9 храни, повишаващи риска от сърдечни проблеми

Вижте ги
28 юли 2021 20:09, Михаела Лазарова
7
9 храни, повишаващи риска от сърдечни проблеми
Снимка: Istock

Избягването на вредните храни е също толкова важно, колкото и здравословното хранене с полезни храни. Цялостното здраве до голяма степен зависи от здравето на сърцето. Има някои храни, които имат силно негативно влияние върху работата на сърцето. Редовната им консумация може да повиши сърдечносъдовия риск и да предразположи към по-нататъшни сърдечносъдови проблеми.

Кои са най-вредните храни за сърцето?

Преработени и сушени меса

Преработените и сушените меса са любим деликатес, който обаче е вреден за сърцето. В тези изделия има много наситени мазнини, които повишават сърдечносъдовия риск. Редовната консумация на наситени мазнини повишава холестерола, което е предпоставка за трупане на плаки по съдовете и втвърдяването на стените им.

Рафинирани зърнени храни

Преработените храни са сред най-вредните за сърцето. Те причиняват резки скокове в кръвната захар и инсулина, като по този начин причиняват внезапен натиск върху много органи и системи, включително сърцето. Рафинираните зърнени и тестени храни са пречистени от голяма част от хранителните вещества, протеините, фибрите в тях. Редовната им консумация се свързва с повишен сърдечносъдов риск, според изследване от 2017 година, публикувано в International Journal of Clinical and Experimental Medicine.

Пържени храни

Пържените храни са враг на сърцето. Те са изключително богати на трансмазнини, които значително допринасят за повишаването на сърдечносъдовия риск. Те са един от основните фактори за високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет тип 2, затлъстяване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Премирен но Умен преди 2 години
До Д-р Радева. О не! Ковид ваксините са божествен нектар за безсмъртие. Особено за децата от детските градини и дори в люлката- прави ги супермени! Единствения проблем е, че ще израстнат много потентни и ще се пренасели планетата. Затуй Чичо Бил Гей е твърдо против ваксините
6
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Радева преди 2 години
Не им вярвайте, точно обратното - това са най-полезните храни. Още, спорта е много вреден, освен ако го гледате по телевизора с много чипс и алкохол. Не ходете на зъболекар - това са шарлатани, които ще ви стържат зъбите. КОВИД е световна конспирация, а ваксините ще ви отровят. Не пийте никаква вода, а само алкохол!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са сухите меса не ми хареса, любимото ми е да си нарежа малко филе , порязаница домашен ляп със зехтинец, плочка кашкавал с 1-2 чаши хубо вино .... После като му дремна половин час и съм друг човек.
4
9
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 години
Сега промиват мозъците че тромбите са от храната, а не от ваксините.
3
5
 
7
 
! Отговори
Свинята преди 2 години
яжте поне по 1 кило печено месо на ден и ще сте здрави!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днеска взех от Лидл една поничка, цел ден уригам на изгорела мазнина
1
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Суджук телешки 4 тона