Мечът на хан Кубрат - подарък от Денков за Зеленски

За да успеете, трябва да сте единни, призова премиерът
26 фев 2024 16:30, Петър Бойчев
136
Мечът на хан Кубрат - подарък от Денков за Зеленски
Снимка БГНЕС

Реплика на меча на хан Кубрат е получил като подарък украинският президент Володимир Зеленски от премиера Николай Денков и водената от него делегация в Киев. Това съобщи министър-председателят Николай Денков по време на съвместния брифинг в украинската столица, предаде БТА.

Денков каза на Зеленски, че този подарък има два символа.

"Единият е, че свободата се постига с меч. Вторият е, че хан Кубрат, който е живял в земите на днешна Украйна и който е първият исторически регистриран в летописите владетел на България, е показал, че за да можете да успеете, трябва да бъдете единни", посочи премиерът.

Николай Денков каза още, че подаръкът символизира "европейските усилия да се помогне на една от европейските нации, която се намира в затруднение". "Това е нашият знак, освен всички друго, което правим, че сме заедно с вас в тази битка. Ще бъдем заедно толкова, колкото е необходимо", каза още българският премиер.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски благодари за получения подарък.

Николай Денков и Володимир Зеленски проведоха среща, резултатите от която обобщиха на съвместен брифинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Ira Deum преди 2 месеца
Ужас какви политици имаме.Кубрат бил живял в Украйна. Тогава Украйна е нямало, нито Русия - имало е Велика България. А ако трябва да се кажи къде на съвременната карта е живял Кубрат за добро или лошо Фанагория е била там където сега са руски земи, но е погребан на место което е в съвременна Украйна. Но принципно Кубрат е живял в и управлявал Велика България.
120
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
хан Кубрат ако беше жив сигурно щеше да хване меча и да им въздаде на тея двамата по заслугите !!!
119
1
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Много правилно-за да може Зеленски да се самоубие час по рано!
118
1
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Оставка, съд и затвор за поругаване на национални символи ! "Кощунство" спрямо национално богатство и символ ! ПърДенкофф си осигури бъдеща храна и подслон зад решетките ! Тея бахлуци вече прекалиха и преля чашата ! Оставка, съд и затвор !
117
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Абе тоя плъх ПърДенкофф когато дойде патриотично правителство трябва да бъде арестуван и съден за оскверняване на държавни символи !!! Как ще дава меча на хан Кубрат на тоя еврей кървав клоун и мошеник ?!? Да кажем че укринска нация няма и украинците са си баш руснаци, ама това не е наша работа ! Обаче да даваш такъв национален символ на християнския хан Кубрат, на тоя сатанист рушител на Християнството- си е престъпление ! Не трябва да се забравя !
116
0
 
2
 
! Отговори
gg преди 2 месеца
Ситуацията ми напомня за един друг меч, този на Симон Боливар, който бил откраднат от музея от едни колумбийски бандити и подарен на друг бандит - Ескобар.
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Московски агент? Дядъ Торбалан? Нее! Но подареният меч , който Торбата подари на Зеленщховски не е ли напорист съвет на известния Денкеф дорде на аванта се е тъпкал с украински жито, куpтошки и яйцъ като едина пълно валидна Японска традиция в мъжеството да се изхаракириш когато противникът е бил по добър, когато си хванат лежерутски да просиш милионите а Елена си пазарува за 1.6 милиона гердани и други цацки
114
0
 
6
 
! Отговори
Kreti преди 2 месеца
Подарява Менте , но оригинала е в Русия в ермитажа!
113
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя папагал освен да ходи в брюксел и киев да декламира за друго не става. Сигурно и академик е станал като доносник и плагиат.
112
0
 
10
 
! Отговори
Дано има Господ! преди 2 месеца
Боже, какви ***, Боже!И двамата отгоре при това и ***!Единият погребал стотици хиляди млади мъже, почернил семействата им и разрушил държавата, слугувайки на англо-краварските си господари, другият пък негов фен, поклонник и Под лога.Хвани единия, удари другия!
111
0
 
12
 
! Отговори
оригиналните гащи преди 2 месеца
на Денков ще са по-мотивиращ подарък!
110
1
 
9
 
! Отговори
ЕфтиджосЪ! преди 2 месеца
Погледнете гравирането - топично - машинна точност в акция. Сякаш Торбалан е збал от буклуците капачки от консерви с Цаца, една релса от ресор на Москвич и стъкълца от изпочупени откраднати онкологични лекарства и спасяващи медикаменти. Такава простащинеЕ да дадеш на изнемогващ от просене и нахалства къс ламарина, даже не Самоковско тенеке и да одиш на гости за да се тъпчеш на аванта от авантаджия
109
0
 
9
 
! Отговори
ПревратСледХариКире преди 2 месеца
Категоричен и явени намек да си изхаракири лакомотошкембе. Байй дъ увей, това оригиналът ли е или е копие?
108
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с това хан Кубрат! Няма нито един исторически документ, където да пише, че българските владетели са носили титлата хан/кан. Единственото споменаване е титлата канасювиги при Омуртаг и Маламер. Хан ни беше наложено от руснаците, когато ни лъжеха че прабългарите имали тюркски произход и затова трябва титлата да е като на татарите и монголите.
107
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не случайно Денков отиде там. Терем и Укробронпром подписаха договори за съместно производство на много снаряди. 122 мм снаряди за Украйна се произвеждат в Костенец и така завода им не е легитимна цел за руските ракети, защото се намира на територия на НАТО, а с евтината българска работна ръка им излиза все едно си ги произвеждат в Украйна.
106
0
 
14
 
! Отговори
ууууууууууууууу преди 2 месеца
ууууууууууу
105
0
 
19
 
! Отговори
Къде е статията? преди 2 месеца
Защо тази статия няма намиране? Защо няма и дума за "подарения" меч, за който Зеленски не се сдържа и направо си каза, че не е видял никакъв меч, а денковото продължи монолога, все едно е сам на света? Хем грешна информация, хем я криете! Отвратителни сте, сайта! Дайте сега още 5 "статии" как цените на имотите се вдигали... Даже с брокерите от ВАШАТА АГЕНЦИЯ за недвижими имоти - да кажат с колко си мечтаят да се вдигнат цените... никой не ви вярва за нищо - хората влизат да се смеят!
104
0
 
29
 
! Отговори
ВИЖТЕ ВИДЕОТО! преди 2 месеца
ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ "ПОДАРЪКА" - денков казва "подарихме меч...", а зеленски отговаря МОМЕНТАЛНО стъписано "Меч??? Не видях никакъв меч?!?" Вместо да спре и да изясни ситуацията, денков продължи да си плямпа на какво е символ бил тоя меч, дето ГО НЯМА! Защо скрихте този, меко казано ЧУТОВЕН ГАФ, а? А, днес.бг? Пак ли навеждане? Намерете и гледайте видеото, ако имате здрави нерви! Не беше смешно, а ОТВРАТИТЕЛНО И УНИЗИТЕЛНО! Тотален безгръбначен безхаберник! Те, пътува, и ни излага ужасно!
103
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вместо ракети и снаряди - мечове. Дайте и някоя колесница.
102
0
 
20
 
! Отговори
Да си дроби преди 2 месеца
Коката с него ли