Грета Тунберг стана доктор по теология, без да има средно образование

Титлата е присъдена от университета в Хелзинки, получава я редом с петима професори и почетен епископ
22 мар 2023 20:00, Стела Стоянова
219
Грета Тунберг стана доктор по теология, без да има средно образование
Снимка БГНЕС

Най-старото висше учебно заведение във Финландия – Хелзинкският университет, удостои шведската екоактивистка Грета Тунберг със званието „почетен доктор по теология“.

Информацията бе оповестена на интернет страницата на вуза в понеделник. Тунберг, която е на 20 години, никога не е изучавала тази дисциплина, нито е била студентка там. Тя дори още не е завършила средното си образование.
Тържествената промоция на новите почетни доктори ще се състои на 9 юни тази година. Наред с Тунберг, престижната титла получават още 7 души. Петима от тях са професори, един е магистър по философия, има и почетен епископ на Лутеранската църква.

Заради предстоящата си матура бъдещата доктор Тунберг не е могла дори да присъства на церемонията, където са обявени имената на удостоените с титлата.

Грета Тунберг стана известна през 2018, когато организира седящ екопротест пред шведския парламент и спря да ходи на училище. Оттогава тя е любимка на най-влиятелните либерал-глобалистки кръгове в света и постоянен гост на проявите им.

Освен бъдещата си научна степен по теология тя има изяви и в много други сфери. Пробва се и като поп изпълнителка.
Не е ясно дали останалите 7 бъдещи доктори се чувстват комфортно в присъствието на шведското момиче. Но ръководството на учебното заведение твърди, че е гордо да я удостои с титлата.

„В Теологичния факултет не искахме да останем само в рамките на изразяването на религиозната свобода, а да разширим кръгозора си и към правата на човека и състоянието на нашата планета, на която ние влияем за добро или лошо“, обяснява пред в. „Хелсингин синомат“ решението Марти Нисинен, професор по екзегетика (тълкуване) на Стария завет. Лично той е бил натоварен с мисията да осъществи връзка с шведката, за да я попита дали е съгласна да стане техен почетен доктор. Той признал, че въпреки многобойните публични прояви на Грета, много трудно успял да се свърже с нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами на тая поддръжниците й я рисуват на икони... Затова от университета като са се нашмъркали са решили, че е чудесна идея да й дадат докторска степен по теология. Така гротеската е пълна.
120
9
 
3
 
! Отговори
В. преди 1 година
Обикновено мразим онези, които се осмеляват да казват това, което ние се срамуваме да признаем. Тя не желае да живее в свят с мръсни заводи, димящи автомобили и планини от ***. Това, че някой е възпитал тези идеи, а други ги използват не омаловажава истинността им. Ако домашният и любимец е прасенце, а не хрътка, това недостатък ли е. Малките деца нямат развито отрицателно отношение към някоя животинка. За тях всички са хубави. Децата нямат комплекси. Те са истински. Тук никой не го забеляза
119
0
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тоз е новият папа на ватикан.... Това ако няма фалос между краката си... Па на.... ===)))
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук необразованите/ тихо да не чуят ромите/,, да седнат пред парламента и хоп любимци на глобалистите. А пък и доктори по теология ще станат.*Освен бъдещата си научна степен по теология тя има изяви и в много други сфери. Пробва се и като поп изпълнителка.* Е как нема да се бута навсекъде, Божи доктор без средно, сега ако не, кога ще пробие, после картофи ще копа.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теология-съвкупност от религиозни доктрини за същността и божието слово и учение, което се основава на текстове, приети за свещено откровение.Терминът започва да се използва от християнските писатели. Той се среща в някои библейски манускрипти в заглавието на книгата "Откровение" - "Apokalupsis Ioannou tou Theologou" или "Откровението на Йоан Богослов".В съвременен смисъл "богословие" или "теология" се отнася както до дискусия за природата на Бога или боговете или на религиозна тема.
116
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука във форума всички коментатори са директори по дървена философия.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе...наред си е .Но много агресивно употребявана. Никой не може да ме убеди в обратното.....не че някой е ръгнал да ме убеждава де.....хахахахаха
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спака бре подобни ги пъха в управлението и американския университет в българия
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теологията не е лъженаука. Тя е много задълбочено и многостранно философско учение. Не бяха ли братята Кирил и Методий завършили теология?!
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази не е наред. Некачествени родители и ето го резултата. Тя щяла да промени света..
111
3
 
2
 
! Отговори
Юдеофашиста преди 1 година
Айзък Азимов роден в грузинското село Петровичи бягайки от Хитлер проклина предателите на Юдеизма червените поляци да се пържат всичките в ада(Веста Папеса Йоана и Дзержински на Троцки)............Айзък Азимов намразил само поляците заради предателство и геноцид над юдеоевреите извършен от полските антифашисти но от омраза към Полша започнал да се заяжда с Чехия(робот) и други славяни..........Ако си фен на славяните трябва да мразиш Айзък Азимов чиито враг е Полша но странично не се знае
110
0
 
5
 
! Отговори
WHAT? преди 1 година
И защо още няма средно образование като е на 20 г.? Ако и там завършват дванадесети клас когато са на 18/19, би трябвало да е завършила миналата година...
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата религия на климатичните промени и глобалното затопляне! Те вече дори не го крият. Проповедите на новата секта ще се водят от "доктор" макар и да е без средно образование. Разбира се това деликатно ще бъде спестявано на заспалата публика която бурно ще ръкопляска при всяка реплика и напътствия на новия "доктор" пророк, който ще завършва всяка лекция за плебейса с гръмките думи "как смеете".Прекрасна картинка не мислите ли ?
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинка!
107
3
 
4
 
! Отговори
Астрофизик преди 1 година
Теологията е пълна измислица и лъженаука... И не трябва да бъде преподавана като наука в университетите, това е митология. Това все едно да се преподава астрология...
106
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 1 година
Колко много ненужна информация има на този Свят. Мой цитат.
105
2
 
6
 
! Отговори
18+(пояснение) преди 1 година
Няма никакви климатични промени........всичко е както винаги..........климатът на планетата Земя продължава да е ВЕЧЕН защото Земята продължава да се Върти около Слънцето и собствената си ос а Луната около нея..........Всичко се ВЪРТИ и Климата си функционира както винаги за вечни времена.............Както казва юдеят Айзък Азимов "забранете секса" а Металика го допълват с тавата си:"Избийте абсолютно всичките"
104
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Браво на детето! А вие без 2лв. в джоба си отглеждайте бъдещите берачи на малини в ЕС и касиерки в Лидл с 2-3к заплати.". Най-точният коментар. Евала!
103
3
 
5
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Викаш българските ценности с пърцуцата и софтата на пиедестал, са по-добри от европейските? Е затова и ще си умреш аутсайдер.
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се окаже и тя човек на Путин?

Спонсорирани публикации