Зелено кафе и отслабване - колко е полезно?

Вижте как действа то на организма
13 яну 2021 21:17, Дарена Найденова
1
Зелено кафе и отслабване - колко е полезно?
Pixabay

Зелените кафеени зърна са същите, които използвате за приготвянето на кафето си всяка сутрин. Разликата е, че вашите са кафяви, защото са били изпечени, докато зелените са сурови и не са преминавали термична обработка.

Зеленото кафе се предлага на пазара като добавка за отслабване, която може да ви помогне да изгаряте бързо мазнините, без каквато и да е диета или упражнения. Въпреки че има някои малки доказателства, че напитката би могла да помогне за загуба на тегло и да намали кръвното налягане, е установено, че изследванията са недостатъчни и са необходими допълнителни, за да се установи ползата от зеленото кафе.
 
Хората приемат напитката и за състояния като болестта на Алцхаймер и бактериални инфекции, въпреки че няма много доказателства, че помага при лечението им.
 
Ето какво трябва да знаете за зеленото кафе, ползите и страничните му ефекти
 
Какво е зелено кафе?
 
Зеленото кафе се продава като напитка или добавка. То прилича на зелен чай и има подобен вкус. Добавката обикновено е хапче, съдържащо концентриран екстракт от зелено кафе.
 
Напитката съдържа полифенолни съединения, известни като хлорогенни киселини, които са вещества на растителна основа. Процесът на печене на кафеените зърна може да намали тези съединения, така че обикновеното кафе няма толкова хлорогенна киселина, колкото зеленото кафе.
 
Подобно на обикновеното кафе, зеленото кафе също съдържа кофеин, като процентът може да достигне до 17. Количеството ще варира в зависимост от марката, начина на приготвяне и консумираните милилитри.

Има ли ползи за здравето?
 
„Смята се, че зеленото кафе има ползи за здравето поради голямото количество хлорогенни киселини, които действат като антиоксиданти“, казва Ребека Тонсен пред Insider. Въпреки това, всички ползи все още трябва да бъдат категорично доказани от науката. Макар да има някои изследвания, доказващи ползите от зеленото кафе, тези резултати са все още предварителни.
 
Още за полезните свойства на зеленото кафе вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

1
Още от Коронавирус
Кои са щамовете на COVID-19, които са ни известни засега?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 седмица
Бях купил "пад"-ове за кафемашината със зелено кафе. Отвратителна работа. Пия си зелен барутен чай на Туинингс. Това става за употреба.

Спонсорирани публикации