След Кенеди остава "Джаки"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
21 фев 2021 08:50, Петя Славова
7
След Кенеди остава "Джаки"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво се случва със семейството на Джак Кенеди след неговата смърт описва Пабло Ларейн във филма "Джаки". Акцентът е върху съпругата на президента - Джаки, а в нейния образ се превъплъщава Натали Портман.

Филмът проследява как знаковото убийство влияе не толкова върху политическия и международен контекст, колкото върху личните перипетии на неговите наследници.

Трагедията се усеща покрай вълненията на съпругата му Джаки, а Портман успява да разкрие как първата дама превъзмогва драматичните събития в името на децата си. Героинята й не само запазва психическото здраве на малките, но исъхранява паметта на покойния й съпруг.

Ларейн използва документални кадри от знаковата 1963 г, за да пресъздаде още по-голяма автентичност на случилото се. Режисьорът точно улавя как политическият и обществен отзвук влияят на личната загуба на близките на президента.

Филмът е с 3 номинации за "Оскар" през 2017 година, както и е номиниран за "Златен лъв" и "Златен глобус". В останалите роли ще видим Питър Саарсгард, Джон Хърт, Били Крудъп и др.

Гледайте "Джаки" на 21 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РадоЕ, имами си и Маракеш. Но това не ни прави хора без вълнения...
6
0
 
3
 
! Отговори
ира преди 3 години
Необикновена жена. Някой път историята е непосилна за участниците и те се провалят. Мария-Антоанета и Луи например. Но други участници в историята са точни попадения, намират се на точното място. Това е Жаклин Бувие Кенеди Онасис. Обаче този филм, както и артистката Портман, ми се видяха слаби, схематични и неубедителлни. Развалят и обезличават всичко.
5
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
Той се казва Джон, а не Джак... А тя се казва Жаклин Бувие... Трагични истории, по библейски сюжет. Вероятно Онасис е поръчал да утрепят Кенеди, за да вземе Джаки за себе си. Случайно това съвпада с интереса на ЦРУ и други подобни на тях злодеи. Атина Онасис я описва като отровна змия, която командва мъжете и им трови живота.
4
1
 
9
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Слабоумен филм за слабоумна жена.
3
1
 
10
 
! Отговори
А преди 3 години
Жаки, която се продаваше скъпо,
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Жени на върха: Джаки, Етел и Джоан" - много хубав филм. Препоръчвам!
1
5
 
1
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Не ви вълнуват техните неща. Имаме са Драги и красива Италия с хората и топлина.