Защо кашлят децата?

6 причини
5 ное 2016 19:45, Eкип на Puls.bg
7
 Защо кашлят децата?
Източник: Reuters
Кашлицата е рефлекс, който еволюционно се е развил с цел да подпомогне прочистването на дихателните пътища от попаднали там чужди за организма частици, вкл. и инфекциозни. Тя може да възникне вследствие на инфекциозен процес, засягащ различни части на дихателната система, като резултат от инхалиране на чуждо тяло (ядки, части от играчки), при наличие на вродени малформации на дихателната система и др.
 
Според повечето специалисти кашлицата се разделя на остра, когато продължава по-малко от 4 седмици, и хронична – с давност над 4 седмици.
 
Кои са основните причини за остро настъпила кашлица при децата?
 
 
1. Инфекция
 
Номер едно причина за кашлица при децата е т.нар. обикновена настинка, която протича с възпаление на горните дихателни пътища. Тя се предизвиква от вирусни агенти. Този вид кашлица възниква вторично в резултат от дренирането на мукозния секрет към задната част на фаринкса, където той предизвиква дразнене на кашличните рецептори. Повечето деца под 8 години не могат ефективно да „изкашлят” стичащия се секрет. Обикновено те го преглъщат, което в един момент при последващо закашляне може да доведе до обилното му повръщане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: настинкакашлица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-малките кашлят за ужас на майките си, по-големите кашлят от кофти цигарки, ...но в общия случай - за да съсипят родителите си.
3
0
 
0
 
! Отговори
Разбирач преди 7 години
Стари нафтови печки по улиците, печки с твърдо гориво, вдигнатия прах от колите, нездравословно хранене.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата ясно, ами аз защо кашлам напоследък?
1
2
 
4
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Щото нямат достатъчно пари и пушат "качак" , и водката я пият с мноо лед