Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република"
Обновена: 26 авг 2022 20:20 | 26 авг 2022 20:20, Красимир Ангелов
400
Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите
Снимка: БГНЕС

"Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите", заяви бившият премиер Кирил Петков, който заедно с Асен Василев говори в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Петков уточни, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имат взаимно доверие.

Бившият вицепремиер Асен Василев коментира предложения от Слави Трифонов референдум за президентска република. "Слави Трифонов досега е инициирал три референдума и резултатът е никакъв", каза Василев.

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република", допълни още Василев.

"Слави Трифонов спечели няколко избора, разруши няколко правителства, разруши няколко парламента. Този човек е човек от прехода", заяви от своя страна Кирил Петков. Според бившия премиер Слави Трифонов е бил "троянски кон" в предходното правителство.

Двамата лидери на "Продължаваме промяната" коментираха тежкия инцидент от четвъртък сутрин, при който двама полицаи загинаха в Бургас, в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Още по темата
"Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели", категоричен бе Кирил Петков.

"Нашето правителство направи първа стъпка на "Капитан Андреево" - най-големия пункт на българската граница беше завзет от една частна фирма. Години наред беше един корупционен канал - не само за хора и мигранти, но и за плодове и зеленчуци, които бяха с високи нива на пестициди и реално тровеха децата на България. Оградата по границата бе инвестиция на ГЕРБ за стотици милиони левове, която бе компрометирана толкова лесно. Ако средствата на данъкоплатците се използваха по-правилно, щяхме да имаме по-добра ограда. И смятаме да го правим след 2 октомври. И по наше време имаше огромна миграционна вълна - от Украйна и ние се справихме, така че да няма безредици, майки с деца по гарите", посочи още бившият премиер.

Асен Василев пък отново коментира скандалите, които се вихрят у нас, като посочи, че със седемте танкера, договорени от тяхното правителство, се покриват напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. По думите му за двата оставащи дни на правителството тогава са успели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

"Всеки ден си изпращаме заявката към "Газпром", на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към "Газпромбанк" и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора", обясни Асен Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тия майМного сполучливо определение. Живи андрешковци от Харвард. Напористи, арогантни тарикати.
257
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както изглежда, тия нахалитети ни смятат за аборигени. Вместо да скрият вдън земя след кризите които предизвикаха, те се хилят и пъчат по студията. Баси и безсрамниците. На всичкото отгоре нямат и елементарно държание на публични места. Не си владеят нервите и се държат хулигански. Ето това е пп- партията на погрома.
256
5
 
30
 
! Отговори
Тия май преди 1 година
С това говорене умишлено отблъскват хората от себе си. Доведоха държавата до колапс и сега се чудят как да се измъкнат от отговорност. Много добре знаят, че следващите, които ще управляват стават политически тру.ове. А и ще се измъкнат от наказателна отговорност. Андрешковците от Харварт.
255
2
 
31
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Тези толкова лъжат,че няма как да им вярваме. Надяват се да спечелят изборите. И с кого ще управляват с Нинова и Христо Иванов. Та те няма да имат и 50% от парламента. Народе????
254
1
 
8
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
Един от двамата на снимката ще изгони още около 100 тина агенти от пасольството за да има истински паритет. вансеремУс
253
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, Петко, Василев, Гешев, Цацаров, Цветанов, Иванов,Нинова, Доган......Сами се сетете какво заслужават тези и,з.ро.ди!
252
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези двама д.еб.и.ли не трябва да помирисват повече власт.
251
1
 
20
 
! Отговори
Вера Су преди 1 година
С кораба с тор дойдоха на власт и скораби газ си тръгнаха.
250
1
 
24
 
! Отговори
Карибски анализатори преди 1 година
Държавата стана на бакалия с теа.Договори секретни некви за газа ,праща командоси в Мариупол за моряците ,те моряците сами се оправиха .Ленчето 4 пъти по-евтина евтина газ твърдеше, че идва ,а реално над 60% по-скъпа стана на края на калкулацията. А през 2024г ще връщаме милярди на ЕС за недовършените пътни проекти с ЕС финансиране ,които бяха спрени от промяната за да анализират...
249
22
 
7
 
! Отговори
Достатъчна причина преди 1 година
Само за това как киро наби лакет в ребрата на гербавия журналист, ще гласувам за ПП.
248
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия двамката нямат капка срам. Толкова са арогантни, напористи и властолюбиви, че не се спират пред нищо. Искат да докарат държавата ди пълен колапс. Хора, опичайте ди акъла за кого ще гладувате.
247
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До подходяща снимкаТочно там им е мястото. На топло при бай ставри
246
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите"______Не уточнихте държавата, в която очаквате това да се случи.
245
2
 
18
 
! Отговори
Урумов преди 1 година
Маркетинг и просто бизнес.Тия тарикати спонсорираха медиите и сега никой не им задава неудобни въпроси.От типа на защо вкарва лакти на журналист (то па един журналист ама карай ).И защо никоя национална медия не го излъчи ? Има го само в сайта Блиц репортажа и тук таме в други .Бойко за всяка дума го гонихте.
244
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До подходяща снимкаТочно там им е мястото. На топло при бай ставри
243
2
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Ако спечелите изборите- ще е трагедия. Не само, че ще дозагробите България, но и това ще означава, че промитите мозъци и застарелите фенки на Джон Траволта от "Брилянтин" и "Треска в събота вечер" ще определят съдбата ни. Дано се провалите с гръм и трясък. Толкова сте зле, че дори Баце изглежда като сносна алтернатива в сравнение с вас.
242
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигай краката, минават таралежиии!
241
2
 
14
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Тоя е под въпрос дали ще мине 1% за субсидията, пък чак щял да управлява.
240
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ отишли във Венецуела и казали, знаем че сте корумпирани, ама искаме да купуваме от вас петрол, защото ни трябва. Оттам ги изгонили. Толкова за големите американски петролни компании. А газът, с който се хвалят, го добиват чрез фракинг -- технологията, която разрушава природната среда, замърсява подземните води с химикали, които после попадат в питейната вода на населението.
239
1
 
21
 
! Отговори
подходяща снимка преди 1 година
тия двамата към ареста ли отиват ?