Платизмопластика извайва шията, подмладява

Тази операция може да бъде съчетана и с друг тип естетична хирургия
18 май 2017 12:45, Eкип на Puls.bg
2
Платизмопластика извайва шията, подмладява
Reuters

Всяка жена знае важната тайна на запазване на младостта – необходими са грижи не само за кожата на лицето, но и за кожата на шията. Колкото и красива и млада да изглежда една дама, областта на шията често издава истинската възраст. Защо е така? 

Върху кожата на шията, за разлика от тази на лицето, много по-трудно въздействат козметичните кремове и серуми, освен това тя е изключително чувствителна към всякакви неблагоприятни ефекти и влияния.
 
Това е проблем, с който успешно се справя пластичната хирургия. Един от вариантите за разкрасяване на шията е чрез пластика на платизмата (платизмата е мускул, минаващ от ключиците към долната челюст и разслояващ се в областта на скулата), която изпълнява роля на естествен „сутиен“ в областта на лицето и шията. Това е начин, чрез който може да се премахнат двойната брадичка и т. нар. „бузи на булдог“. Последното се извършва чрез ендоскопско отпрепариране на кожата и подкожните дълбоки структури от брадичката до средата на долната челюст.
 
В обобщение, целта на платизмопластиката е възвръщане на стегнатата и гладка форма на шията, което осигурява подмладяващ ефект.

Как се извършва платизмопластиката?
 
Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на шията като загуба на тонус в долната част на лицето, увисване на кожата под брадичката и челюстта, хоризонтални бръчки и вертикални кожни гънки в областта на шията.
 
Операцията започва с разрез в гънка под брадичката. Внимателно се отстранява излишната мазнина и излишната кожа, след което се зашива с резурбируеми конци и козметичен шев.
 
Поставя се ластична превръзка и дренаж (в някои случаи). Като резултат от процедурата се повдига увисналата кожа и се заличават в голяма степен бръчките.
 
Скулптирането на шията понякога налага едноетапни процедури в съчетание с платизмопластиката - липосукция, изрязване на мастни натрупвания, пликация и/или резекция и на други подлежащи мускулни структури освен платизмата (дигастрикуси), резекция на част от птозиралите подчелюстни слюнчени жлези. Чрез частичната резекция на слюнчените жлези се получава остър ъгъл между челюстта и шията за придаване на младежки вид.
 
Тази операция може да бъде съчетана и с друг тип естетична хирургия.
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Моника Белучи защо не си направи?
Бръчки по шията имат още тинейджърите. Оттам се почва.

20 идеи за маникюр за къси нокти
20 идеи за маникюр за къси нокти

20 идеи за маникюр за къси нокти

Подаръци, красота и здраве за един от най-хубавите и топли празници в годината
Подаръци, красота и здраве за един от най-хубавите и топли празници в годината

Подаръци, красота и здраве за един от най-хубавите и топли празници в годината