Детство мое, реално и вълшебно

Върни лентата назад
21 май 2008 12:02, Петя Славова
Детство мое, реално и вълшебно
Снимка: Cinemafia

Има ли граници детското въображение и може ли да се ограничи от техническото му изпълнение?

Това ще разберем от 25 май до 1 юни, когато в Дом на киното и Червената къща ще се проведе вторият филмов фестивал “В главната роля: Детето!”.

Организаторите от  CineMafia ще направят уъркшоп за малките зрители, където ще ги вмъкнат от другата страна на камерата, където заедно ще изследват как се правят игрални и анимационни филми.

Децата ще минат през всички етапи на създаването на късометражен филм. Новосъздадените миниатюри ще се прожектират заедно с филмите от 168-часовото предизвикателство на 1 юни от 17.00 ч. в Дома на киното.

Освен кино, в Червената книга ще се подреди изложба видеоарт за възрастни "Лека нощ, деца!", която се открива на 26 май в 19.00 ч. в "Червената къща". Куратор е Яна Костова.

В програмата е предвидена и  атрактивна международна филмова панорама, посветена на децата.

В рамките на фестивала за втори път ще бъде организирано 168-часово филмово предизвикателство, посветено на Деня на детето - 1 юни.

Екипите ще имат на разположение една седмица, за да реализират  "най-детските" си идеи под формата на късометражен игрален, документален или анимационен филм.

Условието е в главните роли да играят деца.

Темата, която ще зададат организаторите, ще е вдъхновена от вълшебния и пъстър детски свят.

Авторитетно жури ще присъди награди за най-добър малък актьор, най-добра малка актриса, най-детски филм (или най-добър филм),  най-добър звук, операторско майсторство, монтаж.

Ще има и награда на публиката.

Екипите се борят за камера Sony DCR-HC35 E.

А за тези, които не са забравили какво е да си дете и още обичат приказките, ще могат да го покажат, чрез интерпретация на своя прочит на любимата си приказка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание