Един от блокираните в "Азовстал" войници моли Елон Мъск за помощ

Твърди се, че в завода се укриват около 1000 бойци
12 май 2022 21:06, Йоана Цонева
189
Един от блокираните в "Азовстал" войници моли Елон Мъск за помощ
Снимка: БГНЕС

Един от бойците, скрити в обсадения от руските сили стоманодобивен завод в украинския град Мариупол, се обръща към милиардера от SpaceX Елон Мъск с молба да помогне за евакуацията им.

Миналата седмица много цивилни бяха спасени от обширния завод "Азовстал" по силата на споразумение с Русия, но все още не е постигната договореност с Москва за пускането на стотици бойци, някои от които са ранени, след седмици на бомбардировки, предаде "Ройтерс".

"@elonmusk Хората казват, че си дошъл от друга планета, за да научиш хората да вярват в невъзможното. Нашите планети са една до друга, тъй като аз живея там, където е почти невъзможно да оцелееш", написа в Twitter командирът на морската пехота Серхий Волина.

Още по темата
"Помогнете ни да се измъкнем от Азовстал към страна посредник. Ако не вие, тогава кой? Дайте ми знак."

Мъск, най-богатият човек в света, е собственик на ракетната компания SpaceX и на производителя на електрически автомобили Tesla и планира да купи Twitter. Не стана ясно веднага дали Мъск е видял туита на Волина.

Украински официални лица твърдят, че в многобройните подземни тунели на "Азовстал" се укриват около 1000 бойци, стотици от които са тежко ранени и се нуждаят от спешна евакуация. Заводът е подложен на силен руски обстрел.

През февруари, когато интернет в Украйна беше нарушен след нахлуването на Русия, Мъск отговори на туит на украински правителствен служител, който търсеше помощ. Мъск заяви, че сателитната широколентова услуга Starlink на SpaceX е достъпна в Украйна и че SpaceX изпраща още терминали в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да опита да моли господ може да го чуе
146
0
 
4
 
! Отговори
Прости я Киро преди 1 година
Моля колумбиицте да разредят "белото" щото укрите беха на тебишир.....
145
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Доктор Ху*=..ха ха ,наистина свежо:-"Тоя отзад е на половин ху" разстояние "..Ся:-Идиотиятана оня,дето евентуално са обърнал към Маск за помощ,няма да коментирам..Но снимката е интересна:..-Много,много съмнителна е !..Забележи:-Светлината идва от ляво на Мъск,но лицето ,шията и яката на ризата му са перфектно осветени..НЯМА СЯНКА !..В същото време ОТ РЕВЕРА на сакото му плъзва черна сянка с ръбове и контури,все едно е сянка на Луната..А ако това зад него е човек,то би трябвало да е забил ли
144
7
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Много съм разочарован. След повече от 10 превземания на Мариупол и още толкова пъти превземане и унищожаване на укрофашагите в металургичния комбинат от съветските нацисти, е от ясно по-ясно, че цялата руска медия е една огромна уйдурма.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
страна посредник
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не казаха ли, че имат болница долу и докторите свършили сили и материали
141
3
 
7
 
! Отговори
пак питам преди 1 година
КАК при такава "блокада" имат връзка с нета,с тоя ,с оня?Откъде вода ,ток и храна?ЗАЩО лъжете,че са изолирани?НЯМА такива запаси даже в противоатомните бункери!АМАН ОТ ФЕЙК новини!!!!Ако целта на рашите,беше да ги ликвидират,има ХИЛЯДИ начини!Включително и сезимична бомба,която ЩЕ СРИНЕ всички тунели,постройки,че и дупка ще остане.
140
3
 
19
 
! Отговори
Илона Мъск преди 1 година
Вие сте мъже на честта ! Ще устоите ! Азовстал е на Хънтър БАЙДЪН ! Запомнете БАЙДЪН ! Ще устоявате до последен дъх ! Нямаме излишни разходи пък и ни трябват косвени жертви нали да обвиним пак Русия ! Така че .....*** братя азовци за отечеството на Байдън ! Подвигави ще е забравен ...аааа няма да бъде забравен !
139
0
 
26
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Ако Мъск не отговорел на сърцераздирателните им молби, храбрите войници на "Азов" били решили да се обърнат към СпайдерМен, Железния човек и Хълк за помощ. Тони Старк нямало начин да ни им достави оръжие а Хълк им бил нужен да разпръсне пияните руски мужици дето блокирали изходите на Азовстал ..... не губете надежда смели защитници на Украйна . Скоро ще имате шанс да изпълзите от мушата дуппка дето са ви наврелли тия окупатори и да им покажете ... там каквото можете да им показвате . КУРаж ....
138
7
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Обяснения на войната на путин има, НО ОПРАВДАНИЯ НЯМА !!!___Много ггодини ще ни трябват на всички, за да преодолеем последствията, а на тази война не й се вижда края :(
137
1
 
8
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Толкова пари в ръцете на 1 човек-сатаната си знае работата.По света има толкова много нещастие, а някой си играе с пари и му се молят за помощ......
136
0
 
1
 
! Отговори
ВБЗ преди 1 година
Илон Мъск.
135
4
 
30
 
! Отговори
кристина преди 1 година
да се помоли на Путин, много от войниците на украинската армия се предадоха.. обаче онези в азовстал, не са обикновенни войници... те знаят, че тях ще ги съди народния съд на Русия, на Украйна и на Света!! Там са събрани доказателствата за мародерствата и унищожението на човечеството.. Путин е пътя, от него зависи бъдещето на всички..
134
3
 
30
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Наемен убиец моли за помощ! Да ги cърба каквито ги е дробил, дошло е време за разплата
133
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Йоанче , Мъск не планира,той вече купи Twitter и то още миналия месец.
132
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсурд е Путин да ги пусне! Нали цялата му война е точно за да избие максимален брой от украинските нацисти!? Чак като ликвидира и групата им северо-западно от Донецк, Русия ще вземе и Одеса и ще се отвори място за "преговори"!? Връщането на територии на Украйна обаче ще е само след 3-та световна война!Иска ни се да не е така, ама реалността не ни пита!
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кимчо поздравява корейския велик народ
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя с тая прическа ми напомня Ким Чен Ун, ако правилно му произнесох името.
129
4
 
39
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
В АЗОВСТАЛ НЯМА БОИЦИ,ИМА ПРЕСТЪПНИЦИ,ТЕРОРИСТИ И ЗАПАДНИ "ИНСТРУКТОРИ" НАРЕДЕНО ИМ Е НИКАКВО ПРЕДАВАНЕ.В ПОДЗЕМИЯТА ИМА БИОЛАБОРАТОРИЯ НА ПЕНТАГОНА НА НЯКОЛКО ЕТАЖА.ОТ ТАМ ИЗГЛЕЖДА ТРЪГВА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ ПО ХОРА И ЖИВОТНИ.
128
2
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
1000 бендеровци-нацисти барабар със Сергй Волина