Цветанов - вън от НС: Морален акт или политически фалш?

Случващото се - политически театър, според БСП
Обновена: 29 мар 2019 12:03 | 29 мар 2019 11:55, Петя Славова
60

Морален акт или политически фалш е излизането от парламента на Цветан Цветанов? Според БСП - по-скоро второто. От ГЕРБ обаче не се забавиха и попитаха доколко достойно е това Елена Йончева, която също е с повдигнато обвинение, да повежда червените към Европа. И още - защо тя все още стои в българския парламент.

Социалистите са категорични, че новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов и с нея нямало да се промени нищо.

Още по темата
До изборите остават по-малко от два месеца, а ще успеят ли двете основни партии да се възстановят от скандалите.

"Едва ли има човек, който си мисли, че случващото се е нещо различно от политически театър. Все пак Цветанов остава и запазва своята партийна власт. Нека бъде ясно обаче едно - той трябваше да поеме отговорност за действията си и да напусне политиката, а не да се превърне в жертва", отсече в студиото на "България сутрин" депутатът от БСП Александър Симов.

А дали партията ще се върне в парламента, зависи от дебатиране между колегите, но на този етап няма да влязат в залата за гласуването на рокадата на ГЕРБ. Той обясни, че депутатите от БСП живеят трудно без заплати, но се справят.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева пък допълни, че действията на социалистите противоречат на думите им, тъй като те отсъстват от Народното събрание от 17 февруари, но в същото време не са напуснали политиката.

"Не бих искала да взимам страна, но подобни "морални и чисти етикети", каквито например се лепят на Елена Йончева, сякаш не ми изглеждат правдоподобни", допълни тя.

Според Симов, не може обвиненията срещу Йончева и Цветанов да се сравняват. "Проверки да направят към всички". "Защо на ГЕРБ толкова много пречи образа на Елена Йончева?", попита той.

Припомняме, че председателят на ПГ на ГЕРБ сам поиска да напусне парламента заради скандала с апартаментите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че Цветанов е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, много по-ниска от пазарната.

Новият председател на ПГ на ГЕРБ ще бъде д-р Даниела Дариткова, а Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Откак Цветанов си подаде оставката ГЕРБ дръпна напред защото доказа че могат да се държат като мъже. Де и президента и БСП да можеха да се държат така.
53
1
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
KAKAV MORAL,KAKVI PET LEVA? VSI4KO E POLITIKA I FALSH,ZA ZAMAZVANE NA O4ITE NA NARODA S KAL-OTNOVO I OTNOVO. TAZI SHAIKA OT KRADZI,TRJABVA DA SE IZMETE.
52
2
 
0
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
Не се тревожете за Цветанов,статуквото го брани яко
51
1
 
3
 
! Отговори
Милион преди 5 години
Имуществото на Цветан Цветанов надвишава с цял милион доказаните му доходи. Така че нека комисията за отнемане на незаконно продибитото имущество се задейства, и да върне на държават заграбеното от него. За това не е нужно съдебно решение, а само разследване от комисията.Ще го направи ли комисията? Очевидно не. Първо трябва ГЕРБ да падне от власт. А това зависи от всички нас. Така че гласувайте.
50
4
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Къде живее Елена Йончева и може ли да докаже доходите с които е купила жилището си?
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не не е фалш а нова имотна сделка.Но тоя път няма да я дават по новините.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не вярва на номерата на Шейтан .Българите умират от глад , а шайката от преяждане . И в палати да живеят , всички като им дойде времето им трябват 2 м.кв. Грабете и се уреждайте да ви видят по света и у нас какво представлявате и за какво са ви избрали хората .
47
2
 
13
 
! Отговори
До ЧОЧО преди 5 години
А бе Чочо,то тея от ГЕРБ направо откраднаха кацата бе. А ко само се бяха пооблажили *** дойди.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалш и то не политически, селски цървулски фалш, в който могат да се заблудят само безмозъчни.
45
17
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Абе моралисти фалшиви .Ако ви дадат да си топнете пръстчето в кацата с меда само връхчето ли ще топнете,все едно като е това в онова само оченцето да е вътре.Хайде престанете,че ми се повръща от псевдо ултра патриоти и моралисти и помислете трезво какво бихте направили ако сте във властта.Ще упреквате Цветанов,че взел нещо евтино,ами ако предпочита скъпото нямаше да е в парламента а в психиатрията.Всички власт имащи се възползват от положението си и затова са се стиснали като дупета и си траят.
44
2
 
16
 
! Отговори
Iozeff преди 5 години
До ВинетуЗащото са мазохисти!Харесва им да ги боли!Харесва им мизерията която виждат навсякъде!Беззаконието,мръсотията,корупцията ги привличат и тичат да гласуват за еднокнижния!
43
1
 
7
 
! Отговори
Iozeff преди 5 години
До ВинетуТи какъффф цвят *** си!?Хахаха?
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
политически фалш
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде и как идват милиончетата за бизнеси, вип ОКТОПОДОмезонети, хпалати и още и още? Обяснения - по късата процедура. Няма обяснения, няма имотче. Те са си курдисали недосегаемост за до края на века. Щото си имат опорна точка сред оскотели от лакомия и айдуклък "наши хора". На всеки сто метра.
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно не съм за БСП, но Цецко просто яко изплиска водата. Сега се направи на жертва и ще продължи да е на заплатка в ГЕРБ, да лобира за това онова, да си живурка в мезонетчето и да цица държавни парички...щото субсидията за партията пак данъкоплатеца я плаща.Изобщо няма да коментирам и слуховете за чудовищните далавери на партията, която той ръководи, и които ако са верни (голяма вероятност), аферата с апартамента е само върха на върха на айсберга.
39
3
 
25
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Разликата между платената цена от подалите оставки и пазарната цена се явява в случая вид подкуп за лобиране и внасяне на поправка в закона в интерес на строителната фирма да си довърши небостъргача.ФАКТ!!!Хайде сега прокуратурата да си се самосезира и да покаже,че се борят с корупцията на най-високите етажи на властта.
38
26
 
4
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 38. Айде почнаха плюнките и срещу Дариткова. А бе, червени пар.цали, вижте си първо гредата в собствените очи. И в кражбите, и във фалитите на държавата, и в лъжите нямате равни. И оня етнос е предимно ваш и на ДПС - айде малко обективност. Свали си червените очила.
37
3
 
32
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Ти отговори защо държавата е опростила 53 хиляди лева на съпруга на Дариткова и защо тя е забравила да си декларира Ягуара. Точно тези, които са забъркан и в далавера на ГЕРБ и кражбите им от държавата гласуват за тях, плюс един любим етнос, на който се плаща да гласува пак с нашите пари.
36
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35. Елена Йончева ли имаш предвид?
35
22
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 26. Ама според теб е така. А ти си завистлив и озлобен червен *** и е ясно, че това ще напишеш.Само че като са толкова лоши ГЕРБ защо хората четири поред, повтарям четири пъти поред, ги слагат първи на изборите? Защо бе, червен ***? Айде отговори?