Тома Биков: ДБ са реалистичен вариант да осъществят правителство

Третият мандат винаги е по-труден от първия, заяви той
14 яну 2023 09:35, Петя Славова
102
Тома Биков: ДБ са реалистичен вариант да осъществят правителство
Снимка: БГНЕС

Реалистичният вариант, чрез който може да се осъществи правителство в това 48-мо Народно събрание е, да се даде мандат на "Демократична България". Такова предположение направи Тома Биков от ГЕРБ пред БНТ.

"Третият мандат винаги е по-труден от първия. Очакваме конструкция, по-различна от отхвърлените вече. Реалистичният вариант, чрез който би могло да се осъществи правителство е "Демократична България". Не виждам реалистична възможност за мандат на БСП по най-различни причини, не защото са БСП. С тях имаме диаметрално противоположни позиции по най-важните теми, за разлика от "Демократична България", ДПС, "Български възход". С БСП и донякъде с "Продължаваме промяната" имаме сериозни разминавания по отношение на модернизацията на Българската армия, например. Ако имаме амбицията не просто да се състави кабинет, а да се допринесе за развитието на страната - това е възможността", каза Биков.

От ГЕРБ очакват, ако мандатът отиде при "Демократична България", те да дадат конкретно предложение в цялост- с приоритети и структура.

Още по темата

Тома Биков коментира и разследването на криптобанката Nexo. Той призова да се намери отговора на въпроса дали дружеството е имало отношения с политическия живот у нас.

Биков изтъкна, че при обсъжданията за нов гуверньор на БНБ и съревнованието между кандидатите на "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", в програмата на Андрей Гюров от ПП е било заложено отварянето на банковата система към иновативните платежни средства и го призова да отговори дали това има общо с криптобанката.

"Понякога човек за секунди от въпрос се превръща в отговор и започват да излизат различни намеци. И това за БНБ - аз си спомних за ожесточената битка между Гюров и Каримански, която и мен ме озадачаваше и беше в основата на развалянето на отношенията в коалицията.

Не може да прави връзки с това и Nexo, може само да спекулира. Вчера гледах изслушването на Гюров в комисията, в което той каза, че третият му приоритет е да отвори банковата система към тези иновативни документи. Дали е имал предвид тази компания или нещо друго е въпрос, на който той трябва да отговори. И аз им се чудих защо толкова много спорят - те поставиха на карта отношенията в самото правителство. Нищо не казвам - давам го като пример, защото всеки нещо се присеща. Дали е било така или не - не знам.

Това, което е важно, е да се стигне до това, което засяга България - доколко тази компания е имала отношения с българската политика по един или друг начин. Дай, Боже да не е имала! Аз не казвам, че е имала, но със сигурност трябва да си зададем този въпрос", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме най-после да дойде горския и да изгони всички от гората( Народното събрание) на новите избори ! Стига сме гледали и слушали идиотиите на тези 240 дем.бели !
66
0
 
1
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Томов, това сериозно ли????
65
0
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Томов, хайде по сериозно. Ще подкрепите партия забъркана с НЕКСО???? Що не помолите американците да Ви гръмнат.
64
0
 
1
 
! Отговори
Трансперанси преди 1 година
Сега ако имаше разследващи журналисти у мас щяха да публикуват и други страни зависимости на висшето ръководство на ДБ, както и партиините им вояжи през ГЕРБ, Ковачки, Марешки и т.н Освен дарения доста техни роднини са назначени на сладки длъжности във фирми за търговия с енергия на свободният пазар, зърно,общо взето все апетитни длъжности. За съжаление с откраднатите от народа пари си купуват медиино спокойствие за да продължават с грабежа ни
63
0
 
4
 
! Отговори
КлубДондуков53 преди 1 година
Разбира се, че са реалистичен. ДБ са си остатъци от реформаторите, с които ГЕРБ деляха доста добре навремето. Даже и бивол бяха писали как Надежда Йорданова е разследвана от ОЛАФ за злоупотреби с евро средства.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДеБре са нереалистичен вариант!
61
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ама вие от ГЕРБ да не би да се гласите да влизате в управлението, ако ДБ получи третия мандат. Ако ДБ направят това, значи и те за бунището. Надявам се няма да провят такава глупост, да правят коалиция с герб-комунистите.
60
0
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 година
ТЪПАНАРИТЕ ОТ ГЕРБ С ИНАТА СИ И УГОДИЯТА НА ,,БАЩИЦАТА''ДОВЕДОХА СТРАНАТА ДА СМЕ ЗА СМЯХ ПРЕД СВЕТА!! КРАДЦИ,РАЗБОЙНИЦИ,НАРКОМАНИ И *** СА НА ВЛАСТ И НЯКОЙ ДОБРЕ СЕ ХРАНИ ОТ ТЯХ!!! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА НИ !!!
59
0
 
3
 
! Отговори
Жоро Илиев от Ада преди 1 година
Исках окончателно да закрия групировката ВИС но бунт на редовите висаджии че нямало да има какво да ядът ме отказа....................Братчето ми Васил Илиев създател на тази групировка беше нещо като реваншистки турски мюсюлманин с идеологията на западногерманската Фракция Червена Армия че всички български милиционери трябва да се избият заради това дори Коко Тайсъна отказа на ЦРУ в САЩ да става тяхно ченге.....Пребих С.Бинев(М.И.Г.)за подигравка с М.Г. на Илииката и прочие
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Исса са на метеното , китарист
57
4
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До До Калеко ... най-важното в момента е да имаме проевропейско и евроатлантическо правителство, на фона на това което се случва в Украйна и факта, че в България антибългарските русофилски сили бележат растеж както никога досега, визирам тези от ***, БКП-БСП, а и скритата лимонка Янев - дясната ръка на преЦедента ... за едно фигуранта е прав, че ПеПе са шарлатани, които ще задълбочат кризите ни и последните разкрития с Нексо го потвърдиха, затова ГЕРБ се опитва да откъсне ДБ от Подмяната..
56
0
 
2
 
! Отговори
Краят ДОЙДЕ преди 1 година
Скоро няма да има български етнос......Тайните Глобални Господари изповядват вижданията на репресирания взривил паметника на Сталин до армията във Борисовата градина Г.К. умрял с веруюту си че целукупният български етнос трябва изцяло да се унищожи от турците,ромите и прочие които да формират друг етнос вместо бг-предишния................Изпуснахте спасителния пояс на бившия краен англоамерикански Националист и русофоб станал русофил че даже и путинист Солженицин
55
1
 
6
 
! Отговори
До герб преди 1 година
Как може да заставате зад ДБ още ПРЕДИ да знаете какъв ще е резултата от МЕЖДУНАРОДНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ??? СИГУРНО ЩЯХТЕ ДА ЗАСТАНЕТЕ И ЗАД РУЖА, АКО БЕШЕ ОТ ДБ? НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ????
54
2
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Никога повече няма да гласувам за ГЕРБ - НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПОДКРЕПЯМ КРИПТОКРАДЦИТЕ ОТ ДБ! ТОЧКА.
53
4
 
1
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Мандата отива при БВ. След което Генерал Янев ще подкани Кире да си върже обувките с гръб към гн. Карадаяъ. Да видим дали ще може. Янев и Кире мноо се харесват може и да стане заверата.
52
0
 
6
 
! Отговори
До Калеко преди 1 година
НЕ. НЕ Е НАЙ- ВАЖНО ТОВА!!! НАЙ- ВАЖНА Е ПОЧТЕНОСТТА - И ГЕРБ ГУБЯТ МНОГО, ПОДКРЕПЯЙКИ СЕГА ДБ!!! ГРЕШИТЕ И ОТ СЪРВЕТАТА НЕ ВИЖДАТЕ ГОРАТА!!
51
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 година
Ако Герб продължават да подкрепят ДБ, спонсорирани от КРИПТОПИРАМИДАТА НЕКСО, ЧИИТО ШЕФОВЕ ВЕЧЕ НЕ СА В БГ, А В ДЕБАЙ/ понеже са Невинни, ха ха/ ЩЕ ЗАГУБЯТ - ТОВА Е СТРАТЕГИЧЕСКА ГРЕШКА!!! ДЕРЗАЙТЕ! Ще дълбаете дъното!!!
50
1
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Не харесвам ДБ и най-вече заради мравояда и гномът му, които в ламтежа за Власт, бяха патерица на всякакви деструктивни сили, в.т.ч Черепа, Прокопиев, Маджо и Бобоков, строиха със Сестра галева, Румен Петков, Сашо Апашо и Татяна Дончева под юмрука на фигуранта, обслужиха Джем Корп-овете, газовите офшорки и Нексо-то на кирчовците и кокорчовците, но въпреки това от тази политическа криза предизвикана и от тях трябва да се намери изход, а най-важно в момента е да се разбие коалицията им с ПеПе-тата
49
1
 
3
 
! Отговори
Дясно БКП на ЦИРКА преди 1 година
Репресираните от БКП(дори ако не слагаш турците от ДПС) са много и червените винаги могат да си изберат подходящия син десидент и да го обгрижват..........Гледах потресаващо интервю с Враг на народа депутат от ГЕРБ където екзалтирания ефектиран водещ го пита:"-Тези мръсни милиционери с над хиляда доноса срещу тебе какво точно ти направиха?.......Депутатът от ГЕРБ се усмихна леко иронично и едва ли не направо каза:"Милиционерите от ДС ме охраняваха да не ми се случи нещо лошо"
48
2
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Парашутиста президент не иска да има правителство и за това ще даде на БСП.