Тарантино: "Гадни копилета" трябваше да спечели "Оскар"

Бях ограбен, заяви режисьорът
19 дек 2019 21:45, Нели Христова
8
Тарантино: "Гадни копилета" трябваше да спечели "Оскар"
Снимки: Reuters

Куентин Тарантино мисли, че филмът му "Гадни копилета" е трябвало да получи "Оскар", съобщи БТА.

Легендарният режисьор спечели две награди "Оскар" за най-добър оригинален сценарий за "Криминале" и "Джанго без окови", но смята, че филмът му от 2009 г. също е трябвало да бъде отличен.

"Гадни копилета" загуби надпреварата с "Войната е опиат" в категориите за най-добър филм и най-добър оригинален сценарий.

"Гадни копилета" имаше номинация за отличието за най-добър филм, но всички знаеха, че Катрин Бигълоу ще спечели с филма си "Войната е опиат" - каза Тарантино. - Колкото до наградата за най-добър оригинален сценарий, бях съкрушен, че загубих битката с Марк Боул. Често разговарям с него за писането на сценарии. Просто смятам, че моят сценарий е по-добър. В случая мисля, че бях ограбен."

Петдесет и шест годишният Тарантино и Боул се съревноваваха помежду си и на наградите "Оскар" през 2013 г., когато сред номинираните филми бяха "Джанго без окови" и "Враг номер едно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно евреите са му обещали Оскар, но нещо се е объркало или немците не са били според тях достатъчно унизени.Незнам защо си мислят, че всеки който унизи немците трябва да получи награда
5
0
 
2
 
! Отговори
Faro преди 4 години
Всеки следващ филм на Тарантино става все по *** и безмислен.заприличава на турски сериал.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Не съм толкова голям киноман, но вярвам в написаното от теб. То ме наведе на съвсем други факти. Проверени!На американско - индийски авиационни учения, проведени в ТХ, янките са с F-16 и F-15, а индусите - със Су-30 МКИ. Резултат 11:1 за индусите! Подобен е резултатът срещу RAF Eurofighter Typhoon. Индийците са със същия Су-30 Модернизованный Коммерсиальний Индийский.
3
0
 
16
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 4 години
Думата която ползваме в разговор е *** ,но специално във филма е умишлено копИлета / bastErds/ а не bastArds-***.Винаги питайте,проверявайте,интересувайте се дечурлига-многознайници.
2
0
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Филмът оригинално се казва Inglourious Basterds и е с умишлена правописна грешка, съответно при превода това е запазено съвсем умишлено.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филмът е експлоатира доста глупава тема.Няма как да спечели Оскар все пак хората са се нагледали на интерпретации на "лошите бели германци" и "добрите африканци,американци,руснаци,англичани и тн" Все едно Джордж Лукас да се надява на Оскар с комедийното филмче- "ред Тейлс" където дузина чернокожи момчета громи купища първокласни германски асове при тва черните са на селскостопански самолети а германците на реактивни изтребители... Реалноста е била обратното 1 към 8 в полза на германците.