Световното в Катар - през ноември и декември

Мачовете няма да се засичат със зимната олимпиада
24 фев 2015 12:14, Александър Попов
4
Световното в Катар - през ноември и декември
Снимка: Reuters, архив

Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година ще се проведе през ноември и декември, а не както е обичайно до момента през лятото, твърдят източници във ФИФА.

По-рано вчера работната група на Световната централа, известна като Катар-2022, препоръча мачовете да се играят от 26-и ноември до 23-и декември.

Официалното становище беше, че днес въпросната работна група ще излезе с конкретната препоръка, както и ще внесе своите препоръки за изменение на международния календар на световния футбол в периода от 2018 до 2024 година.

Групата се оглавява от президента на Азиатската футболна конфедерация Салман бин Ибрахим ал Халифа. По-рано пък представител на пресофиса на ФИФА е заявил за руската агенция ТАСС, че официалните дати на Световното първенство ще бъдат потвърдени на следващото заседание на изпълкома, насрочено за март тази година.

Както се знае, огромни дискусии и настроения вълнуваха целия футболен свят за това кога трябва да бъде това първенство, а дори и дали да не бъде отнет Мондиала от Катар заради високите температури и сухота на въздуха в Персийския залив през лятото.

Традиционно Световните първенства се играят в месеците юни и юни, но температурите по това време в Катар надвишават 40 градуса.

Имаше вариант първенството да бъде насрочено за януари и февруари, но ФИФА се отказа заради възможна конфронтация с МОК, тъй като по това време са планирани Зимните олимпийски игри.

Европейската асоциация на клубовете пък предложи вариант април-май, тъй като иска да не се накъсват първенствата в големите лиги.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз пергиш, къде гледа бе?
1
2
 
4
 
! Отговори
На снимката: преди 9 години
Погледът на Сеп е насочен както към ноември, така и към декември...