Мицкоски сигурен, че с жена си имат единствено македонски паспорт

Той опровергава новината, че съпругата му е с български корени
26 фев 2021 07:20, Петя Славова
141

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува кратък пост във Facebook, в който казва, че "той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт". Той пише, че "ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията".

Така Мицкоски коментира новината, че е "женен за българка", предава БГНЕС. Изданието отбелязва, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение.

Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Още по темата

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище "Димитър Благоев".

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин "ще направи дипломатически скандал в световен мащаб".

 


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросът повече е медински, отколкото исторически. Това е много сериозна патология на индивида.
109
1
 
9
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Уважение към македонските им паспорти но сестрите са си сестри произходът им е един така че г н Мичковски не са чак толкова лоши българите нали щом сте си избрали жена с български ген
108
1
 
3
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Е добър избор за жена е направил г н Мичковски все пак както и да се променила каквато и да се нарича сестра и е с доказано българско
107
2
 
7
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
СТРАХ ГОЛЯМ СТРАХ е за поданиците на С македония да признаят българските си корени но все пак има и такива които го правят БРАВО на тях че надмогнат страха това е достойно
106
1
 
4
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Не е за говорене за този Мичковски едно е ясно когато ФАКТИТЕ говорят този трябва да замълчи щом сестрата на жена му е доказала български произход значи и жена му е с такъв пък самия Мичковски може да си се определя за какъвто си иска но да признава историческите извори и да не се прави на антибългарист ако е достоен разбира се
105
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Доналд Тръмп, също е македонец!Ама вие не знаете ли!
104
3
 
4
 
! Отговори
Македонска земя преди 1 месец
Ако стане Ванчо Михайлов... ще го наритаме.. и пак ще легне.
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички имат родители българи но сега са потурчени и станали яничаре вече. За 140 години след като Берлинския договор и империалистите на Англия, ЕС с НАТО и САЩ съсипаха България.
102
1
 
6
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 месец
Откъдето е жената от там е родата.Зато гузен негонен бяга да не бият сърбоманите че е българин.
101
1
 
3
 
! Отговори
Vako преди 1 месец
A на мен и се чине че има китайски черти лицето му.
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Поре

Ами това си мислим, че преди да вземе паспорта е подписала декларация за български произход. И го е доказала с документи, които е подала в Агенцията за българите в чужбина. Сама го е направила, никой не я е карал. Нищо особено, нали? Мицкоски знае това и няма как да го отрече.
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той опровергава новината, че съпругата му е с български корени

Не е вярно, прочетете внимателно какво е написал! Просто казва, че той и съпругата му имат само македонски паспорти. Нищо не казва за сестра й, нито за националността на съпругата си. Това не е опровергаване. Няма как да се опровергае нещо, което е истина и той го знае много добре.
98
1
 
10
 
! Отговори
Бг чеп преди 1 месец
Македонски курваляци
97
2
 
19
 
! Отговори
Комитата преди 1 месец
Ако сега стане Ванчо Михайлов що ли ще стане у македонско.
Ще е интересно определено
96
2
 
29
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
коя мафия пич...шефо ти избега в унгария...със златните очила...оти е почтен...плаши се от любовта на народо си...ти си пионка...та и постове правиш...да те и сърбоманският агент...като роби ще свършите...все обслужващ персонал...жалко за невинните ви деца
95
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Северна Македония, както и Източна РУмелия бяха част от Османската Империя...
Там живеят- Българи, СЪрби и Ислямски змии- албанци- Османци..
Българите в Македония бяха 500 години под Ислямско Албанско РОБСТВО, а след това след 1913 г, - 80 години под Сръбско ВЛАДИЧЕСТВО.

Ислямистите- албанци и Сърбите ТОРМОЗЕХА и ИЗМЪЧВАХА българите в Македония, общо 600 години и затова сега българите там НЕ могат да ПОЗНАЯТ своите приятели от България.
94
1
 
10
 
! Отговори
5-ko преди 1 месец
До 85

Се чита Петко , 5-ко го видов како графит испишан на еден скопски ѕид , како термин кај нас најчесто се користи ...Петко тешка глава ...за некој кој е тврдоглав и голем инат ...затоа го користам како свој аватар овде ...
93
25
 
6
 
! Отговори
Мдда преди 1 месец
По какво разбра, че е "чист българин"? На мен не ми прилича на българин Гоце-то. Може да е грък или македонец.
Някои хора просто така лепват национални идентичности както на тях им харесва, но това не винаги отговаря на истината. Делчев е роден в град Кукуш, Гърция.
92
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анонимен 30, ще Ви цитирам:
"Тия двуличници щяха д асе съзтезават да се пишат българи, ако държавата ни беше богата и уредена като Германия например. Македонската държава съществува единствено заради бедността на България."
Коментарът ми е "...заради бедността на 16-цатую губернию или республику"
Или 6 миллиона българи ЕШЬО НЕ ПОНЯЛИ????
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето един човек го обяснил кои са Мицко Пич..коски и компания и взимащите бгпаспорт а тукашните наивни *** му наслагали минуси.

Спонсорирани публикации