Как да защитите кожата и косата си през лятото?

Поставяйте балсам за коса преди плуване
2
Как да защитите кожата и косата си през лятото?
Снимка: Istock

Кожата и косата страдат през лятото заради директното облъчване от слънцето, както и от сухия въздух. Тези атмосферни условия в комбинация с горещината дехидратират кожата и косата, правят ги сухи и изтощени, влошават цялостното им състояние. Русата коса и светлата кожа са най-уязвими към вредното влияние на слънчевата светлина. Но за щастие можете да предотвратите увреждането на косата и кожата с помощта на някои полезни съвети.

Начини да защитите кожата

Използвайте слънцезащитен крем

Най-разпространеният начин за превенция на слънчево изгаряне и всякакви негативни ефекти от слънчевата светлина е редовната употреба на слънцезащитен крем или лосион. Той е задължителен продукт през лятото не само на плажа, но и в ежедневието. Ако прекарвате време на открито и носите по-леко облекло, слънцезащитата е незаменима, защото предпазва не само от изгаряне, но и от рак на кожата.

Повече дрехи

Ако не искате да се мажете с кремове и лосиони, носенето на дрехи, покриващи изложените на слънце зони е добро решение. Стига да можете да понесете жегата, дрехите могат да ви помогнат да се предпазите от изгаряне на кожата. Те предпазват и от пресушаване на кожата заради директното огряване от слънцето. Откритата кожа е изложена и на сухия горещ въздух през лятото, който допълнително я дехидратира.

Масажни масла

Масажните масла могат да помогнат на кожата да възвърне влагата си и да остане еластична. Те имат подхранващи свойства, съдържат антиоксиданти, витамини, ценни мазнини, които правят кожата гладка и свежа. Освен това маслата имат бариерна функция, която поставя невидима преграда между кожата и атмосферните условия.

Не се излагайте на слънце между 11 и 15 часа

Това е една стратегия, която може да ви помогне да се предпазите от най-силно озарените от слънчевата светлина часове от деня. В този диапазон слънцето грее най-ярко през лятото, което поставя кожата и здравето ви като цяло пред голямо предизвикателство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
прилича ми на преди 1 година
Лена,Киро ще поТВЪРДи ли ?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бе и без балсам е добре