търговия с Китай , Бразилия , Индия - я обяснете на какви пазари са се настанили и къде е ЕС в това отношение? Ми тя Русия ,дето също пишете как щяла да се срине финансови ,има по- добри позиции от ЕС на тези пазари ..журналисти сте , пишете обективно , а не ,за да угодите на Някого
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хващат мотиките и у кукуруза.... Който има пипе изобретява машини, а българските хронични ганиуювее и говниуювее гледат умно и преживят фактите! :))))))))))))))
19
2
 
7
 
! Отговори
еее айде сИга! преди 3 години
Да хващат мотиките и у кукуруза.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди година горе долу по същото време (май преди изборите) абсолютно същата новина... но хората пак си гласуваха за брекзит и още не са умрели от глад.ПП. В най-лошия случай ще ядат риба, а холандците ще си ядат свинското.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е Английската Висша Лига да не прекъсва мачовете,защото това е единствената утеха на българинът.За храната на бобитата се не кахърете,половината свят работи за тях.Мислете за вашето изхранване и оцеляване.Айде..лека нощ от мене,и да сънувате че сте по добре от англичаните.помага на самочувствието когато излезете в чужбина.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни бой те се няма да боли много!
15
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Българските хронични ганиуювее и говниуювее си личат отдалеко! Иво Христов ги е описал като едни много еродирани и интелектуални личности наброяващи над 80% от българските!Толкова са напред с еволюцията че държавата като Англия не им се побира в ганюстандартс!
14
12
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 9То това е нищо - виж как ги плюем американците. Като четеш форумите ще си помислиш че в България се прескачат Айнщайни с Рокфелери... а то тьпи, неуки и некъпани българи, които не са спечелили и 20 стотинки през живота си.