Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!

"В тежка ситуация сме, почти катастрофална на места"
Обновена: 29 окт 2020 15:24 | 29 окт 2020 15:24, Веселина Йорданова
100
Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В тежка ситуация сме, почти катастрофална за много региони. Можем да се справим само с мобилизация на цялото общество.

Това каза Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация и на Асоциацията на частните болници пред БНР.

Още по темата
Според него трябва да се реорганизират медицинските кадри, тъй като проблемът не е толкова в апаратурата и оборудването.

Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти.

Според него здравните и местните власти трябва "да влязат в тази битка заедно".

"В движение се учим как да действаме. Естествено, плащаме и една цена в онези случаи, в които не се стига до най-добрите резултати", каза още той пред БНР.

Относно съмненията в достоверността на тестовете и статистиката Андрей Марков заяви, че нямаме друг избор и друг инструмент, с който да контролираме развитието на болестта.

В коментара си по опцията полеви болници Марков посочи, че по тази тема е мислено отдавна и вероятно готовност има.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
6
 
! Отговори
A преди 3 години
Къде точно да ги търсим тия лекари като личните лекари ти казват стой си вкъщи, не излизай и не идвай в никой случай, а като стигнеш не дай си боже до болница вече може и да не искат да те приемат! И после смъртните случаи били много, защото хората късно търсели помощ - ми то и рано да я търсиш те ти казват да седиш и да чакаш, и ако станеш зле да викаш линейка! Личен опит на изкарал Ковид през лятото. Добре, че мина леко, та не ми се наложи да стигам до 112...
66
1
 
0
 
! Отговори
Направление 4: преди 3 години
В смисъл - новата модна линия ще стане бестселър! И накъдето династията Харконен погледне ще вижда само и единствено своята бъдеща съдба! Ко да ви кажа друго - Банееев къде бе мутро мамина - искаш закрила от ко.***.ле.н.цата си? Ама знаеш ли колко от тях не знаят, че са ти ко.***.ле.н.ца, а интересно е как твойте хора са ги пласирали на различни ключови позиции в разнични институции. Веткооо къде мамин отидоха комисионните от всички големи държавни индустриални предприятия - по екскурзии ли?
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един лекар по радиото много убедително се опитваше да втълпи на хората ,че отрицателният тест не е гаранция , че човек не е болен.Това значи , че положителният тест също не е гаранция , че си болен.И извода е , че теста е абсолютно излишен защото нищо не доказва !
64
1
 
2
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Лошите още ли бият рекарите ?!Още ли трошат линейки и главите на шофИорите им ?
63
1
 
3
 
! Отговори
Направление 3: преди 3 години
Аз много отдавна твърдя, че вместо да носите кръстове по шиите си имам прекрасна идея за нов комерс и за нова идеология - Всичките "църкви" се променят на храмове на републиката, свещен символ става клупа за бесене и мисля да започна нова линия бижутерия и спално бельо - малки сребърни клупове, боксерки с връзки тип клуп, спални чершафи с връзки тип клуп, шарка тип клуп и се продават във всички цветови гами, хармонии и ниско относителни по трудност артистични стилове. Връзки за ключове тип клуп!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданско неподчинение, не спазвайте тези т.ъпи мерки, обезличават ни като хора, хора без лица! Някой да е виждал Борисов с маска, даже в Евро парламента я беше сложил под носа, това как да го тълкуване, явно и той милия не вярва в тая пародия ама ни натиска нас
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как може такова нещо заради тоя скапан грип да отменят планови операции! Спешни отделения да не приемат пациенти, да не искат да лекуват никакви други болести! Че те наистина ще ни уморят тая зима ако продължава така
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До късно е либеЯ погледни статистиките на спазвачите на тези "правила", Франция, Испания и Италия
59
2
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 години
Джипитата много се изложиха. Нашата ще я сменяме след това безхаберие. От трима човека чух за същите проблеми с техните. За друго от Ковид искаш да отидеш, изследвания да направиш, не може да им стъпиш, по телефона те оправят.
58
2
 
3
 
! Отговори
не се напъвай преди 3 години
До края на годината всеки ще познава. Преди не познаваше болен, сега сигурно познавш вече нали?
57
0
 
1
 
! Отговори
Малко да уточня преди 3 години
До: номер 54Всички които са пили вода ще умрат!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мда Ще ни лекуват по телефона. От другата седмица почват даже и операции да правят по телефона....
55
3
 
4
 
! Отговори
късно е либе преди 3 години
Ей заради това трябваше да се спазват мерките, и да се удря по едно кроше на всеки дето се правеше на смелчак из автобуси и магазини. Даже трябваше сами да искаме да затворят дискотеки. Ама чалгаджиите надвиха и сега ще си сърбаме попарата.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаХм - телефона не си го вигна точно личната лекарка - нито след час, нито след два, нито след 3.....Така и не го вдигна тоя телефон, да види за какво аджеба звъни неин пациент, можеше да е епилепсия, инфаркт, инсулт, кво правим тогава?Мрем.Прощавам им това, че не са богове и невинаги могат да помогнат, но не мога да простя безхаберието им - да видиш, че някой звъни, точно както ти си му казал да прави, и ти да не видиш с какъв проблем те търси пациент.Съд и затвор трябва за такива
53
0
 
4
 
! Отговори
мда преди 3 години
Да, това предложение не е добро, в големите градове да се свържеш с джи пи ще е чудо. Те за Испания същото казаха. Лошото е, че щом няма дже пи, после няма болница и се оставяш на горния, ако оцелееш, оцелееш. Ама това и го обясняваха бе, ама не вярвахте, че така ще стане.
52
1
 
4
 
! Отговори
КОВИДА КРАЯ НА БОКО преди 3 години
15 ГОДИНИ ЛЪГА БЪЛГАРИТЕ, НО НА 21-ВАТА КОВИДА ЩЕ ГО ИЗЛЪЖЕ НЕГО
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недейте се вживява, тия съвети важат ако си Бокича, или РадеФ, там не е добре да се самолекуват и има кой да им обърне внимание.Нали не мислите, че на тия докторчета им пука за вас?Обикновеният човек кучета го яли.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаТестовете са правят от лаборанти на които им е разспоредено да отчитат бройки. А тия от гроб изгониха не само лекарите
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам познати, те ми споделят, че отделения препълнени няма, ти къде видя пълни отделения, по бтв или нова, ааа може и в блиц бг да е било
48
4
 
2
 
! Отговори
истината преди 3 години
говориш глупости, смесваш нещата. тестове не ти правят лекарите в отделенията, нито са длъжни да ти вдигат телефона. сърди се на личния си лекар, който между другото ако има 1000 пациенти, сигурно няма скоро да ти вдигне. А за това че излезли за 5 минути навън - ти какво искаш да не дишат въобще ли заради теб егоист. Стига сте уреквали мераките, сърдете се на политиците, че изгониха лекарите и на себе си, че не спазвахте елементарни мерки.

Спонсорирани публикации