Как да сте по-активни и в движение през целия ден

5 начина да го направите без усилия
24 фев 2019 14:55, Илияна Николова
0
Как да сте по-активни и в движение през целия ден
Снимка: istock

Има толкова много причини да ходим и да се движим повече. Движението е здраве, но често в ежедневието си се заседяваме твърде дълго заради естеството на работа на модерния човек. Все повече професии включват работата на компютър и продължителното седене, които са пагубни за здравето.

Колкото повече крачки на ден правите, толкова повече намалявате риска си от сърдечносъдови и други опасни за живота заболявания, свързани с обездвижването.
 
Понякога е доста трудно да отделяте време преди или след работа за посещения на фитнеса, особено ако имате семейство и деца. Малкото време, което имате вечер, обикновено не стига за всичко. По този начин живеят много хора.
 
Но добрата новина е, че дори малкото усилие за движение през деня помага за намаляване на сърдечносъдовия риск и позволява на тялото да изгаря повече калории, което пък ви помага да постигнете по-добри резултати в контрола на теглото.
 
Вижте 5 прости начина, по които можете да се движите повече в ежедневието си.
 
Пазарувайте в квартала
 
Вместо да взимате колата и да пътувате с нея до някой отдалечен хипермаркет, където има всичко, от което се нуждаете, отделяйте си време за разходка до кварталните магазинчета. Освен че в тях има пресни и внимателно подбрани продукти, често дори по-качествени от тези в големите вериги, тези разходки ви дават възможност да се движите повече, докато вършите нещо полезно.
 
Паркирайте надалеч
 
Когато оставяте колата си по-далече от мястото, до което трябва да стигнете, си давате възможност да походите малко повече. Може да ви се струва нищо и никакво движение, но то определено има значение на фона на заседналия начин на живот.

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари