Има икономическа несигурност и у нас, и в Европа

Политическите проблеми пречат на реформите, каза Калоян Стайков
1 юни 2023 19:53, Анисия Иванова
18

Преди седмица Европейската комисия изпрати до България 3 важни препоръки, свързани с икономиката на страната. Най-сериозната - да сложим край на енергийните помощи за бизнеса, като парите отидат за намаляване на дефицита.

"Това ни дава насоки как по-добре да се справим с настоящата ситуация. Очевидно има доста несигурност както вътрешно, така и на европейско ниво. Съответно ЕК е ангажирана с препоръки. Това са ежегодни доклади, които правят оценка на цялостната икономическа обстановка и дават препоръки, които са в синхрон със стратегически документи", каза главният икономист от Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков в студиото на "Директно".

А по думите му след като има препоръки, значи може да се говори за проблем.

"Малко по-трудно е да се квалифицира колко дълбок е този проблем, но България не е единствената страна, която има препоръки. След като продължават препоръките, очевидно не вършим това, което е необходимо, но последните 2 години са по-особени, тъй като имаме вътрешнополитически проблеми, които затрудняват част от тези реформи, а в други случаи задълбочават проблемите", допълни Стайков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
проблеми? преди 3 месеца
За тях или за нас?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига вече несигурност!! Оформя се про-европейско правителство.. парите ще потекат като от кран.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е товатрябва ли да ни успокоява че има несигурност в Европа а САЩ сигурни ли са какво казва Петков
9
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
Да питам как ги учите тия езици бре? Аз учих английски от 5 до 12-ти клас, но не мога да го говоря свободно. Разбирам тук там нещо. Както и започнах да уча немски, но и той не ми се отдава, временно запомням нещо, но след време пак почвам да го говоря грешно.Просто чужд език не може да ми стане механично говорим и писмен като българския и това е.Иначе съм завършил висше бакалавър и магистър по Атомна, молекулярна и оптична физика.Разбирам от Физика,Математика и Химия. Но с тия езици много зле..
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 8 инженер : ами то вече има и там. Ако изстреляш ракета към Марс ще те санкционират банкерите на земята че си кацнал на марс
7
3
 
8
 
! Отговори
Инженер преди 3 месеца
Икономическата несигурност не е само в Европа и България. Тя е и в САЩ, че дори и в Африка. С такива банкери, скоро и на Марс ще има икономическа несигурност. Може и на Юпитер или на Сатурн да има.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най лошото тепърва предстои . В САЩ говорят за велика депресия 2 .0 която ще продължи 10 години . Калифорния от най богатия щат някога давал до 13 % от икономиката на САЩ днес е най фалирали и с най много хора загубили дома си . Дълги години пък Лос Анджелис беще най задлъжнелия град в света сега е Сингапур . Най лошото от евроатлантизма тепърва предстои . Пригответе си камъни да гоним евроатлантиците .
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Канете истински експерти по студиата. Писнало ни е от тия русофилски вувузели.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лаете ме м р е те от глад и мизерия ааххах
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ко стааа бе нещастници нали Русия ще морите що м р е т е вие аааххаахаах
2
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 3 месеца
Ама политиците и съдебната система са основният проблем за състоянието на държавата и народа . Опоскаха ни по лошо и от марокански скакалци !
1
1
 
5
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
Който не вярва за кризата в Европа напр., да дойде да види бедните скъсани социалтуристи на брега. Преди години не беше така, но мутрите изгониха платежоспособните летовници.