Платизмопластика извайва шията, подмладява

Тази операция може да бъде съчетана и с друг тип естетична хирургия
18 май 2017 12:45, Eкип на Puls.bg
2
Платизмопластика извайва шията, подмладява
Reuters

Всяка жена знае важната тайна на запазване на младостта – необходими са грижи не само за кожата на лицето, но и за кожата на шията. Колкото и красива и млада да изглежда една дама, областта на шията често издава истинската възраст. Защо е така? 

Върху кожата на шията, за разлика от тази на лицето, много по-трудно въздействат козметичните кремове и серуми, освен това тя е изключително чувствителна към всякакви неблагоприятни ефекти и влияния.
 
Това е проблем, с който успешно се справя пластичната хирургия. Един от вариантите за разкрасяване на шията е чрез пластика на платизмата (платизмата е мускул, минаващ от ключиците към долната челюст и разслояващ се в областта на скулата), която изпълнява роля на естествен „сутиен“ в областта на лицето и шията. Това е начин, чрез който може да се премахнат двойната брадичка и т. нар. „бузи на булдог“. Последното се извършва чрез ендоскопско отпрепариране на кожата и подкожните дълбоки структури от брадичката до средата на долната челюст.
 
В обобщение, целта на платизмопластиката е възвръщане на стегнатата и гладка форма на шията, което осигурява подмладяващ ефект.

Как се извършва платизмопластиката?
 
Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на шията като загуба на тонус в долната част на лицето, увисване на кожата под брадичката и челюстта, хоризонтални бръчки и вертикални кожни гънки в областта на шията.
 
Операцията започва с разрез в гънка под брадичката. Внимателно се отстранява излишната мазнина и излишната кожа, след което се зашива с резурбируеми конци и козметичен шев.
 
Поставя се ластична превръзка и дренаж (в някои случаи). Като резултат от процедурата се повдига увисналата кожа и се заличават в голяма степен бръчките.
 
Скулптирането на шията понякога налага едноетапни процедури в съчетание с платизмопластиката - липосукция, изрязване на мастни натрупвания, пликация и/или резекция и на други подлежащи мускулни структури освен платизмата (дигастрикуси), резекция на част от птозиралите подчелюстни слюнчени жлези. Чрез частичната резекция на слюнчените жлези се получава остър ъгъл между челюстта и шията за придаване на младежки вид.
 
Тази операция може да бъде съчетана и с друг тип естетична хирургия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Моника Белучи защо не си направи?Бръчки по шията имат още тинейджърите. Оттам се почва.