Покер сайтове очакват печалба от 2 млрд. долара за 2005 г.

Около 180 млн. долара се изиграват на покер по интернет за едно денонощие
7 фев 2005 10:02,

Преди около пет месеца американецът Бойд Лейс напуска работата си в интернет издание, където получавал 65 000 долара годишна заплата, за да се присъедини към феновете на покера, които залагат парите си онлайн.

“Искам да си изкарвам прехраната с покер, засега печеля по 300 долара на месец. Ето защо ще изчакам още няколко месеца и ще видя дали ще ми потръгне”, споделя Лейс, цитиран от вестник La Tribune. Сега той играе средно по шест часа на ден и залага между 50 и 100 долара чрез сайтове като PartyPoker.com и PokerStars.com.

През януари 2003 г. 11,1 млн. долара са се проигравали за 24 часа в най-известните сайтове за покер. Две години по-късно тази сума вече е скочила до около 180 млн. долара, според данните на канадската компания PokerPulse.com.

Редовните посетители на ден са почти 1,8 млн., което кара покер сайтовете да очакват печалба тази година в размер на над 2 млрд. долара.

Тази ситуация обяснява защо Лейс иска да напусне работа и да се впусне в света на риска.

Експерти в хазарта обаче препоръчват да се внимава, защото когато прекарваш по 40 часа седмично пред екрана, това вече е тревожен факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации