БСП се разграничи от служебните министри от левицата

Те обаче остават членове на партията
106
БСП се разграничи от служебните министри от левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП излезе с официална позиция за служебните министри, назначени от президента Румен Радев, които са членове на левицата. Това са правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Още по темата


„Позицията е, че се разграничаваме от тях. Те са назначени за министри в нарушение на устава на партията“, коментира червената шефка Корнелия Нинова.

„Не носим политическа отговорност за действията им, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президента във вътрешно партийни дела на партии, които и да са те и в частност на БСП“,допълни тя.

„Назначените за министри, заместник-министри, областни управители от БСП  участват в лично качество а не с мандат на БСП и БСП не носи отговорност“, настоя соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Долу преди 1 година
Ама ако ти бяха предложили пак икономиката уставът - напротив - щеше да гарантира участието на партийни членове в служебно правителство. Тая чите устава като дяво евангелие.
87
0
 
0
 
! Отговори
Червена п.р.ъ.д.н.я преди 1 година
А ти носиш ли отговорност че сви разултата на БсП от 20% на под 4% явно няма и бивши ликвидатори.
86
0
 
1
 
! Отговори
жоро преди 1 година
Днес, дайте пак нещо за успехите на укрите.
85
2
 
1
 
! Отговори
жалка история преди 1 година
До Анонимен 74 Много си е точна Нинова,и много добре знае какво иска!Ами вие сте си гола вода и само крякате без грам мисъл в kрaтyнитe!*** форума търпи всичко!
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мая ще те отнесе на изборите като куцо пиле домат
83
1
 
5
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Според уставът им имало нарушение,според Конституцията нарушение няма.Естествено възниква въпроса може ли с устав да се ограничават права на хората гарантирани от Конституцията?Видите ли те доброволно членували и по този начин са се самоограничили?Да,но това са неотменими прави и отказът от тях е недействителен.От друга страна съдът е регистрирал партията им и те си държат на Устава,въпреки върховенството на законите и над тях на Конституцията.Явно така разбират върховенството на закона.
82
1
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
НИНОВА ПРИ МАЯ СИ САМОЗАБРАВИЛА СЕ АЛЧНИЦА ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЕДИН ДРУГ КОЙ ПОВЕЧЕ ДА ОКРАДЕ ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОРНИНОВА ПРИ МАЯ СИ
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно. Служебните министри са инициаторите за втория мандат на Радев. Сега им се отблагодарява с постове, ах, "неутралният" ми той! Тук шуробаджанащината отиде на много високо ниво. Не ПП, вече е ДЗ - Дерибейщината Започва. Генералите се построяват. БСП да стои далеч от такива. И тя не е цвете, но не и трябва да на натрибунала редом с тия един ден.
80
3
 
6
 
! Отговори
питам... преди 1 година
Нинова,а когато примамихте "отцепниците" от ИТН за да спасите кожата какво беше? Не се ли бъркахте в устава на ИТН? Питахте ли лидера им?
79
1
 
8
 
! Отговори
чичо преди 1 година
До Анонимен68.Прав си,Радев е престъпник не магаре.То не може да бъде престъпник.За последните 80год. никой не е вредил на България повече от Радев/като президент/.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Беновска пипа ХА,ХА,ХА ! Ако зависеше от г-жа ЛЪЖА , то и това щеше да направи тя!
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"намесата на президента във вътрешно партийни дела на партии" -Нинова доказва какъв манипулатор е! Нинова,ти си играеш все едно става въпрос за деца от детската ясла! Какъв устав,какво разграничаване? Е,ако те бяха питали теб,то друга песен щеше да пееш! Ще се пръснеш от злоба и безпомощност! Това е само началото обаче!
76
1
 
8
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Това виц ли е?
75
1
 
8
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Какво значи разграничавате се от тях? Веднага ги изключете от партията! Другарски съд за тях, а може и народен!
74
1
 
7
 
! Отговори
Че то преди 1 година
Пък като влезнат тия, дето са в листите.
73
1
 
1
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До ПроСоТо 56! Да! Няма нужда да проверяваш! Слушай какво ти декларирам и занапред - бдителност! Лошо нещо е ,,приятелският огън"!
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е политически труп. Заигра се с Радев и няма да влезе БСП в НС.
71
2
 
10
 
! Отговори
Уа преди 1 година
Тая пак е във вихъра си.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кака много се отрака! Хахахахахаха Ще им накривят шапките, че нямало да са в листите! Диктаторката Нинова няма да влезе в НС. Така, че все тая дали ще са в листите или не.
69
1
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Аз, откровено казано, очаквах, че може и да ги изключат от БСП, но в ръководството на БСП са се въздържали от това, вероятно за да не ги обвинят, че си разчистват сметките с вътрешната опозиция. ........................................................................................................ Интересно е да се отбележи, че само в БСП има вътрешна опозиция. Това е нормално за демократичните партии по света, но не и у нас.