Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов

Идейната близост с БСП я има, но ни излъгаха, заяви президентът
21 мар 2017 09:12, Александър Попов
117
Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов
Кадър: Bulgaria ON AIR

Съществува опция за коалиция между АБВ и БСП в евентуално бъдещо управление, заяви президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Идейната близост с БСП я има, въпреки че ние сме лявата формация и отношението към плоския данък е показателно. Между нас се откри разделение на чисто морална основа", обясни Първанов и добави, че в АБВ са били излъгани от Столетницата преди президентските избори.

Той сравни лидера на БСП Корнелия Нинова на късния Жан Виденов, която имала "подобни елементи в поведението си".

Според него управляваща коалиция между "Обединени патриоти", ДПС и ГЕРБ или БСП би изглеждала като орел, рак и щука.

"За мен критерият е работещо правителство, а не правителство на всяка цена. Ние сме "за" това да се направи всичко възможно да се избегнат нови предсрочни избори. Бизнесът и гражданите искат сигурност, искат да не калкулират безвремие", посочи той.

Първанов не изключва сценарий ГЕРБ да получи правото да състави кабинет.

"Има очевидно желание в хората ГЕРБ да се маха. ГЕРБ вербува много от кметовете, които не са свързани генетично с партията и това може би ще налее много гласове при тях", поясни екслидерът на АБВ.

Георги Първанов коментира и обтегнатите отношения между България и Турция, както и наложената забрана на турски граждани да пребивават у нас, тъй като се смята, че са заплаха за националната ни сигурност.

"Мина време, когато ние апелирахме службите да си бъдат на мястото и да правят това, което в момента се случва - двама-трима вече са изгонени от държавата. Макар и малко позакъснели, категорично подкрепяме подобни действия."

По думите на Първанов сме свидетели на нещо, което той се надява да се обяснява само с предстоящия референдум в Турция и желанието на Реджеп Ердоган той да бъде успешен за него.

"Не знам какво ще стане в момента, в който той вземе една огромна власт", каза още Първанов.

Той открои два акцента в писмото на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, като според него единият адресат е самата Турция - "да знаят, че не всички са като Лютви Местан".

"Другото е знак към българските партии - да се снеме максимално напрежението на етническа основа и да се знае, че имаме общи интереси", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
байХристо преди 5 години
До Тато из ПравецИменно този лицемер Гоце предаде Виденов Той мубеше дясното мъдо но американците муплатиха да го събори Виденовтръгна срещу Газпром Сорос Мафията мутрите и стана неудобен за партията си защото беше честен човек
68
1
 
0
 
! Отговори
бай Христо преди 5 години
До АнонименГошо Първанов предаде Виденов Американците му платиха затова Виденов тръгнасрещу Сорос Газпром мутрите и БСП мафията му отряза главата Бешенеудобен затях защото беще прекалено честен
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИДЕНОВ ГО ПРЕДАДОХА ТИЯ КОИТО ПОСЛЕ ПРОДАДОХА И ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА,ТИЯ КОИТО СЕГА СА С ХОТЕЛИ И МИЛИОНЕРИ КАТО ОНЯ ЛИЛАВИЯ ЗЕТ !!!!
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ няма да минат 4%.
65
4
 
3
 
! Отговори
сс преди 7 години
Гоце да си каже с кой гласове стана президент...БСП, ДПС
64
4
 
10
 
! Отговори
+++ преди 7 години
параванов е кучka на дявола
63
9
 
8
 
! Отговори
СПИРО преди 7 години
До АнонименТО ДА Е САМО ЗА ТЕХНОИМПЕКС ТА ДАНО ГО ЗАПОМНИНЕ ! СЕГА СЕ ЗАДАВА ДРУГА ПОРЦИЯ ОТ БЛАГОЕВГРАД СТАВА ДУМА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРАТ И ЦИГАРИТЕ А КОРНИ Е КАНДИДАТ ОТ ТОЗИ РАЙОН АМА СИ ТРАЕ САМО ЗЯЕ ЧЕ Е ОТ 25 МИР СОФИЯ
62
7
 
17
 
! Отговори
УУУУУУУУ преди 7 години
СРАМ МИ Е ДА КАЖЕ ЧЕ ГЛАСУВАХ ДВА ПЪТИ ЗА ТОЗИ ЧОВЕК ДОРИ И ИМЕТО МУ НЕ МИ СЕ ПИШЕ - А ВАС Г-НЕ НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ КОГАТО ГОВОРИТЕ ПРОТИВ БСП ХОРАТА КОИТО ДВА ПЪТИ ВИ ПРАВИХА ПРЕЗИДЕНТ - ОТВРАТ
61
6
 
10
 
! Отговори
СПИРО преди 7 години
До АнонименСЪБИРАЙ КУФАРИТЕ И БЕГАЙ ПРАВО В МОСКВА ИЛИ СЕВЕРНА КОРЕЯ
60
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гласуваш за Дончева или за Нинова, получаваш архароубиеца и властелинът на шадраваните.
59
2
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Какво може да очаквате от Корни, освен провал ако спечели изборите. Аз такъв генезис не съм виждал. От отявлен демократ и приватизатор изведнъж да се завъртиш и да поднесеш цветя на паметника на Правешкия сатрап.Това и другарите от Политбюро не направиха. Само дето запалиха по свещ в Ал.Невски. Но все пак те са кръстени.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм фен на Виденов, но той поне не е купил хотелче на децата си, не е агент на ДС и не ловува защитени видове
57
10
 
4
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Жалък и смешен, язък. Той забравя едно, че БСП са на ясно, че ако се издънят и сега с тях е свършено и много, много ще внимават какво правят. А герб и АБеВета си мислят, че народа е улав (може и така да е) и пак ще се издъни, да гласува за тях. Ако пък това стане наистина трябва да си стягаме куфарите и 65, е който може, а другите трябва да вземаме пушките .....
56
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам само, че ще бъде пагубно за България ако ГЕРБ Бойко спечелят и направят правителство. Това ще е катастрофа.Тогава със сигурност ще стягам куфарите.
55
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 7 години
А ти какво направи?
54
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов,ти за ГЕРБ ли работиш?Още помним разговора на Бойко с Вальо Танов-"Обещал съм на Първанов..."Аман от въртиопашки.Кой какво те е излъгал?Избрахме си достоен президент,престанете вече да разделяте хората.Нямаме нужда от внушения.Сами щше си отсеем зърното от плявата.
53
3
 
13
 
! Отговори
техноимпекс 97 преди 7 години
ДО АНОНИМЕН 57Всеки път треска ви тресе , като чуете Техноимпекс , а , Kутeвчета !?Госпожа другарката Н.Инова ви бyдалка ежечасно , ама на вас ви доставя мазохистично удоволствие, зер и нам ще паднат трохи от софрата ,нали ?Ами , пляскайте с празни ръце , хайде , а тя си гушка кинтите и като синя , и като червена , а за още кинти може да стане и жълта , и пембена ...
52
6
 
4
 
! Отговори
Нов преди 7 години
До OMG_Lucker 59 Аз пък предпочитах да си имам спестените с недоимък парици , а не да ми ги съсипе некадърника ЖАН.Този пишман икономист предизвика умишлена инфлация за да намали вътрешния дълг, но се оказа че така не става и инфлацията излезна от контрол.Иван Костов му показа как се прави. Продеде губещи предприятия с милиони заеми ,които няма да върнат зо жълти стотинки и икономиката тръгна бурно на пред. .5 % ръст на БВПза който сега не можем да мечтаем.Единствения държавник до сега.Де Гол.
51
6
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Ако БСП вземат властта ,няколко месеца ще има Ихууу, А хоооо, докато опукат париците от остатъка от заема на ГЕРБ и после: Олеее, мамо , лисица...
50
5
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Този мазньоч да не прави подобни аналогии, защото Жан Виденов е може би единствения политик на прехода, който не се е облажил неправомерно и с 1 стотинка. + това се опита да защити интересите на България и затова му скроиха шапка най- доверените му хора. Ако си направите труда да гугълнете Жан Виденов, ще разберете че кара стар фиат и живее в панелка. Друг е въпросът, че беше наивен и затова сега е нарицателно за провален политик.Както и да е предпочитам наивен идеалист пред корумпиран гaдняр.