Шеста "Златна топка" в колекцията на Лионел Меси

На второ място остана защитникът на "Ливърпул" Върджил ван Дайк
3 дек 2019 10:04, Нели Христова
22
Шеста "Златна топка" в колекцията на Лионел Меси
Снимки: Reuters

"Аз съм щастливец, че изживявам всичко това в личен и професионален план. Винаги се опитвам да ставам по-добър и вярвам, че мога още повече". Това каза звездата на "Барселона" Лионел Меси, който снощи прибра у дома шестата си "Златната топка".

Нападателят остави зад себе си в призовата тройка звездите на "Ливърпул" Върджил ван Дайк и Кристиано Роналдо. Във вота участват селекционерите и капитаните на националните отбори, както и журналисти.

"Преди години получих първата си Златна топка в Париж и тогава беше немислимо какво изживявам на момента. А сега имам цели шест Златни топки... Това е съвсем различен момент за мен", каза още аржентинецът.

Меси стана шампион в Испания, след като се разписа 36 пъти в 34 шампионатни мача и оглави листата на реализаторите в Ла Лига. Освен това Лео направи 13 асистенции, колкото записа само купеният през лятото от Пари Сен Жермен испански национал Пабло Сарабия за Севиля.

Аржентинецът грабна наградата за най-добър играч на ФИФА и получи "Златната обувка" за голмайстор на Европа. Така Меси вече има в колекцията си шест трофея (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019), докато големият му съперник Кристиано Роналдо има пет (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).

34-годишният нападател остана на третото място. Той може да се похвали през изминалата година с титлата в Италия със своя Ювентус и със спечелването на новия турнир Лига на нациите с националния отбор на Португалия.

Защитникът на "Ливърпул Върджил" ван Дайк пък остана под върха. Отличната игра на холандеца несъмнено допринесе много за триумфа на мърсисайдци в Шампионска лига, което бе отличено и от УЕФА, връчвайки му наградата за футболист на годината.

Нападателите на Ливърпул Садио Мане и Мохамед Салах пък допълниха топ 5, а Килиан Мбапе, Алисон Бекер, Роберт Левандовски, Бернардо Силва и Риад Марез намериха място в първата десетка.

За най-добър млад футболист бе избран Матайс де Лихт, а за най-добър вратар - Алисон Бекер.

Още за церемонията четете на сайта на Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя вече има толкова много златни топки, че спокойно може да използва някоя да си подпира вратата вкъщи.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меси заслужено печели златната топка, но въпреки това си остава един укривател на данъци.
19
1
 
9
 
! Отговори
PinCode преди 4 години
Честито да му е. Безспорно най - добрия футболист на планетата за момента.
18
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Меси, както я е подкарал, ще събере топките на цялата планетарна с-***...
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наградата е обезсмислена както и ритането на топка, новото поколение 5 пари не дава за футбол и правилно
16
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 14НАГРАДАТА НЕ Е РЕАЛНА И ТОВА ТИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО !!! ТАЗИ НАГРАДА СЕ ПРЕВЪРНА В РЕКЛАМА ВЪВ БИЗНЕС ВЪВ ШОУ! МОЖЕ ДА ИМА ПОЛЗИ, НО ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НА ТАЗИ НАГРАДА Е БЕЗОБРАЗИЕ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!ПИШЕШ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОЧЛИВ НО ТОВА НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ, ЗАПЕТАЙКА :)
15
6
 
4
 
! Отговори
Кух профил преди 4 години
Ама как хубаво пада. Защитниците ги е страх да го доближат, а са му посегнали и на стотната се простира сякаш са му отрязали главата през кръста. Гледайте внимателно - справки много.
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наградата е реална.Тя се дава на най-добрият футболист на планетата.Точка.Меси е живата реклама на спорта футбол,неговият глобален бранд,превръщаш го в най-касовият и популярен спорт на планетата,много над другите спортове.Името Меси вади милиони деца по футболните площадки и ги изтръгва от наркотиците и престъпността.Заради него шейхове и милиардери вкарват милиарди във футбола.Името му е познато във всяка точка на планетата.Извинявайте,Ван Дайк не го знае никой извън област Мърсисайд и района
13
7
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Гледал съм Меси на живо три пъти(Хетафе,Атлетико Мадрид и Хърватска) и искам да кажа,че нещата на терена се виждат корено различно от това което Е по ТВ .С Хетафе вкара два гола ,като се разходи из защитита им.... ,но с Атлетико Мадрид беше слабичек и нищо не направи ,а и направи един номер които ТВ едва ли е показала с Вилнова .....,а с Хърватска в Н Новгород беше тотално слаб.Това е само информациЯ за тези които гледат и са видял играта му само по ТВ .
12
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ СЕ ДАВА ПОДОБНА НАГРАДА БЕЗ ДА ИМА СВЕТОВНО ИЛИ ДОРИ КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА СВЕТОВНО ПРЕЗ СЪОТВЕТНАТА ГОДИНА!!!ТОВА, ЧЕ СЕ ДАВА ЗЛАТА ТОПКА ВСЯКА ГОДИНА Е ЕДНО БЕЗОБРАЗИЕ А ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ СА ...............
11
7
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗЛАТНАТА ТОПКА МОЖЕ ДА СЕ ПРИДОБИВА САМО ПРИ СВЕТОВНО!!!!ЗЛАТНА ТОПКА ЗА ТОВА , ЧЕ ВЪРТЯТ ОБОРОТ ОТ МАЧОВЕ ГОДИШНО Е ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ!!ИГРАЛ С 20 СЛАБИ ОТБОРА И ИМ ВКАРАЛ ПО НЯКОЛКО ГОЛА И УХА ЗЛАТНА ТОПКА :DА ИНАЧЕ НА СВЕТОВНОТО И МЕСИ И РОНАЛДО СИ ПОКАЗАХА, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!!!!
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меси на световното беше много зле жива трагедия той играе само като има около него футболисти да му правят играта то и аз така мога да вкарвам голове наготово
9
1
 
6
 
! Отговори
БГ фен преди 4 години
Жалко, че Божинката не се напъва много много. Иначе като нищо и той да се беше окичил поне с един чифт обувки.
8
6
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
До юбералесТам работата ,че не са дава ,а се избира днешната топка от треньор и капитан на отбора !Меси е разрекламирано лице ,както и Роналдо... и капитана на отбора Авайян от Азербейджан чува и чете колко е върховен футболист Меси или Роналдо и той си дава гласа за него....кога е играл против този "айваян" против Меси за да го оцени като футболист ... . Това имам предвид,че избирането футболист за Златната топка ,не е правилно .А и да гледаш футбол по ТВ и футбол на живо са огромни различия
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах вчера как Меси и Стоичков вървяха и си говореха приятелски по червения килим на влизане и се почувствах за момент горд че съм българин!Преди 11 год взех автограф от тогавашния президент на Барса Лапорта и се представих че съм българин.Той веднага се засмя и каза:О,България,обичам Христо Стоичков!Не знам дали скоро ще имаме пак такъв футболист,който 20 год.след като е приключил с играта,да е толкова популярен по света.
6
2
 
14
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До Ром"сЗлатна топка се дава за най-добър футболист, а не за най-титулуван. Тя е индивидуална награда. Не си виновен ако отборът ти е слаб. Купите са за отборите, това са колективни награди. Там може и да си слаб, ако съотборниците ти са добри.
5
4
 
4
 
! Отговори
дО 11 преди 4 години
Едно идиотче заспало ..
4
4
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
"Златната Топка" е индивидуално отличие и не трябва да се свързва с отборните постижения. Меси напълно справедливо е отново на върха....може би изобщо във футболната история вече :)
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че по-добър футболист от Меси няма към момента е ясно и на децата, но ако наградата е за заслуги, би трявало да я вземе Ван Дайк.
2
5
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Ром"сНякой да те е питал?