Италия чества 76 години от освобождението от фашизма

Президентът призова за единство и сплотеност
122
Италия чества 76 години от освобождението от фашизма
Снимка: БГНЕС

В Италия  днес е официален празник. Отбелязват се 76 години от освобождението на страната от фашисткия режим и нацистката окупация, съобщи БНР.

Всяка година този ден се чества тържествено из цялата страна. Различни инициативи и всички медии припомнят как на 25 април 1945 г. Комитетът за национално освобождение със седалище в Милано призовава партизаните да засилят своите действия срещу фашистките сили и нацистките окупатори.

В съпротивителното движение участват и хиляди други граждани, като то обединява всички политически сили за освобождението от фашизма и нацизма. Чрез спомените на все още живите партизани и на други участници, на техни роднини и приятели се изтъкват стойностите на този исторически момент.

Чрез посланието си до Асоциациите на ветераните президентът на Италия Серджо Матарела призова за възстановяване на ценности като единство и сплотеност, помогнали на Италия да се възстанови след Втората световна война, които са необходими и днес за преодоляване на кризата заради пандемията.

 


122
Още по темата: Италияфашизъм
Още от ЕС
Без PCR и ваксина: Черна гора се отваря за туристи от Източна Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
италианските са автентичните фашисти , сър .....
70
1
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
А Ковид паспортите? Все едно големи жълти пластмасови шестолъчеви звезди, които да си слагаме на публични места.
Това не е ли новият фашизъм на 21 век? Но 21 век е век на мобилните телефони и Интернет. Хората няма да допуснат ново разделение, нов фашизъм!
Претендиращите да бъдат "световни господари", хората не просто с много пари, а със СТРАШНО много пари, които дори не можем да си ги представим, няма да успеят в начинанието си!
69
1
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 1 седмица
Какво точно празнувате, нещастници? Когато Дуче дойде на власт, Италия бе посмешището на Европа !!! Прочетете дори Алеко Константинов - който разказва как хиляди италиански гастарбайтери идват в БЪЛГАРИЯ, за да си изкарат прехраната.
След себе си Дуче остави ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОС, силна индустрия и богат народ. Във фашистката партия не е имало и антисемитизъм, напротив еврeите са били все фашисти, преди Мусолини да направи единствената си грешка в живота, влизайки в съюз с лудия хитлер.
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нашите неофашисти от десните партии в парламента ще пролеят няколко сълзи за италианските и германските многострадални фашисти, пострадали от гоненията в Италия в тези лоши за фашизма времена.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Италия се освободила от фашизма 2 седмици преди края на войната.

България на 9 септември 1944 година и даже участва в истински военни действия с редовната армия срещу хитлерофашизма.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такива праз(д)ници в натовска България са забранени от вчерашните комунисти!
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Като гледам снимката

Еми гледай снимки.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чехия и Австрия доброволно се присъединиха към Германия 30те години на миналия век, Чехия имаше най-развитата военна индустрия в Европа, докато Германия нямаше никаква икономика защото и беше забранено от Версайския договор, а Полша гледаше на Германия като на основен военен партньор и бяха сключили договори за военно сътрудничество.
63
1
 
5
 
! Отговори
Като гледам снимката преди 1 седмица
толкова беше със ковид пандемията. Навсякъде щъкат хора по кафетата.
62
2
 
4
 
! Отговори
ОПА преди 1 седмица
До Анонимен
ИТАЛИЯ,ГЕРМАНИЯ И БЪЛГАРИЯ СА ОКУПИРАНИ ОТ САЩ-ЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ С МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО--КАКВОТО И ДА ПИШЕТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА--НАЙ-ГОЛЯВИ ТЕ ФАШИСТИ СА ФСЩ-ФАКТ
61
1
 
2
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 седмица
ГОВОРЕЩИ ЖИВОТНИ, ХАЙДЕ СЕГА ДА ПЛАТИТЕ ЗА ОЩЕ ЕДИН ПРЕДСРОЧЕН ЦИРК :) МОЖЕ И С МАШИНИ ОТ ТИЯ, С ВЪЗВРАТНО-ПОСТЪПАТЕЛНО ДЖИЖЕНИЕ, МОЖЕ И САМО С БИРА И КЕБАПЧЕТА :)
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да гледате "Дон Камило"
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е важна идеологията, понеже 99 % не я разбират, а какви глупости вършат в името на тая идеология.
58
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 седмица
А ЕДНИ ГОВОРЕЩИ ЖИВОТНИ СЕ НАДЯВАХА, ЧЕ КАТО ИДАТ ДА ГЛАСУВАТ, НЯМА ДА ИМ СЛОЖАТ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА :) АМИ, ЖИВОТНИ .
57
2
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 седмица
ЦОНЕВА, ЗА КОЙ РАБОТИШ? :)
56
2
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 седмица
ОБАЧЕ ДО ВЛИЗАНЕТО И В СЪБРАНИЕТО, НЕ И ПРЕЧЕШЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА КРАТУН ПРИ ЦВЕТАНКА РИЗОВА ЗА ОНИЯ, ЕЙ ВРЕИ ДЕТО СЕДЯЛИ ЗАД СТАНИШЕВ :) ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРКО ЦОНЕВА? :)
55
2
 
3
 
! Отговори
обяснение преди 2 седмици
Фашо = сноп /обединението прави силата/ силно ЕДНОпартийно управление, обединение на всички браншове в картели/държавни обединения задължителна воедна служба всички министерства подчинени на една партия с велик вожд /хитлер или сталин или путин/
54
6
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 седмици
Хитлер никога не е бил германски национал социалист. Той бе наЦИОНист. Такива нямат народ. Хитлер бе евреин, а негови съюзници са палестинци,сирийци,авганистанци...Негови съюзници бяха всички семитски племена. Освен това тези,които днес наричаме германци не са историческите дойч. Тези,които наричаме днес германци са шкеназки руси евреи и турци. За какъв национал-социализъм иде реч? Хитлеристките *** напускат очертанията на Германия, което си е интернационален номадизъм. Сталин е същият боклу
53
2
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 2 седмици
ТЪКМО ЗА ДРУГАРКАТА АНТОАНЕТА ЦОНЕВА :) И ТЯ ПРОТЕСТИРАШЕ СРЕЩУ ФАШИЗМА 2013Г. И РАЗМАХВАШЕ ЕДИН ГОЛЯМ ПЛАКАТ :) ОБАЧЕ "НЯКОЙ" И Е ЗАЧИСТИЛ ТОЧНО ТАЯ СНИМКА В НЕТА ;)
52
1
 
2
 
! Отговори
Bp преди 2 седмици
Тези се правят, че не разбират намеците на 91